Εξήντα άδειες για ταξί από 6 έως 9 θέσεις στη Ρόδο

Εξήντα άδειες για ταξί  από 6 έως 9 θέσεις στη Ρόδο

Εξήντα άδειες για ταξί από 6 έως 9 θέσεις στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3754 ΦΟΡΕΣ

Εξήντα νέες άδειες αντικατάστασης Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτου, με επιβατηγό όχημα έξι έως εννέα θέσεων, υπέγραψε για τη Ρόδο ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Δωδεκανήσου, Νίκος Νικολής μετά τη νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη μετατροπή αδειών ταξί σε πολυθέσια, από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που δημοσιεύθηκε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Ο δικαιούχος οφείλει εντός αποκλειστικής προθεσμίας δώδεκα μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης, να ταξινομήσει και να θέσει σε κυκλοφορία προσκομίζοντας στην στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου, αυτοκίνητο κατάλληλο εγκεκριμένου τύπου, έτοιμο για επιθεώρηση, υποβάλλοντας παράλληλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απογραφή και την ταξινόμησή του, ώστε να εκδοθεί νέα άδεια κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου στο όνομά του.

Σε περίπτωση που παρέλθει το ανωτέρω χρονικό διάστημα, χωρίς να ταξινομηθεί και να τεθεί σε κυκλοφορία Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητο έξι έως εννέα θέσεων, θα ανακληθεί οριστικά το δικαίωμα αντικατάστασης Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτου.

Η τελευταία πρόσκληση ενδιαφέροντος έγινε με σκοπό να καλυφθούν οι άδειες ανά νησί, όπου αυτές έμειναν αδιάθετες από την πρώτη πρόσκληση, τον Μάρτιο του 2022.

Πρόκειται για την εφαρμογή στην πράξη του άρθρου 68 του Ν. 4850/2021 και της Υπουργικής Απόφασης 62818/02-03-2022, για την πιλοτική εφαρμογή εισαγωγής των πολυθέσιων ταξί που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2022 στην Ελλάδα από το Νότιο Αιγαίο, ως αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η εισαγωγή των πολυθέσιων ταξί, ήταν ένα χρόνιο αίτημα του κλάδου, που έγινε πραγματικότητα, πριν από σχεδόν δύο χρόνια, όταν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την πρώτη πρόσκληση μετατροπής των ταξί με έδρα το Νότιο Αιγαίο σε 6θέσια και 9θέσια.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη