Στο άδειο Βενετόκλειο το ΓΣ Δωδεκάνησος-ΑΕΚ μ’ ένα δριμύ «κατηγορώ»!

Στο άδειο Βενετόκλειο το ΓΣ Δωδεκάνησος-ΑΕΚ μ’ ένα δριμύ «κατηγορώ»!

Στο άδειο Βενετόκλειο το ΓΣ Δωδεκάνησος-ΑΕΚ μ’ ένα δριμύ «κατηγορώ»!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 889 ΦΟΡΕΣ

Την… πρωτόγνωρη εικόνα του άδειου Βενετοκλείου θ’ αντικρίσουν αύριο, Σάββατο (19.00) οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο του ΓΣ Δωδεκάνησος, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ για τη 2η αγωνιστική στην Α1 ΟΣΕΚΑ.

Κι αυτό γιατί η εγκατάσταση δεν έχει πάρει ακόμη άδεια πυρασφάλειας με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται η είσοδος των φιλάθλων.

Από την πλευρά της όμως, η διοίκηση του συλλόγου μπάσκετ με αμαξίδιο θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν σε συνεργασία με τον δήμο και την περιφέρεια, ώστε το επόμενο εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό σε 25 μέρες να διεξαχθεί παρουσία κόσμου.

Ο ΓΣ Δωδεκάνησος είναι μία από τις ομάδες που την ακολουθούν πολλοί φίλαθλοι σε κάθε παιχνίδι της κι έτσι το κεκλεισμένων των θυρών θα είναι ό,τι χειρότερο…

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής
ΣΑΒΒΑΤΟ (20/01):
Μετς (12:00): Παναθηναϊκός- Άτλας Αθηνών
(Ξυλάς-Στρέμπας/Σκάρας)

Δ.Κ.Γ. Ρόδου (19:00): Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Α.Ε.Κ.
(Ξανθός-Μελλίνη/Πέτρου)

Πανόραμα (19:00): Μέγας Αλέξανδρος-Α.Σ.Κ.Α. Ηράκλειο
(Στούμπος-Μιχελής/Τσαπόγα)

Χθες, ο ΓΣ Δωδεκάνησος, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για να γνωστοποιήσει το πώς έφτασε στο να κινδυνεύει ακόμη και με… αποβολή από το πρωτάθλημα:

«Μετά από 20 χρόνια ιστορίας στα γήπεδα, ο Γυμναστικός Σύλλογος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΑμεΑ, το μοναδικό σωματείο στην κατηγορία του με σταθερά αυξανόμενο φίλαθλο κοινό ανά τα έτη, επιτελώντας κοινωνικό έργο εντός και εκτός γηπέδου, καθορίζοντας το πολιτιστικό επίπεδο του τόπου με την ύπαρξή του, μεταφέροντας τις εικόνες της Ρόδου ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό… θα αγωνίζεται πλέον ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ… γιατί η έδρα του, το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Βενετόκλειο» είναι ακατάλληλο τεχνικά να φιλοξενήσει κοινό.

Το «Βενετόκλειο» δεν διαθέτει Άδεια Λειτουργίας, δεν διαθέτει Πυρασφάλεια.

Πάνω από έναν χρόνο, ο Σύλλογος προσεγγίζει γραπτώς και προφορικώς τις τοπικές δημοτικές αρχές και τις Δημοτικές Τεχνικές Υπηρεσίες να ενεργήσουν τα αυτονόητα.

Εγγράφως ενημέρωσε για την κατάσταση τους βουλευτές Δωδεκανήσου, αλλά και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Συντάχτηκε επιστολή και συνυπογράφτηκε από αθλητικά σωματεία που στεγάζονται στο «Βενετόκλειο» και κοινοποιήθηκε σε όλους τους παραπάνω.

Μετά από πίεση των αρχών, ο τελευταίος έλεγχος καταλληλότητας της αθλητικής εγκατάστασης πραγματοποιήθηκε κατά την 18η Ιανουαρίου 2023 με Πρακτικό Επιτροπής Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ένα χρόνο περίπου μετά, η κατάσταση παραμένει η ίδια...με τις Αρχές να επιρρίπτουν ευθύνες η μία στην άλλη και να ψεύδονται, ότι πραγματοποιήθηκαν ενέργειες, εφόσον, ούτε έγιναν ούτε τις αποδεικνύουν γραπτώς.

Ονομάζουμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την αδιαφορία του δήμου Ρόδου και των Υπηρεσιών της να ανταποκριθεί, να επιληφθεί και να πραγματοποιήσει τις αυτονόητες εργασίες σε μία αθλητική εγκατάσταση που θεωρείται ο «πνεύμονας» της πόλης για τον αθλητισμό.

Μία αθλητική εγκατάσταση που φιλοξενεί εκατοντάδες αθλούμενους και μη. Φιλοξενεί τα παιδιά εκατοντάδων οικογενειών, γυμναστών και προπονητών, αθλητών και φιλάθλων που είναι όλοι Ρόδιοι πολίτες και έχουν όλοι δικαίωμα στην άθληση και στην ασφάλεια.

Λόγω της επιβολής της Γ.Γ.Α. και του Ηλεκτρονικού Αθλητικού Μητρώου προς τα αθλητικά σωματεία να αγωνίζονται σε αθλητικές εγκαταστάσεις με Άδεια Λειτουργίας και με επίσημη αδειοδότηση αγώνων από τις κατά τόπους περιφέρειες, ο Γ.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΑμεΑ, κινδυνεύει να βρεθεί χωρίς το δικαίωμα της άθλησης και του αγωνίζεσθε.

Καταγγέλλουμε και κατηγορούμε κάθε προηγούμενη στα έτη δημοτική αρχή και τις Δημοτικές Τεχνικές Υπηρεσίες τους αλλά και κάθε έναν που θα μπορούσε να ενεργήσει και αδιαφόρησε».

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”

Κλεάνθης Παραδεισίου: «Διαζύγιο» με Κώστα Καλημέρη

Στην 22η Ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος» ο Ματθαίος Μπουρλίδης