Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Δωδεκανήσου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Δωδεκανήσου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1760 ΦΟΡΕΣ

Με την παρουσία του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά, έγινε το βράδυ της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου 2004, στο ξενοδοχείο Acandia η κοπή της πίτας της ΟΝΝΕΔ Δωδεκανήσου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές, Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης και Μίκα Ιατρίδη, η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαριάννα Νικολαΐδου, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης, ο αναπληρωτής περιφερειάρχη Απόστολος Ασπράκης, ο πολιτευτής Δωδεκανήσου Αντώνης Γιαννικουρής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Τσαμπίκος Καραγιάννης και μέλη της ΔΕΕΠ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ρόδου Αντώνης Αρφαράς και μέλη της ΔΗΜΤΟ, οι αντιπεριφερειάρχες Φιλήμονας Ζαννετίδης, Χαρούλα Γιασιράνη, Νίκος Τσουκαλάς, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και φυσικά η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βιβή Παπαδοπούλου και πολλά μέλη της.

Γιάννης Βρούτσης
Κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε στις εκλογικές νίκες της Νέας Δημοκρατίας και στο έργο που επιτελεί η κυβέρνηση, λέγοντας μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας δικαιώνεται ιστορικά. Οι νομοί Κυκλάδων και Δωδεκανήσου ήταν οι “καταπράσινοι” νομοί της Ελλάδας που ήταν δύσκολο να πεις ότι είσαι Νέα Δημοκρατία, ΟΝΝΕΔ ή ΔΑΠ. Όμως, δώσαμε μάχες για αξίες και αρχές σε δύσκολα χρόνια και σήμερα νιώθουμε δικαιωμένοι γιατί αυτός ο αγώνας άξιζε τον κόπο. Αυτοί οι δύο πράσινοι νομοί έφεραν στις τελευταίες εκλογές ασύλληπτα νούμερα, ποιος θα το πίστευε; Και μετά τα ποσοστά στην περιφέρεια...

Περάσαμε εμπόδια, η Ελλάδα κρατήθηκε στην Ευρώπη χάρη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, κάναμε μεταρρυθμίσεις και σήμερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανοίγουμε δρόμους για το μέλλον και είμαστε το κόμμα που μεταξύ άλλων έφερε τον μειωμένο ΦΠΑ.

Αυτές οι πολιτικές είναι βγαλμένες από μία παράταξη που πάντα οι αξίες και οι αρχές ήταν το πρόσταγμά της. Είμαστε πλέον κυρίαρχοι πολιτικά και αυτό το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και τα αποτελέσματα ακόμα και για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, καθώς η πλειοψηφία του ελληνικού λαού τα θέλει.

Αυτό που κάνει τη Νέα Δημοκρατία διακριτή ως πολιτική δύναμη και μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε για το μέλλον είναι ότι αυτή η παράταξη είχε πάντα το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Η πατρίδα και η Ελλάδα ήταν και είναι πάνω από το κόμμα και αυτό μας έκανε να δίνουμε μάχες και να είμαστε αποφασισμένοι για το καλό της πατρίδας».

Μάκης Βορίδης
Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, αφού ανέφερε, ότι υπηρέτησε τη θητεία του στη Ρόδο, στάθηκε και εκείνος στις επιδόσεις του κόμματος στην περιοχή μας κατά τις εκλογές. «Μετά από τόσα χρόνια στις τελευταίες εκλογές είδα επιτέλους εκείνο τον χάρτη, όπου όλη η Ελλάδα είχε γίνει μπλε και αυτό το οφείλουμε σε εσάς τους αγωνιστές της παράταξης όλα αυτά τα χρόνια για να φτάσουμε σε αυτή τη μεγάλη ανατροπή. Και βέβαια, το οφείλουμε και στον πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί με την καθαρή του ματιά οδήγησε σε αυτό.

Έπειτα, συνεχίζοντας είπε ότι «ανατρέψαμε την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, όμως εγώ θα πω ότι κάναμε ένα μεγάλο βήμα αλλά έχουμε ακόμα δουλειά μέχρι να μπορέσουμε να νικήσουμε τις δυνάμεις του λαϊκισμού και μέχρι να έρθει ο ορθός λόγος στον δημόσιο διάλογο, ο οποίος μοιάζει να κυριαρχείται από τις παλιού τύπου αντιλήψεις» είπε ο κ. Βορίδης ενώ αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια, δήλωσε:

«Ξεχάσαμε ποιες ήταν οι επιλογές που έκανε η κυβερνώσα Αριστερά για την Ελλάδα; Ξεχνάμε όμως καμιά φορά και το τεράστιο έργο που έχει γίνει και επικεντρωνόμαστε σε άλλα ζητήματα. φέρνουμε τώρα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στέκονται απέναντι. Με ποιο επιχείρημα; Δεν είναι μία πραγματικότητα ότι τα παιδιά μας πηγαίνουν στο εξωτερικό και σπουδάζουν σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια; Δεν είναι μία πραγματικότητα, ότι έρχονται με πτυχία που έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τα πτυχία των Πανεπιστημίων στην Ελλάδα; Όχι, είναι... τύφλωση.

Ακόμα και η κομμουνιστική Κίνα έχει ιδιωτικά Πανεπιστήμια, η Βόρεια Κορέα το ίδιο, η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν έχει ιδιωτικά Πανεπιστήμια είναι η Ελλάδα εξαιτίας των αγκυλώσεων της Αριστεράς. Επιτέλους το αλλάζουμε και προχωράμε. Σε όλες τις μεγάλες αλλαγές, η Αριστερά είναι απέναντι, προσπαθούν με μανία να τις σταματήσουν».

Για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα
Ο κ. Βορίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ψήφισμα για την καταδίκη της Ελλάδας πάνω σε θέματα ελευθερίας του Τύπου, τονίζοντας, ότι σκοπό έχει να στοχοποιήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Είπε σχετικά:

«Το ψήφισμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ότι στην Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα με το κράτος δικαίου, με εισήγηση Ολλανδής βουλευτή που λέει, ότι υπάρχει πρόβλημα με την ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας είναι προϊόν πολιτικής επίθεσης που γίνεται σε βάρος της Ελλάδας, αλλά έχουν στην ουσία στοχοποιήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτό γίνεται ενόψει Ευρωεκλογών, γιατί αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι το ισχυρότερο πολιτικό κόμμα της κεντροδεξιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η προσωπικότητα η οποία πήρε μία χώρα παρία και αρνητικό παράδειγμα και την έφερε ως παράδειγμα επιτυχίας στα πρωτοσέλιδα όλου του οικονομικού Τύπου.

Σήμερα, η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα ανάπτυξης και επιτυχίας και αυτό πρέπει να το σπιλώσουν. Σήμερα, η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα δρόμου για όλη την Ευρώπη, και επειδή είναι παράδειγμα Κεντροδεξιάς διακυβέρνησης πρέπει να σπιλωθεί και σκέφτηκαν να κάνουν αυτό το ψήφισμα για να... κοντύνουν έναν πρωθυπουργό που πλέον είναι παρακαταθήκη και ευρωπαϊκό μέγεθος.

Αυτό έχουμε να διαχειριστούμε στις Ευρωεκλογές. Μάλιστα, καλείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γι’ αυτούς τους λόγους να περικόψει τη χρηματοδότηση στην Ελλάδα. Αυτό το ψήφισμα το ψήφισαν και Έλληνες ευρωβουλευτές που ζητούν να κοπεί η χρηματοδότηση σε Έλληνες πολίτες για να ικανοποιήσουν τις μικροπολιτικές τους στοχεύσεις. Και για να τους καταδικάσουμε υπάρχουν οι... Ευρωεκλογές».

Χαιρετισμοί
Κατά τον χαιρετισμό του, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς δήλωσε τα εξής: «Νιώθω πάντα ΟΝΝΕΔίτης. Είναι τιμή μου που υπηρέτησα τη νεολαία και είναι παράσημο να είσαι μέλος αυτής της οικογένειας. Θα συνεχίσουμε τις μάχες, καθώς ο πιο σταθερός πυλώνας της Δημοκρατίας είναι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας».

Ακολούθως ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας είπε μεταξύ άλλων: «Η Νέα Δημοκρατία είναι η πρώτη μεγάλη πολιτική δύναμη στη χώρα αλλά και στην Ευρώπη και είναι ευκαιρία για να χαράξουμε νέες πολιτικές. Η Νέα Δημοκρατία έδωσε την υπόσχεση για την αναβάθμιση στον τόπο των σπουδών στον τουρισμό και πρέπει να γίνει η Ρόδος διεθνές κέντρο εκπαίδευσης, παρέχοντας στήριξη και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου».

Από την πλευρά της η βουλευτής Μίκα Ιατρίδη δήλωσε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βασίζεται στην ορμή των νέων και μάλιστα σε καίριες θέσεις εμπιστεύθηκε νέους ανθρώπους και παιδιά από την ΟΝΝΕΔ. Εσείς οδηγείτε με σταθερά βήματα την πατρίδα μας».

Τέλος, ο βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης υπογράμμισε τα εξής: «Τον Ιούνιο θα έχουμε υπερήφανη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές και αυτό πρέπει να το επαληθεύσουμε όλοι μαζί. Δεν υπάρχει φιλοευρωπαίος a la cart. Θα πρέπει να δώσουμε απάντηση στους οπισθοδρομικούς»

Επίσης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε υπερήφανος για όσα πέτυχε η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τις μεγάλες νίκες της και τα συνεχή ρεκόρ στον Τουρισμό. «Όσα πετύχαμε, τα κάναμε ομαδικά, όμως το έκανε εύκολο μία κυβέρνηση με την οποία συνεργάστηκα» δήλωσε.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο πολιτευτής Αντώνης Γιαννικουρής, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ρόδου Αντώνης Αρφαράς ενώ ο αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Τσαμπίκος Καραγιάννης διάβασε το μήνυμα της προέδρου Έφης Χαραλαμποπούλου που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δωδεκανήσου Βιβή Παπαδοπούλου.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου