Στη Ρόδο θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

Στη Ρόδο θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

Στη Ρόδο θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1069 ΦΟΡΕΣ

Στη Ρόδο θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, προκειμένου να παρευρεθεί στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που διοργανώνουν από κοινού η ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας και η ΔΗΜΤΟ Ρόδου της Νέας Δημοκρατίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Rodos Palace στις 7.30 το βράδυ και σε αυτήν θα παρευρεθούν ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, Γιάννης Παππάς καθώς και οι βουλευτές Μάνος Κόνσολας, Μίκα Ιατρίδη και Βασίλης Υψηλάντης. Επίσης θα δώσουν το «παρών» η πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έφη Χαραλαμποπούλου και τα μέλη της, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Αντώνης Αρφαράς και τα μέλη της καθώς και εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και φορέων αλλά και πλήθος κοινού.

Ο κ. Δένδιας θα φτάσει στη Ρόδο αεροπορικώς σήμερα το πρωί και στο πλαίσιο των επαφών του, θα επισκεφτεί μεταξύ άλλων, τις εγκαταστάσεις της 95 ΑΔΤΕ. Θα διανυκτερεύσει στη Ρόδο και θα αναχωρήσει αύριο για την Αθήνα.

Σημειώνεται ότι στον χώρο της εκδήλωσης θα εκτίθενται έργα (ζωγραφιές και χειροτεχνίες) των ωφελουμένων του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με Αναπηρίες –Κέντρο «ΕΛΠΙΔΑ» για εθελοντική οικονομική ενίσχυση των δράσεών του.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνα Νίκος Δένδιας πριν μερικές μέρες στη Βουλή εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, παρά τις πρωτοβουλίες των δύο χωρών για τη δημιουργία θετικού κλίματος και «ήρεμων νερών» στο Αιγαίο.

Ο κ. Δένδιας τόνισε, πως παρά τους «χαμηλούς τόνους» που έχει υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα η Τουρκία, διατηρεί τις αναθεωρητικές της θέσεις. «Η Τουρκία έχει χαμηλώσει τους τόνους αλλά δεν έχει αλλάξει τις θέσεις ούτε κατά κεραία. Εμείς τι συμπέρασμα πρέπει να συνάγουμε; Όταν μάλιστα συνδυάζει η Τουρκία σε Navtex την κυριαρχία με τη ναυσιπλοΐα. Το υφέρπον επιχείρημα είναι εκεί. Όταν προγραμματίζουμε για την επόμενη δεκαετία θα πρέπει να μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Ανησυχώ και ανησυχώ μάλιστα πάρα πολύ.

Όταν έχω 100 εκατ. δίπλα μου να διατυπώνουν ισχυρισμούς αντίθετους με το Διεθνές Δίκαιο, ανησυχώ και οφείλω να εισηγηθώ στη χώρα μου τρόπους για να διατηρήσει ακέραια την εθνική της κυριαρχία. Αλλιώς εγκληματώ. Οι εισηγήσεις που κάνουμε γίνονται με απόλυτο σεβασμό και στο τελευταίο ευρώ. Δεν μπορώ να αγνοήσω την πρόκληση που διαφαίνεται πέραν του ορίζοντα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλή».

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»