Στο εδώλιο 32χρονος από το Καμερούν για τη μεταφορά 23 αλλοδαπών

Στο εδώλιο 32χρονος από το Καμερούν για τη μεταφορά 23 αλλοδαπών

Στο εδώλιο 32χρονος από το Καμερούν για τη μεταφορά 23 αλλοδαπών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 885 ΦΟΡΕΣ

Τον προσεχή Μάιο θα δικαστεί εκ νέου από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 32χρονος από το Καμερούν για τη μεταφορά 23 αλλοδαπών με βάρκα από τα γειτονικά παράλια στην Κω, καθώς χθες κατάφερε να ακυρώσει, με αίτημά του, την απόφαση που είχε εκδώσει το αρμόδιο δικαστήριο με την οποία και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 49 ετών και 6 μηνών, ενώ του είχε επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο ύψους 250.500 ευρώ!

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος αλλοδαπός είχε καταθέσει στο δικαστήριο αίτημα ακύρωσης της διαδικασίας που είχε γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου 2023 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (μεταβατική έδρα Κω) και από την οποία είχε κριθεί ένοχος και του είχε επιβληθεί η παραπάνω ποινή (ερήμην).

Έτσι, το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου χθες, έκανε δεκτό το αίτημά του και προσδιόρισε την εκδίκαση της υπόθεσης για τον 32χρονο από το Καμερούν στις 21 Μαΐου 2023.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αλλοδαπός συνελήφθη στη θαλάσσια περιοχή «Άκρα Λούρου» στην Κω στις 13 Ιανουαρίου 2020 περίπου στις 3.30 τα ξημερώματα, από τους λιμενικούς να επιβαίνει μαζί με άλλα 23 άτομα (ένα εκ των οποίων ήταν ανήλικο) διαφόρων εθνικοτήτων (Νιγηρίας, Σουδάν, Τόνγκο, Καμερούν, Πακιστάν, Νιγηρίας, Ακτής Ελεφαντοστού, Γκάνας, Γκάμπιας, Γουινέας) σε φουσκωτή βάρκα.

Μετά τη σύλληψή τους και από την προανάκριση που έγινε από το προσωπικό του Λιμεναρχείου Κω, διαπιστώθηκε, ότι ο 32χρονος από το Καμερούν ήταν ο διακινητής των 23 αλλοδαπών, συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών