Eλεύθεροι υπό όρους η 15χρονη και ο 21χρονος μετά τις απολογίες τους

Eλεύθεροι υπό όρους η 15χρονη και ο 21χρονος μετά τις απολογίες τους

Eλεύθεροι υπό όρους η 15χρονη και ο 21χρονος μετά τις απολογίες τους

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2794 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους, ο 21χρονος και η 15χρονη που κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να δώσουν μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης κρυμμένες στο περιτύλιγμα της ετικέτας νερού, σε δύο κρατούμενους στα κρατητήρια της Ρόδου!

Συγκεκριμένα, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, στο ζευγάρι επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ ο ίδιος όρος επιβλήθηκε και στους δύο κρατούμενους ηλικίας 20 και 33 ετών αντίστοιχα που επίσης κατηγορούνται στην ίδια υπόθεση.


Όπως είναι γνωστό, σε βάρος των εμπλεκομένων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για:
• Διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σε σωφρονιστικό κρατητήριο κατά συναυτουργία με τις ειδικότερες μορφές της κατοχής και της απόπειρας διάθεσης


• Ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία σε διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σε σωφρονιστικό κρατητήριο κατά συναυτουργία με τις ειδικότερες μορφές της κατοχής και της απόπειρας διάθεσης.


Χθες το πρωί και οι τέσσερις εμπλεκόμενοι συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Βασίλη Καβουριού (για τον 21χρονο και την 15χρονη) Σταύρο Σκάρο (για τον 20χρονο) και Σπύρο Σαλαμαστράκη (για τον 33χρονο) προσήχθησαν διαδοχικά ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και αρνήθηκαν τις κατηγορίες – απολογούμενοι- όπως αυτές τους αποδίδονται.


Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τέσσερις εμπλεκόμενοι επανέλαβαν τα όσα προανακριτικά είχαν δηλώσει και συγκεκριμένα το ζευγάρι ισχυρίστηκε ότι απλώς πήγαν να πάρουν μερικά αντικείμενα στον κρατούμενο, 20χρονο φίλο τους χωρίς να γνωρίζουν για τα ναρκωτικά, ενώ ο 20χρονος και ο 33χρονος ότι επρόκειτο για μικρές ποσότητες χασίς και βουπρενορφίνης και όχι κοκαΐνης.


Αξίζει να σημειωθεί, πως μπορεί για την υπόθεση αυτή στον 20χρονο και στον 33χρονο να επιβλήθηκε περιοριστικός όρος όμως θα επιστρέψουν στη φυλακή για άλλες υποθέσεις κλοπών που κρατούνται.


Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 στις 6 το απόγευμα, οπότε και ο 21χρονος με την 15χρονη πήγαν στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου για να επισκεφθούν τον 20χρονο, ο οποίος κρατείται καθώς έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος για υπόθεση κλοπών στο νησί μας.
Στην τσάντα που κρατούσαν ο 21χρονος και η 15χρονη, περιέχονταν νερά, καπνικά είδη και συσκευασμένοι σπαστοί καφέδες τα οποία και θα παρέδιδαν στον 20χρονο.


Κατά τον έλεγχο που έκαναν όμως οι αστυνομικοί, βρήκαν επιμελώς κρυμμένα στα δύο μπουκάλια νερού και συγκεκριμένα στο περιτύλιγμα της ετικέτας του μπουκαλιού, μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα πιθανώς κοκαΐνη (0,1 γραμμάριο) και μία άλλη αυτοσχέδια συσκευασία με επίσης μικροποσότητα (0,1 γραμμάριο) ακατέργαστης κάνναβης.


Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν, ο 21χρονος και η 15χρονη συνελήφθησαν και σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενοι προανακριτικά φέρονται να ισχυρίστηκαν, ότι ο 20χρονος κρατούμενος είχε επικοινωνήσει μαζί τους και τους ζήτησε να περάσουν από συγγενικό του πρόσωπο για να τους δώσει κάποια πράγματα και να του τα φέρουν στα κρατητήρια.


Από την πλευρά του ο 20χρονος είχε πει, πως όλο αυτό το σκέφτηκε και το οργάνωσε ο 33χρονος συγκρατούμενός του, ενώ ο τελευταίος φέρεται να είχε πει προανακριτικά ότι από κοινού με τον 20χρονο το «έστησαν».


Μάλιστα, ο 33χρονος φέρεται να αρνήθηκε ότι πρόκειται για κοκαΐνη και φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η ουσία είναι βουπρενορφίνη.
Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη και οι τέσσερις εμπλεκόμενοι.

Διαβάστε ακόμη

Στον ανακριτή Τούρκος για διακίνηση μεταναστών

Προφυλακίστηκε 22χρονος που είχε κρύψει κοκαΐνη μέσα σε βάζο

Συνελήφθησαν 24χρονος και 23χρονη στην Ιαλυσό για παράνομη κατασκήνωση σε δημόσιο χώρο

Σύλληψη 69χρονης για κατοχή αρχαιοτήτων στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπή για κατοχή ναρκωτικών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στη Κω

Ελεύθεροι οι ιδιοκτήτες γαϊδουριού για το φίμωτρο που του είχαν βάλει

Καταδικάστηκαν οι δύο νεαροί Σουηδοί που αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν τη σημαία

Στο τέλος του μήνα η απόφαση για τους ιδιοκτήτες μικρού ξενοδοχείου που φιλοξενούσαν μετανάστες