N. Tσούλλος: Η Πολιτική Προστασία του νησιού ήταν παραμελημένη

N. Tσούλλος: Η Πολιτική Προστασία του νησιού ήταν παραμελημένη

N. Tσούλλος: Η Πολιτική Προστασία του νησιού ήταν παραμελημένη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1320 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζει τις επαφές και συναντήσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Τσούλλος, καθώς και την ενημέρωση σε θέματα του αντικειμένου του.

Στο πλαίσιο αυτό, χτες πραγματοποίησε αυτοψία στον χώρο στον οποίο βρίσκονται τα οχήματα της ΠΕΔ που παραχωρήθηκαν στο δήμο, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περίπτωση που χρειαστεί να επιχειρήσουν.
«Οι επαφές και η ενημέρωση γύρω από τα θέματα Πολιτικής Προστασίας είναι σε καθημερινή βάση, γιατί πρέπει να είμαστε έτοιμοι όταν αυτό το απαιτήσουν οι συνθήκες.


Δεν υπάρχει μέρα που να μην συναντηθώ με κάποιον.
Σήμερα (σ.σ. χθες) κάναμε αυτοψία στο χώρο στον οποίο βρίσκονται τα αυτοκίνητα της ΠΕΔ τα οποία παραχωρήθηκαν στο, δήμο. Είδαμε την κατάστασή τους για να τα διαθέσουμε στο νησί σε έκτακτη ανάγκη», δήλωσε ο κ. Τσούλλος ενώ μιλώντας για τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας τόνισε, ότι η Κεντρική Διοίκηση θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε να βελτιώσει τη λειτουργία της.


«Η Πολιτική Προστασία ήταν και είναι παραμελημένη και αυτό πρέπει να το πούμε. Δεν κινηθήκαν τα προηγούμενα χρόνια στον σωστό δρόμο. Αν περιμένεις από μία Υπηρεσία να σε στηρίξει σε μία δύσκολη στιγμή και εσύ την παραμελείς … φταίει η Κεντρική Διοίκηση. Πρέπει να βάλει κανόνες, να υπάρξει στελέχωση. Δεν φταίνε οι δήμοι φταίει η Κεντρική Διοίκηση.

Η Πολιτική προστασία πρέπει να είναι έτοιμη σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό και να παρέχει όλες τις δυνάμεις της όταν χρειαστεί», κατέληξε.
Επίσης, προχτές παρευρέθηκε στην πρώτη συνάντηση των πιστοποιημένων Εθελοντικών Ομάδων στη Δασοπυρόσβεση, Δασοπροστασία παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χρήστου Ευστρατίου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Εθιμοτυπίας του δήμου Ρόδου.


Οι Εθελοντικές Ομάδες δήλωσαν «παρών» για ακόμα μια φορά στην οργάνωση και τον σχεδιασμό της Πολιτικής προστασίας δήμου και περιφέρειας.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη