H Νίσυρος στους 1000 δήμους-εταίρους του πανευρωπαϊκού δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

H Νίσυρος στους 1000 δήμους-εταίρους του πανευρωπαϊκού δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

H Νίσυρος στους 1000 δήμους-εταίρους του πανευρωπαϊκού δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1754 ΦΟΡΕΣ

Ο Δήμος ΝΙΣΥΡΟΥ είναι περήφανος που είναι ένας από τους 1000 δήμους-εταίρους του δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης» (BELC), ενός πανευρωπαϊκού δικτύου τοπικά εκλεγμένων πολιτικών.

1000 μέλη στο δίκτυο «Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης», σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Το δίκτυο «Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης» (BELC) μόλις καλωσόρισε το 1000ο μέλος του αυτή την εβδομάδα. Με μέλη σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας με 27 συνεργαζόμενους δήμους, είναι ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο τοπικά εκλεγμένων πολιτικών, δημιουργώντας μια άνευ προηγουμένου συμμαχία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των τοπικών κυβερνήσεων. Το δίκτυο BELC υλοποιείται σε στενή συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακών και Τοπικών Συμβούλων της Επιτροπής των Περιφερειών.

Στα μέλη, που μπορούν να ενταχθούν σε εθελοντική βάση, δίνεται η ευκαιρία να επισημάνουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκεκριμένα ζητήματα που έχουν απήχηση στην εκλογική τους περιφέρεια, όπως η χρηματοδότηση νέων αγροτών, η ερήμωση των αγροτικών περιοχών, η δημιουργία έξυπνων πόλεων, η ενεργειακή απόδοση των κτιρίων κ.λπ. .

Τα μέλη του δικτύου BELC, έχουν προνομιακή πρόσβαση σε επίσημες πηγές επικοινωνίας της ΕΕ στη δική τους γλώσσα. Τους προσφέρονται επίσης σεμινάρια, πρόσβαση σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα για αλληλεπίδραση με τους ομολόγους τους σε ολόκληρη την ΕΕ, καθώς και η ευκαιρία να επισκεφθούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες και να συνομιλήσουν με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ που ασχολούνται με τα θέματα που τους ενδιαφέρουν.

Το έργο διαθέτει επίσης μια τοπική ομάδα υποστήριξης, που αποτελείται από υπεύθυνους επικοινωνίας και συντονιστές σε κάθε κράτος μέλος, για πρόσθετη υποστήριξη στα μέλη.

 

Διαβάστε ακόμη

Ζωντανή μετάδοση των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας στη Νίσυρο

Ο δήμαρχος Νισύρου στις Βρυξέλλες σε συνάντηση του δικτύου "Οικοδομώντας την Ευρώπη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης - Building Europe with local councilors BELC"

Αναβίωσε στη Νίσυρο το έθιμο της «Καλαντήρας»

Παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου της Κρήτης και συνελήφθη ο 63χρονος από τη Νίσυρο που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και αποπλάνηση παιδιών

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τη δράση του αρχαιοφύλακα