Για θαλάσσια ρύπανση από πρόθεση κατηγορείται ο πρώην δήμαρχος Καρπάθου

Για θαλάσσια ρύπανση από πρόθεση κατηγορείται ο πρώην δήμαρχος Καρπάθου

Για θαλάσσια ρύπανση από πρόθεση κατηγορείται ο πρώην δήμαρχος Καρπάθου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 810 ΦΟΡΕΣ

Για θαλάσσια ρύπανση από πρόθεση κατηγορούνται ο πρώην δήμαρχος Καρπάθου και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου.

Η υπόθεση αφορά τη διαρροή λυμάτων από αντλιοστάσιο του νησιού και πρόκειται να εκδικαστεί, μετά από αναβολή που έλαβε χθες, λόγω της αποχής των δικηγόρων, στις 4 Ιουλίου από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο άνδρες στην Κάρπαθο το χρονικό διάστημα από τις 28 Μαΐου 2022 έως τις 4 Ιουνίου 2022 κατηγορούνται, ότι με τις ιδιότητες που είχαν, δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή διαρροής λυμάτων και την παραγωγή δυσοσμιών από το αντλιοστάσιο στην περιοχή Μάντρα (Καρνάγιο).

Όταν δε το πληροφορήθηκαν για διάστημα μίας εβδομάδας περίπου, οι δύο άνδρες κατηγορούνται, ότι δεν έλαβαν κανένα μέτρο αποκατάστασης της βλάβης που προκάλεσε τη διαρροή, ούτε για τον περιορισμό της θαλάσσιας ρύπανσης ενώ όφειλαν να το πράξουν λόγω της ιδιότητάς τους.

Ειδικότερα «δεν μερίμνησαν για την ορθή λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης, την αντικατάστασή του σταδιακά και τον εκσυγχρονισμό του, τη δημιουργία νέων σταθμών αντλιοστασίων, την παράκαμψη του συγκεκριμένου σε περίπτωση αστοχίας του και τη χρήση εξωτερικού συστήματος άντλησης, την εγκατάσταση αγωγού υπερχείλισης και την εγκατάσταση εφεδρικών αντλιών για την περίπτωση μηχανικής, ηλεκτρικής ή άλλης φύσεως προβλήματος της υφιστάμενης, με αποτέλεσμα λόγω βλάβης στο αντλιοστάσιο άντλησης λυμάτων τής ως άνω περιοχής, να προκληθεί έντονη δυσοσμία στην περιοχή καθώς και διαρροή λυμάτων στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή για διάστημα περίπου μίας εβδομάδας. Με τον τρόπο αυτό, προκλήθηκε σοβαρή θαλάσσια ρύπανση».
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση είναι ο κ. Νίκος Παπανικήτας.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες