Η δημοτική αρχή πρέπει να εγγυηθεί τη μισθοδοσία των εργαζομένων

Η δημοτική αρχή πρέπει να εγγυηθεί τη μισθοδοσία των εργαζομένων

Η δημοτική αρχή πρέπει να εγγυηθεί τη μισθοδοσία των εργαζομένων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1246 ΦΟΡΕΣ

Αυτό επισήμανε σε δηλώσεις της, χθες, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ντέπη Μιχαηλίδη

Να εγγυηθεί η δημοτική αρχή τη μισθοδοσία των εργαζομένων, ζητά η πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων του δήμου Ρόδου Ντέπη Μιχαηλίδη, με αφορμή τα δεδομένα που υπάρχουν για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δήμος σήμερα, κάτι που θα τεθεί και στον ίδιο τον δήμαρχο, όταν πραγματοποιηθεί συνάντηση μαζί του.

Με δηλώσεις που έκανε χθες, υπογράμμισε, ότι παρατηρείται μεν κάποια στενότητα στα οικονομικά του δήμου ενώ όπως τόνισε υπάρχουν εξασφαλισμένοι οι μισθοί μέχρι και τον Φεβρουάριο αλλά για τον Μάρτιο δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση. Μάλιστα υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τον νόμο θα πρέπει να είναι εξασφαλισμένοι οι μισθοί δύο μηνών για τους εργαζόμενους στο δήμο, ενώ σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρξει επίσημη ενημέρωση προς τον Σύλλογο.

«Ακούμε διάφορα, όλα είναι έωλα, δε γνωρίζουμε ακόμα αν υπάρχουν στοιχεία… για τον δήμο προς το παρόν ξέρουμε, ότι υπάρχει μία στενότητα στα οικονομικά. Ακούσαμε και για ενδεχόμενο πρόβλημα στη μισθοδοσία των εργαζομένων. Ο νόμος βέβαια ορίζει, ότι πρέπει να υπάρχουν μισθοδοσίες δύο μηνών στα ταμεία και ακούσαμε ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα για τον Μάρτιο.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα έχουμε μία συνάντηση με τον δήμαρχο, όπου θα βάλουμε και αυτό το θέμα. Θα πρέπει πέραν όλων των υπολοίπων, να εγγυηθούν τη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Δεν μπορεί ο εργαζόμενος να δουλεύει τζάμπα.

Έχει υποχρεώσεις. Να σταματήσουν όλα και να πληρώνονται οι εργαζόμενοι. Υπάρχει νόμος που λέει, ότι πρέπει να υπάρχει μισθοδοσία δύο μηνών στην άκρη» δήλωσε η κ.κ. Μιχαηλίδη και πρόσθεσε:

«Εμείς κάναμε αίτημα στον ταμία όταν ακούστηκαν κάποια πράγματα το Σεπτέμβριο, μας απάντησε ότι πράγματι υφίσταται, ξανακάναμε δεύτερο αίτημα μέσα στον Δεκέμβριο γιατί πάλι είχαμε ακούσει διάφορα, αλλά απάντηση έγγραφη δεν πήραμε.

Πάντως, οι συνάδελφοι στις Οικονομικές Υπηρεσίες, μας λένε, ότι μέχρι τον Φεβρουάριο είμαστε καλυμμένοι. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει το Μάρτιο. Μπορεί αυτά να μην ισχύουν. Εμείς θέλουμε να δουλεύουμε και να πληρωνόμαστε».

Συνάντηση με τον δήμαρχο Επίσης, με την ευκαιρία, έκανε γνωστό, ότι πριν δύο εβδομάδες είχαν μία συνάντηση με τη γενική γραμματέα του δήμου, κα Παρασκευοπούλου, από την οποία ζήτησαν να οριστεί συνάντηση με το δήμαρχο για να καταθέσει και ο Σύλλογος τα αιτήματά του, ώστε να πάρει και ο δήμαρχος θέση σε αυτά.

Όπως ενημερώθηκαν, χρειάζεται λίγος χρόνος για να παραλάβει η δημοτική αρχή. Όμως ο σύλλογος θα καταθέσει και εγγράφως το αίτημά του για συνάντηση προς το δήμαρχο, γιατί όπως δήλωσε η κ. Μιχαηλίδη «καλό είναι ο δήμαρχος με τους συνεργάτες του να έχει μία συνάντηση μαζί μας για να δουν τι ζητάμε και πώς μπορούν να μας στηρίξουν».

Σε ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι απάντησε, πως το βασικότερο ζήτημα είναι η τρομερή υποστελέχωση που υπάρχει σε όλες τις Υπηρεσίες, κάτι που και οι αντιδήμαρχοι αλλά και οι εντεταλμένοι έχουν διαπιστώσει.

«Το βλέπουν, το έχουν εντοπίσει. Το ζήτημα είναι σοβαρό δεν μπορούμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στο κοινό, όπως πρέπει, γιατί δεν έχουμε προσωπικό. Είναι πάγιο ζήτημα για να μπορέσουμε και εμείς να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των δημοτών.

Αυτό είναι ένα “παράθυρο” ώστε να γίνουν αναθέσεις σε εργολάβους. Εμείς θα ζητήσουμε από το νέο δήμαρχο να διεκδικήσει και μέσα από την ΚΕΔΕ και από τον αρμόδιο υπουργό, μόνιμο προσωπικό», δήλωσε η πρόεδρος των εργαζομένων. Επί της ευκαιρίας, η κα Μιχαηλίδη αναφέρθηκε και στα ασφαλιστικά που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν προσληφθεί την περίοδο της πανδημίας και τα οποία εκδικάστηκαν τη Δευτέρα, τονίζοντας, ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν αναμένεται θετικό αποτέλεσμα.

«Έμαθα, ότι τη Δευτέρα εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά των εργαζομένων Covid-19 που έπαιρναν παρατάσεις και απ’ ότι φαίνεται δεν θα είναι θετική η εξέλιξη αν και σε κάποιους δήμους γίνονται αορίστου. Στη δική μας περίπτωση παρότι υπήρχε θετική εισήγηση από το δήμο στο Δικαστήριο απ’ ό,τι μου έχουν πει οι συνάδελφοι δεν φαίνεται ότι θα δικαιωθούν», δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»