Η κοπή πίτας της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας στην Αστόρια

Η κοπή πίτας της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας στην Αστόρια

Η κοπή πίτας της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας στην Αστόρια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 771 ΦΟΡΕΣ

Της
Ελένης Σακέλλη
στον «Εθνικό Κήρυκα»

Με την ευχή το 2024 να είναι μία χρονιά παραγωγική, γεμάτη υγεία και ευχάριστες εξελίξεις σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, η Ομοσπονδία των Δωδεκανησιακών Σωματείων πραγματοποίησε την αρτοκλασία και την κοπή της βασιλόπιτας, στο καθιερωμένο τελετουργικό που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης και Αγίου Γεωργίου στην Αστόρια.

Λαμβάνοντας τον λόγο, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησίων, Μαρία Μαραγκού, ευχήθηκε σε όλους για μία ευτυχισμένη νέα χρονιά γεμάτη υγεία, κόβοντας τη βασιλόπιτα. Είχαν προηγηθεί τα κάλαντα, όπως αυτά ψάλλονται στην παράδοση των Δωδεκανήσων.


Από την πλευρά του, ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, ο οποίος προεξήρχε μαζί με τον Αρχιμανδρίτη π. Γεδεών Βαρύτιμο, μοίρασε τις δικές του ευχές και προέτρεψε τα μέλη της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας να συνεχίσουν με την ίδια ζέση για να πετύχουν τους στόχους τους.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Μαρία Μαραγκού, αριστερά, και μέλη της κατά τη διάρκεια  της Θείας Λειτουργίας στον Ελληνορθόδοξο Ναό Αγίας Αικατερίνης και Αγίου Γεωργίου στην Αστόρια στις 14 Ιανουαρίου, μετά  την οποία ακολούθησε Αρτοκλασία για την Ομοσπονδία και η ετήσια κοπή της βασιλόπιτας. (Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη)
Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Μαρία Μαραγκού, αριστερά, και μέλη της κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ελληνορθόδοξο Ναό Αγίας Αικατερίνης και Αγίου Γεωργίου στην Αστόρια στις 14 Ιανουαρίου, μετά την οποία ακολούθησε Αρτοκλασία για την Ομοσπονδία και η ετήσια κοπή της βασιλόπιτας. (Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη)


Στη συνέχεια, ακολούθησε μια μικρή γιορτή στην αίθουσα «Νίκος Ανδριώτης» (Nick Andriotis Hall) με προσκεκλημένα τα μέλη της Ομοσπονδίας.
Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν οι πρώην πρόεδροι Γεώργιος Ανδριώτης και Θεολόγος Τηλιακός, όπως επίσης και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νεολαίας, Βασίλης Μιχαηλίδης.


Παράλληλα, το «παρών» έδωσαν η γραμματέας της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας, Αδαμαντία Μάρη, η αντιπρόεδρος της Παρροδιακής Κοινότητας Νέας Υόρκης, Καλλιόπη Ζάνγκου, όπως επίσης και ο Βασίλειος Κωνσταντάς, Ιωάννης Σμαλιό, Ιωάννης Σακέλλης, Αλεξ Κωνσταντόπης, Μανώλης Δρίτσας, Ευτυχία Ζιάγκου και Σωτηρία Ζουρούδη.

 


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν ευχές για το 2024 και εξέφρασαν την πρόθεσή τους να δώσουν το «παρών» στις επόμενες εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας.


Ανάμεσα σε αυτές, είναι και εκείνες που θα διοργανώσει η Νεολαία.
Παράλληλα, εντείνονται οι προετοιμασίες για τον εορτασμό της ετήσιας επετείου της ένωσης των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάρτιο και θεωρείται η πλέον εμβληματική, δίνοντας έμφαση στην πλούσια ιστορία, την παράδοση και των πολιτισμό των νησιών.

Διαβάστε ακόμη

Πήρε εξιτήριο η 68χρονη Ειρήνη Ταχλιαμπούρη

Η εορτή του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σίδνεϋ

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου