Συζητείται η «υιοθέτηση» πάρκων της πόλης από τους ξενοδόχους

Συζητείται η «υιοθέτηση» πάρκων της πόλης από τους ξενοδόχους

Συζητείται η «υιοθέτηση» πάρκων της πόλης από τους ξενοδόχους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3508 ΦΟΡΕΣ

H υποστελέχωση είναι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία Πρασίνου στον δήμο Ρόδου, και γι΄αυτό το λόγο με δεδομένες τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στο νησί, ειδικά όταν θ’ ανοίξει η τουριστική περίοδος, καταβάλλονται προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης άμεσα.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Αστικής Ανάπτυξης κ. Γιάννης Μητσού, δήλωσε χτες, παρουσία του αντιδημάρχου Κυκλικής Οικονομίας κ. Δημήτρη Καρατζιά, ότι υπάρχει όραμα και όρεξη για δουλειά, όμως οι μεγάλες ελλείψεις δυσκολεύουν την προσπάθεια, και μεταξύ άλλων θα γίνουν όπως είθισται προσλήψεις εποχικού προσωπικού.

«Είναι μεγάλο πρόβλημα για εμάς η υποστελέχωση γιατί υπάρχει όρεξη και όραμα και από τους υπηρεσιακούς που υπάρχουν, οι οποίοι υπερβάλλουν εαυτό κάποιες φορές.

Θα έλεγα, ότι υπάρχει μία πολύ καλή συνεργασία μεταξύ μας, αλλά η υποστελέχωση είναι το κυριότερο ζήτημα και προσπαθούμε όλοι και σε συνεννόηση με τον δήμαρχο να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βρούμε μία λύση.

Ευχαριστώ τον κ. Καρατζιά για τη συνεργασία και τη στήριξη και θα ήθελα να πω ότι έχουμε ξεκινήσει κάποια έργα ως Υπηρεσία Πρασίνου καθώς είναι μία Υπηρεσία που είναι η “βιτρίνα” της Ρόδου, και πρέπει να τη λάβουμε σοβαρά υπόψη», είπε ο κ. Μητσού, κάνοντας γνωστό ότι έχουν ολοκληρωθεί τα κλαδέματα σε αρκετούς κεντρικούς δρόμους της πόλης.

«Έχουμε ολοκληρώσει την οδό Ατταβύρου, σήμερα τελειώσαμε τη Σοφούλη, υπάρχει προγραμματισμός αλλά με την υποστελέχωση που αντιμετωπίζουμε, προσπαθούμε να καλύψουμε τις κυριότερες ανάγκες που υπάρχουν, ώστε όταν έρθουν οι πρώτοι τουρίστες να είμαστε έτοιμοι».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσού, σε ό,τι αφορά τις φυτεύσεις στα πάρκα και τον εξωραϊσμό τους γίνεται μία συζήτηση με τους ξενοδόχους του νησιού, ώστε να “υιοθετήσουν” κάποια από αυτά και να βοηθήσουν τον δήμο.

Από την πλευρά του ο κ. Καρατζιάς, υπογράμμισε τη σημασία του ευπρεπισμού του νησιού, καθώς τον επόμενο μήνα ξεκινά η τουριστική περίοδος, και για τον λόγο αυτό, όπως είπε, συνεργεία του δήμου θ’ αρχίσουν από τη Δευτέρα να συγκεντρώνουν και να απομακρύνουν ογκώδη αντικείμενα και μπάζα.

Η αρχή θα γίνει από την περιοχή της Λίνδου που δέχεται τους πρώτους τουρίστες, όπως είπε, αλλά και τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων και στη συνέχεια τα συνεργεία θα πιάσουν δουλειά στα Κολύμπια και στον Αρχάγγελο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, οι σκούπες μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα... ξαναβγούν στους δρόμους και θα ξαναπιάσουν δουλειά ενώ και ο ίδιος, όπως τόνισε, θα βρίσκεται συνεχώς στους δρόμους για να αποτυπώνει την κατάσταση.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας