Μήνυμα της βουλευτού Μ. Ιατρίδη για την 7η Μαρτίου

Μήνυμα της βουλευτού Μ. Ιατρίδη για την 7η Μαρτίου

Μήνυμα της βουλευτού Μ. Ιατρίδη για την 7η Μαρτίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 826 ΦΟΡΕΣ

Ακολουθεί το μήνυμα της βουλευτού Δωδεκανήσου της Ν.Δ., κας Μίκας Ιατρίδη για την επέτειο της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου:

«Η επέτειος της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την μητέρα Ελλάδα, μας υπενθυμίζει την αξία της μνήμης.
Η 7η Μαρτίου 1948 είναι η ημέρα σύνδεσης της ένδοξης ιστορίας μας με το διαρκή αγώνα διατήρησης του Ελληνισμού. Είναι η μήτρα που έδωσε νέα πνοή στην ελληνικότητα του Αιγαίου μας.


Τιμούμε σήμερα τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για την Ένωση με την Ελλάδα, τους άνδρες και τις γυναίκες που δεν έχασαν ποτέ την πίστη τους και πάλεψαν με όλα τα μέσα για να συμβεί το δίκαιο και το λογικό. Η Ένωση με τη μητέρα πατρίδα.
Με την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας να μας επηρεάζει, να μας πλάθει και να μας προσδιορίζει, εμείς οι Δωδεκανήσιες και οι Δωδεκανήσιοι, αναπτύξαμε τον πολιτισμό μας, δουλέψαμε σκληρά σε δύσκολες συνθήκες και καταφέραμε να οδηγήσουμε τα Δωδεκάνησά μας στον δρόμο της ανάπτυξης.


Παραμένουμε πιστοί θεματοφύλακες των αξιών του Διαγόρα, των διδαχών του Κλεόβουλου του Λίνδιου, της τόλμης της Καλλιπάτειρας και της κληρονομιάς του Ιπποκράτη.


Είμαστε υπερήφανοι για τα νησιά μας, για τον τόπο μας. Συνεχίζουμε με την ίδια πίστη και την ίδια θέληση τη μεγάλη παράδοση των ένδοξων προγόνων μας, γιατί από εδώ, από τα νησιά μας, ξεκινά η Ελλάδα μας.
Χρόνια πολλά!»

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»