Εντυπωσιασμένος ο πρόεδρος του ΤΕΕ από τα σχέδια για το έργο στη Νέα Μαρίνα

Εντυπωσιασμένος ο πρόεδρος του ΤΕΕ  από τα σχέδια για το έργο στη Νέα Μαρίνα

Εντυπωσιασμένος ο πρόεδρος του ΤΕΕ από τα σχέδια για το έργο στη Νέα Μαρίνα

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2541 ΦΟΡΕΣ

Το χαρακτήρισε «λογικό, καλαίσθητο και πολύ σημαντικό»

«Λογικό, καλαίσθητο και πολύ σημαντικό», χαρακτηρίζει το έργο που σχεδιάζεται στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, με την επέκταση των εγκαταστάσεων της Νέας Μαρίνας, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), κ. Γιώργος Ν. Στασινός, ο οποίος χθες βρέθηκε στη Ρόδο και είχε συνάντηση με τη Διοίκηση της εταιρείας «Μαρίνες Ρόδου Α.Ε.».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στασινός βρέθηκε στη Ρόδο αυτή την περίοδο, που είναι και προεκλογική για το ΤΕΕ, για να έχει κάποιες επαφές με το ΤΕΕ Δωδεκανήσου και επί τη ευκαιρία επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις τής Νέας Μαρίνας και είχε συνάντηση με τα στελέχη της, κατά την οποία είδε και τα σχέδια για την επέκτασή της.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ανέφερε αρχικά:
«Είχα μία συνάντηση με τη Διοίκηση της μαρίνας. Θεωρώ, γενικότερα, ότι το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας πρέπει να ενισχυθεί άμεσα με ανάπτυξη όλων των μαρινών που είναι δυνατόν να αναπτυχθούν σε όλα τα νησιά.

Καταλαβαίνετε, ότι δεν μπορούμε να ζούμε σε μία τέτοια χώρα και τη στιγμή που υπάρχει ανταγωνιστικό προϊόν όσον αφορά τις μαρίνες και τα σκάφη απέναντι στην Τουρκία, και εμείς να μην αναπτύσσουμε αυτό το κομμάτι.

Ενημερώθηκα για την προοπτική που υπάρχει με το νέο έργο της μαρίνας, γνωρίζω ότι υπάρχει ένα masterplan και έχει εκδοθεί αντίστοιχο Διάταγμα.

Θεωρώ ότι, πάντα με βάση και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, μπορούν να εξελιχθούν, να βελτιωθούν τα πράγματα, παρ’ όλα αυτά είδα ένα σχέδιο που με εντυπωσίασε και θεωρώ ότι είναι σε μία σωστή κατεύθυνση και ότι είναι μία πάρα πάρα πολύ σημαντική επένδυση για τη Ρόδο, που θα δώσει πολύ μεγάλη προστιθέμενη αξία στην τοπική κοινωνία εφόσον κατασκευαστεί».

«Άρα-συνέχισε-θα έλεγα ότι πάντα πρέπει να έχουμε καλή διάθεση, να συνεργαζόμαστε για το καλό του τόπου-γνωρίζω ότι στην Ελλάδα, όταν γίνονται διαφορετικά πράγματα πάντα υπάρχουν αντιδράσεις αλλά αυτό πρέπει να το ξεπεράσουμε, γιατί όταν καταλάβουμε τα οφέλη για την τοπική κοινωνία, τότε θα καταλάβουμε ότι ωφελείται και ο κάθε πολίτης όταν γίνονται τόσο σημαντικά αναπτυξιακά έργα και όταν υπάρχουν επενδυτές που θέλουν να βάλουν τόσο σημαντικά ποσά σε επενδύσεις στην Ελλάδα».

Σημείωσε ακόμη, ο κ. Στασινός, ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι πολύ σημαντικές. «Δεν πρόκειται στην Ελλάδα, στο μέλλον, να αναπτυχθούμε όσο χρειάζεται αν δεν γίνονται ιδιωτικές επενδύσεις και γίνονται μόνο δημόσιες επενδύσεις οι οποίες πλέον έχουν ένα συγκεκριμένο ποσό που μπορεί να δαπανηθεί», είπε.

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, σχετικά με τις ενστάσεις και τον προβληματισμό που διατυπώνεται στον δημόσιο διάλογο τοπικά-και από το ΤΕΕ Δωδεκανήσου-για το μέγεθος των κατασκευών που σχεδιάζονται, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, αφού σημείωσε, ότι και αυτό δεν είναι κάτι απρόσωπο αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα και οι αποφάσεις κάθε φορά μπορεί να διαφοροποιηθούν γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχαν και τέτοιες αντιδράσεις, όπως και ότι βρίσκονται και σε προεκλογική περίοδο που ο καθένας προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί, δήλωσε:

«Η χώρα έχει μία αναπτυξιακή πορεία το τελευταίο διάστημα. Αυτό δεν μπορεί να διακοπεί, ούτε γίνεται να γυρίσουμε πίσω. Αυτό που είδα και μου παρουσιάστηκε, το βρήκα λογικό, καλαίσθητο και πολύ σημαντικό έργο. Από εκεί και πέρα, αν υπάρχουν συγκεκριμένες μικρές αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί το masterplan. Ενδεχομένως θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις με την τοπική κοινωνία, με τους αντίστοιχους φορείς. Δεν μπορεί να πηγαίνουμε όμως στον λαϊκισμό, να μην γίνεται τίποτα στη χώρα. Σας το λέω γιατί η χώρα έχει εξελιχθεί, έχει πάρει τον δρόμο της, δεν γυρνάμε πίσω».

Για τις εκλογές του ΤΕΕ
Όσον αφορά στις εκλογές του ΤΕΕ που θα διεξαχθούν στις 19 Μαΐου, μιας και γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια πλέον, είπε ο πρόεδρός του, ο οποίος θα είναι εκ νέου υποψήφιος:

«Θεωρώ, ότι το ΤΕΕ έχει αλλάξει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Κάνουμε πάρα πολύ σημαντικά έργα. Χαρακτηριστικά θα πω για τον ενιαίο ψηφιακό χάρτη, για την ηλεκτρονική ταυτότητα, την ψηφιοποίηση των αρχείων των πολεοδομιών και χίλια δυο που ουσιαστικά διευκολύνουν τον πολίτη, γίνονται ηλεκτρονικές οι διαδικασίες.

Είμαστε ουσιαστικά ένας φορέας πρωταθλητής στον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό της χώρας. Θα συνεχίσουμε μπροστά με αυτό τον ρυθμό για να μπορέσουμε να διευκολύνουμε τους πολίτες να κάνουν πιο γρήγορα τη δουλειά τους, ψηφιακά, χωρίς να υπάρχει ίχνος διαφθοράς και σ’ αυτό τον δρόμο θα συνεχίσουμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια, εκτιμώ εφόσον εκλεγώ πρόεδρος, που θα διεκδικήσω πάλι την προεδρία του ΤΕΕ».
Σημειώνεται ότι έχει ήδη διατελέσει δυόμιση θητείες.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη