Δεν φεύγουν από την πλατεία οι αγρότες με άδεια χέρια

Δεν φεύγουν από την πλατεία οι αγρότες με άδεια χέρια

Δεν φεύγουν από την πλατεία οι αγρότες με άδεια χέρια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2457 ΦΟΡΕΣ

Την απόφασή τους να μην φύγουν από την πλατεία Δημαρχείου, ακόμη και να κλιμακώσουν την κινητοποίησή τους, εφόσον δεν έχουν κάποια επίσημη δέσμευση για λύση στο μείζον θέμα με τα ελάφια, δηλώνουν οι αγρότες της Ρόδου και δη της Νότιας, μετά τις δύο συσκέψεις που πραγματοποίησαν προχθές σε δήμο και περιφέρεια.

Όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών Νότιας Ρόδου, ο κ. Γιώργος Σαββίδης, όσον αφορά στη σύσκεψη στο Δημαρχείο, όπου εκπροσωπήθηκε και η Διεύθυνση Δασών δια της προϊσταμένης της, κας Αικατερίνης Μπαλατσούκα, τους είπαν ότι δεν είναι αυτοί οι αρμόδιοι.

Οπότε το πρόβλημα παραμένει και αφού παραμένει και δεν βρέθηκε κάποια ουσιαστική λύση, παραμένουν κι εκείνοι στην πλατεία Δημαρχείου, μέχρι να βρεθεί.

«Δεν έχουμε σκοπό να φύγουμε από εδώ με σκυμμένα τα κεφάλια. Για να φύγουμε από εδώ, πρέπει να πάρουμε κάποιες διαβεβαιώσεις γι’ αυτό το θέμα το οποίο συζητάμε. Για μάς δεν έχει σημασία το να πάρουμε αυτά που ζητάμε στα υπόλοιπα θέματα. Γι’ αυτό προτάξαμε το πρόβλημα με τα ελάφια», διεμήνυσε ο ίδιος.

Ανέφερε ακόμη, ότι παρά το γεγονός ότι έστειλαν υπόμνημα στον πρωθυπουργό, δεν έγινε καμία αναφορά κατά τις εξαγγελίες του για το δικό τους πρόβλημα.

Ακόμη, κατά τις συσκέψεις εκείνο που τους έκαναν σαφές είναι, ότι αρμόδιο είναι το υπουργείο Περιβάλλοντος το οποίο, όμως, έχει ως Υπηρεσία εδώ το Δασαρχείο, που τους λέει ότι έχουν δίκιο αλλά δεν μπορούν να τους δώσουν ουσιαστική λύση.

Σύμφωνα, επίσης, με τον κ. Σαββίδη, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος τους συνάντησε αργά προχθές το βράδυ στο Μέγαρο της Περιφέρειας (σ.σ.επειδή απουσίαζε), κατανόησε και εκείνος ότι υπάρχει πρόβλημα και τους είπε ότι θα τους βοηθήσει να κάνουν δύο μελέτες για να δουν τον πραγματικό αριθμό των ελαφιών στο νησί, μια και, ως γνωστόν, οι αγρότες αμφισβητούν τη μελέτη του Πανεπιστημίου σύμφωνα με την οποία ανέρχονται σε 6.284.

Οι δικές τους εκτιμήσεις είναι ότι ο πληθυσμός τους (σ.σ. των ελαφιών) ανέρχεται σε πάνω από τριάντα χιλιάδες.

Μάλιστα, ο κ. Σαββίδης, είπε, ότι ίσως βολεύει κάποιους αυτός ο αριθμός για να μην αντιδράει ο κόσμος αφού τόσα ζώα αντέχει το νησί.

Οι ίδιοι όμως-συνεχίζει-ζουν στην ύπαιθρο και βλέπουν καθημερινά τον όγκο και τον πληθυσμό των ζώων που υπάρχει στην περιοχή τους.

Όπως λέει, στη Νότια Ρόδο υπάρχει το 60% των ελαφιών και ένα 40% στο υπόλοιπο νησί.

Τέλος, αναφέρουν, ότι δεν είναι έντονο το πρόβλημα με τα κατσίκια και την ανεξέλεγκτη βόσκηση, αφού η πλειοψηφία των κτηνοτρόφων ελέγχουν τα ζώα τους και ότι κάποιοι το αναδεικνύουν για να μετατοπιστεί το πρόβλημα με τα ελάφια.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος