Γ. Παπασταματάκης: Τονωτική «ένεση» για την τοπική οικονομία οι ποδηλατικοί αγώνες

Γ. Παπασταματάκης: Τονωτική «ένεση» για την τοπική οικονομία οι ποδηλατικοί αγώνες

Γ. Παπασταματάκης: Τονωτική «ένεση» για την τοπική οικονομία οι ποδηλατικοί αγώνες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1479 ΦΟΡΕΣ

Σημαντική τονωτική ένεση στην οικονομία του νησιού μας θα αποτελέσει η επίσκεψη το Μάρτιο, δεκάδων αθλητών από διάφορες χώρες που θα πάρουν μέρος στους 8ους ποδηλατικούς αγώνες της Ρόδου.

Μαζί με τους τεχνικούς και τους συνοδούς εκτιμάται ότι θα βρεθούν στη Ρόδο πάνω από 350 άτομα τα οποία αναμένεται να ενισχύσουν την οικονομία του νησιού σε μία νεκρή τουριστικά περίοδο, καθώς εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 8.000 διανυκτερεύσεις, κατά το διάστημα των τριών εβδομάδων που θα παραμείνουν.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος διήμερος αγώνας που είναι αφιερωμένος στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Μαρτίου, στις 9 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο δεύτερος μονοήμερος αγώνας για το γύρο του νησιού και ο τρίτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί από 14 έως 17 Μαρτίου και θα είναι διάρκειας τεσσάρων ημερών. Συνολικά οι αγώνες θα διαρκέσουν 7 αγωνιστικές μέρες και θα περιλαμβάνουν μία απόσταση πάνω από 1000 χιλιόμετρα την οποία θα πρέπει να διανύσουν οι ποδηλάτες.


Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Ρόδου «Ροδήλιος» και της Τοπικής Επιτροπής Ποδηλασίας Δωδεκανήσου καθώς και μέλος του δ.σ. της Πανελλήνιας ομοσπονδίας ποδηλασίας κ. Γιάννης Παπασταματάκης, το ενδιαφέρον από ομάδες για συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση είναι πρωτοφανές, και ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχουν πάνω από 80 αιτήματα ομάδων για να πάρουν μέρος στους αγώνες.

«Φέτος είναι η 8η συνεχής χρονιά που διοργανώνονται οι διεθνείς ποδηλατικοί αγώνες. Όταν το ξεκινήσαμε, δεν πιστεύαμε ότι θα είχαμε αυτήν την απήχηση από τις ομάδες. υπάρχει ένας συνωστισμός αιτημάτων για τους αγώνες της Ρόδου και είναι απίστευτο το ενδιαφέρον παγκοσμίως.


Δυστυχώς η διοργάνωση δεν μπορεί να δεχτεί πάνω από 26 ομάδες, γιατί υπάρχει κανονισμός σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορούν μέσα στον αγώνα να βρίσκονται πάνω από 176 ποδηλάτες.


Άρα λοιπόν, περιοριζόμαστε στις 25 με 26 ομάδες από 7 αθλητές στην κάθε ομάδα αλλά να γνωρίζετε όλοι ότι έχουμε πάνω από 80 αιτήματα για να έρθουν ομάδες και να τρέξουν στους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες», υπογράμμισε ο κ. Παπασταματάκης και εξήγησε ότι οι αγώνες διεξάγονται σε μία πάρα πολύ καλή εποχή, τόσο για τους διοργανωτές όσο και για τις ομάδες, κυρίως της Βόρειας Ευρώπης, καθώς στις χώρες τους ο καιρός είναι πιο δύσκολος, κάνει κρύο και επειδή πρέπει να προετοιμαστούν, επιλέγουν πάντα πιο θερμό κλίμα και χώρες όπως την Ελλάδα, ή την Τουρκία, που τις επισκέπτονται για να κάνουν την προετοιμασία τους σε αυτές.


Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αγώνες θα είναι συνεχείς και συνολικά θα διαρκέσουν τρεις εβδομάδες. «Αυτό και εμάς μας διευκολύνει γιατί παίρνουμε πάρα πολλές διανυκτερεύσεις.


Οι ομάδες δεν έρχονται και φεύγουν μετά τον αγώνα. Παραμένουν συνολικά 21 μέρες στο νησί άρα και οι διανυκτερεύσεις ξεπερνούν τις 7.500 με 8.000 σε έναν “νεκρό” μήνα όπως είναι ο Μάρτιος.


Αυτό ήταν μία πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου σε ένα κάλεσμα που μας έκανε για να δώσουμε ιδέες τι μπορούμε να κάνουμε για να επεκτείνουμε τη σεζόν στην αρχή και στο τέλος της.
Εμείς, ως ποδηλασία, είπαμε ότι αυτό μπορούμε να κάνουμε και με τη στήριξη της περιφέρειας το καταφέραμε».


Πάντως, ο κ. Παπασταματάκης υπογράμμισε, ότι θα υπάρξουν για μία ακόμα χρονιά μεγάλα οικονομικά οφέλη για το νησί μας, δηλώνοντας τα εξής: «Είναι μία σοβαρή τονωτική ένεση για τον τόπο μας γιατί δουλεύουν και τα ενοικιαζόμενα οχήματα.
Επίσης, διάφορα καταστήματα χρειάζονται μηχανικούς ποδηλάτων, οδηγούς καθώς φέτος θα έχουμε και τρεις ομάδες από την Αμερική. Υπάρχει η προβολή του νησιού και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Ρόδο, όπως πέρυσι που είχαμε τον τετραήμερο αγώνα σε απευθείας μετάδοση και τον είδαν παντού».


Με την ευκαιρία αναφέρθηκε και στο ποδηλατοδρόμιο, στο οποίο χρειάζεται να γίνουν βελτιώσεις ώστε να πάρει άδεια λειτουργίας.


Μάλιστα όπως είπε, θα επισκεφτεί ο ίδιος, τόσο την περιφέρεια όσο και το δήμο για να συμβάλουν στη διαδικασία που χρειάζεται, καθώς όπως τόνισε, είναι κρίμα οι δυνατές και αξιόλογες ομάδες που διαθέτουμε να μην μπορούν να αγωνιστούν σε αυτό.
«Χτες είχαμε μία τηλεδιάσκεψη με την ομοσπονδία καθώς είμαι και μέλος του δ.σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και είδαμε ότι τα πράγματα με το ποδηλατοδρόμιο της Ρόδου είναι λίγο δύσκολα.


Διότι όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις πρέπει να έχουν άδεια λειτουργίας.
Την επόμενη εβδομάδα πρέπει να επισκεφτώ και την περιφέρεια και τον δήμο για να δούμε τι πρέπει να κάνουμε, για να πάρει το ποδηλατοδρόμιο άδεια, γιατί όλες αυτές οι ομάδες που κάνουν αυτή την προσπάθεια είναι κρίμα να μην μπορούν τα επόμενα χρόνια να αγωνιστούν.


Θα αναγκαστεί η Ομοσπονδία Ποδηλασίας να μην μας δίνει έγκριση αγώνα, αν δεν υπάρχει άδεια στο ποδηλατοδρόμιο, στο οποίο χρειάζεται να γίνουν βελτιώσεις», δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος