Σε κλίμα αισιοδοξίας η εκδήλωση για την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του ΕΒΕΔ

Σε κλίμα αισιοδοξίας η εκδήλωση για την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του ΕΒΕΔ

Σε κλίμα αισιοδοξίας η εκδήλωση για την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του ΕΒΕΔ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1006 ΦΟΡΕΣ

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας για τη νέα χρονιά, πραγματοποιήθηκε, προχθές το βράδυ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου (ΕΒΕΔ) η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του, παρουσία εκπροσώπων όλων των τοπικών Αρχών και φορέων, των επαγγελματικών κλάδων που εκπροσωπεί και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, το «παρών» έδωσαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος, ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Γιάννης Παπαβασιλείου, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ. Γιάννης Γλυνός, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Δωδεκανήσου και αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου κ. Γιώργος Ματσίγκος, ο αντιπρόεδρος της ΕΥΔΑΠ κ. Αντώνης Γιαννικουρής, εκπρόσωποι του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου και όλων των επαγγελματικών κλάδων που εκπροσωπεί το Επιμελητήριο.

Στον χαιρετισμό του, ο «οικοδεσπότης» πρόεδρος του ΕΒΕΔ, κ. Γιάννης Πάππου, έκανε μία μικρή αναδρομή, λέγοντας, ότι υπηρετεί τον θεσμό για περισσότερα από είκοσι χρόνια και από τη θέση του προέδρου τα τελευταία δώδεκα.

Χαρακτήρισε μοναδικά αυτά που έζησαν, είπε ότι υπήρξαν απαιτητικές στιγμές αλλά κατάφεραν να ανταπεξέλθουν και στην οικονομική κρίση, και στα capital control και στην υγειονομική κρίση, τις φυσικές καταστροφές και το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με τον κ. Πάππου, όλες αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές φάνηκαν αντάξιοι των υποχρεώσεων και των θέσεων που υπηρετούν για έναν λόγο: ότι έδειξαν ομόνοια, απόλυτο βαθμό συνεργασίας, η περιφέρεια, οι δήμοι, όλοι οι φορείς συνεργάστηκαν γι’ αυτά τα αποτελέσματα.

Ανέφερε, ακόμη, ότι τις χρονιές που ο Τουρισμός ήταν κλειστός για γειτονικές μας χώρες, εδώ καταφέραμε να λειτουργήσουμε και να φέρουμε τα όποια αποτελέσματα, που δεν είχε να κάνει με το πόσο μεγάλα ήταν αλλά σημαντικό ήταν ότι χτίσαμε τα θεμέλια για να μπορέσουμε να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα και να έχουμε την απόλυτη αισιοδοξία, ότι οι επόμενες χρονιές θα είναι πολύ καλύτερες.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνεργασία, αρχής γενομένης από την περιφέρεια, τους υπουργούς, και διαβεβαίωσε ότι αυτή η Διοικητική Επιτροπή, αυτό το Δ.Σ. του ΕΒΕΔ, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε αυτό το οποίο απέκτησαν, να το κληροδοτήσουν και στις επόμενες γενιές.

Στον χαιρετισμό, που απηύθυνε στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης ξεκίνησε «πειράζοντας» τον κ. Πάππου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, όντας πρόεδρος για δώδεκα χρόνια και τώρα κάτι θέλει για να μιλάει καλά και ξέρει εκ προοιμίου ότι έχει πάρα πολύ ανοιχτή πόρτα στην περιφέρεια γιατί εκεί έχει… μετακομίσει η μισή Διοικητική Επιτροπή.

Μάλιστα, δήλωσε χαρούμενος και υπερήφανος γι’ αυτό, που πολλοί συνεργάτες του προέρχονται από αυτό τον χώρο, γιατί σ’ αυτόν έχουν εκπαιδευτεί οι άνθρωποι στα προβλήματα της παραγωγής, κάτι που τους βοηθάει πάρα πολύ.

Ειδικά, σε μία περιοχή που είναι ανεπτυγμένη η επιχειρηματικότητα και η οικονομία είναι τόσο ψηλά σε πανελλαδικό, τουλάχιστον, επίπεδο, τους βοηθάει πάρα πολύ και σε κάποιες από τις αποφάσεις τους, όπως είπε ακόμη ο περιφερειάρχης.

«Το 2024 μπαίνουμε αισιόδοξα», είπε και συμπλήρωσε: «Αυτό το οποίο οφείλουμε να διαφυλάξουμε είναι το πώς ήρθε αυτή η αισιοδοξία». Συμφώνησε με τον κ. Πάππου, ότι το κύριο συστατικό της συνταγής ήταν η συνεργασία.

«Υπήρξε ένα καλό σχέδιο. Αυτό κρίνεται στην πράξη. Ο καθένας μπορεί, πολιτικολογώντας, να λέει ό,τι θέλει αλλά τα αποτελέσματα είναι αμείλικτα», είπε.

Ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι οι αριθμοί δεν είναι μόνο αριθμοί και δεν μπορεί να λέγεται ότι κολλάνε στους αριθμούς. «Στο Επιμελητήριο οι αριθμοί έχουν αξία», είπε.
«Όταν κλείνεις μία περίοδο έχοντας καταγράψει ιστορικά υψηλά αποτελέσματα, τότε μπορείς να πεις ότι έχεις μια βάση αισιοδοξίας», είπε ακόμη και συμπλήρωσε:

«Ο τόπος έφθασε σε κορυφές που δεν έχει ξαναδεί και εγώ είμαι αυτός που θα το διαφημίζει, όποιος κι αν ερεθίζεται. Ο τόπος δεν έχει ξαναδεί την πρώτη θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε ρυθμό ανάπτυξη, να είναι η μοναδική περιοχή της χώρας που έχει αύξηση πληθυσμού, να είναι η τέταρτη χρονιά συνεχόμενα που είναι πρώτη η περιοχή μας σε απορρόφηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει στη διάθεσή του».

Είπε, ακόμη, ότι πάνω από το 50% των χρηματοδοτήσεών διοχετεύθηκαν στην κοινωνική συνοχή, κάτι που σημαίνει θέσεις εργασίας, εισόδημα, αισιοδοξία.
Κλείνοντας, ευχήθηκε στον κ. Πάππου…κάποτε να γίνουν εκλογές στο Επιμελητήριο, μετά από δώδεκα χρόνια και τον κάλεσε να καταθέσουν πρόταση για τα κτήριά του στη Ρόδο, την Κω και την Κάλυμνο και δεσμεύτηκε, ότι η περιφέρεια θα τους στηρίξει.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ρόδου ευχήθηκε μία παραγωγική και δημιουργική χρονιά και είπε: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου είχε, έχει και θα έχει έναν πάρα πολύ σοβαρό ρόλο, σπουδαίο, σημαντικό για τα Δωδεκάνησα».

Ο κ. Κολιάδης, διαβεβαίωσε ακόμη ότι, ως δημοτική αρχή, θα είναι δίπλα τους σε οτιδήποτε μπορούν να βοηθήσουν. Είπε, μάλιστα, ότι όσο μπορούν να τους βοηθήσουν, τόσο και περισσότερο, μπορεί να βοηθήσει το ΕΒΕΔ τον δήμο και τους ευχαρίστησε που από την πρώτη μέρα έδειξαν ότι είναι στο πλευρό τους. Σημειώνεται, ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η Διοίκηση του ΕΒΕΔ θα πραγματοποιήσει και εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο.

Ακολούθως, τις ευχές τους έδωσαν οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών κλάδων ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, τα παραδοσιακά κάλαντα της Δωδεκανήσου από τις εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων ντυμένες με τις παραδοσιακές φορεσιές από τα μικρονήσια μας, υπό τη διεύθυνση του κ. Γιώργου Καμίτση. Το φλουρί κέρδισε η γραμματέας του ΕΒΕΔ, κα Φαίδρα Σπανού.

 

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη