Απογοητευμένοι δηλώνουν οι αγρότες

Απογοητευμένοι δηλώνουν οι αγρότες

Απογοητευμένοι δηλώνουν οι αγρότες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1150 ΦΟΡΕΣ

Απογοητευμένοι αλλά και πιο αποφασισμένοι να δοθεί λύση στο ζωτικής σημασίας πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τον υπερπληθυσμό των ελαφιών, έφυγαν από την προχθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσαν με τους βουλευτές Δωδεκανήσου στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Ρόδου, οι αγρότες, αφού προσήλθε μόνο ο κ. Μάνος Κόνσολας!

Η σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, δεν διέφερε και πολύ από την πρώτη που έγινε πριν από λίγες ημέρες με τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και φορέων, με μόνη διαφορά ότι φαίνεται πλέον να έχει «ξεχειλίσει το ποτήρι» για τους αγρότες του νησιού.

Εκτός από τον κ. Κόνσολα, παρών στην αρχή ήταν και ο δήμαρχος, κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, ενώ καθ’ όλη τη διάρκειά της συμμετείχαν και οι αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενή Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης (σ.σ. που ήταν και στην πρώτη σύσκεψη) και Βιομηχανίας κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου. Επίσης, ο κ. Γιάννης Σαρικάς από το Σωματείο Συνταξιούχων.

Κατά τη διάρκειά της, πήραν τον λόγο οι ίδιοι και για ακόμα μία φορά ανέδειξαν τον κίνδυνο εγκατάλειψης της αγροτικής Ρόδου και ερημοποίησης των χωριών τους, αποδίδοντας τις μεγαλύτερες ευθύνες γι’ αυτό, όχι στο ελάφι, τις ζημιές στις καλλιέργειες και τα ατυχήματα που προκαλεί, αλλά σ’ αυτούς που δεν έχουν φροντίσει εδώ και τόσα χρόνια να λάβουν μέτρα.

Επαναδιατύπωσαν, βέβαια, σε υψηλότερους τόνους το πάγιο αίτημά τους για έλεγχο του πληθυσμού των ελαφιών, για το οποίο θέλουν δέσμευση από τα πλέον επίσημα χείλη, δηλαδή κυβερνητικά.

Οι αγρότες, όμως, προχθές το βράδυ, εξέφρασαν και τη δυσαρέσκειά τους προς τους βουλευτές του νομού και για τον λόγο ότι η πλειοψηφία τους δεν παρευρέθηκε στη σύσκεψη.

Σημειώνεται ότι η κα Μίκα Ιατρίδη είχε παραστεί στην πρώτη σύσκεψη και είχε διάλογο με τους αγρότες ενώ αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι επρόκειτο να παρευρεθεί και στην προχθεσινή, κάτι που δεν έγινε λόγω σοβαρού κωλύματος που είχε.

Ο κ. Κόνσολας
Αρχικά, ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ελάφρυνση των βαρών του αγροτικού κόσμου αλλά και σε αυτά που σχεδιάζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα ελάφια και τις ενέργειες που έχουν γίνει γι’ αυτό σε κυβερνητικό επίπεδο. Μεταξύ άλλων, είπε, ότι ο Οργανισμός διαχείρισης των ελαφιών θα δώσει λύση στα προβλήματα που πηγάζουν από τη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού τους.

Γινόμενος ο ίδιος αποδέκτης της δυσαρέσκειας των αγροτών απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές, ως ο μοναδικός βουλευτής στην αίθουσα, ο κ. Κόνσολας, κάποια στιγμή, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης και ούτε τοποθετείται ως τέτοιος, λέγοντας επίσης προς τους αγρότες ότι «ο Κόνσολας είναι πάντα παρών».

Οι αγρότες, όμως, δεν έκρυψαν τη δυσπιστία τους, διαμηνύοντας, ότι δεν πρόκειται να φύγουν από την πλατεία, ούτε και στην επέτειο της 7ης Μαρτίου σε λίγες μέρες, εάν δεν έρθουν όλοι οι βουλευτές του νομού να καθίσουν και να συζητήσουν μαζί τους αλλά και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης!

 

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος