Φλας στο παρελθόν, 1964: Επανήλθε εξ Αθηνών ο διευθυντής της Νομαρχίας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επανήλθε εξ Αθηνών ο διευθυντής της Νομαρχίας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επανήλθε εξ Αθηνών ο διευθυντής της Νομαρχίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 259 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Τρίτη 10 Μαρτίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3877

ΕΠΑΝΗΛΘΕΝ ΕΞ ΑΘΗΝΩΝ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ
Επέστρεψεν χθες αεροπορικώς εξ Αθηνών όπου είχε μεταβή δι’ υπηρεσίαν ο Διευθυντής της Νομαρχίας κ. Αντ. Κάφφαρης.

Κατά το διάστημα της τετραημέρου παραμονής του ο κ. Κάφφαρης εις τον οποίον είχε ανατεθή η προώθησις των διαδικασιών εγκρίσεως του καταρτισθέντος και υποβληθέντος εις το υπουργείον Συντονισμού προγράμματος κοινωφελών έργων 1964, είχε συνεργασίας μετά των αρμοδίων υπηρεσιών των υπουργείων Συντονισμού, Εσωτερικών, Βιομηχανίας και Εμπορίου.

Ευθύς μετά την άφιξιν του εις Ρόδον ο Διευθυντής της Νομαρχίας κ. Κάφφαρης εγένετο δεκτός εις μακράν συνεργασίαν υπό του Νομάρχου κ. Ιωάννου εις τον οποίον και ανέφερον τα της εκτελέσεως της αποστολής του.

ΑΙ ΝΕΑΝΙΔΕΣ ΚΑΛΑΒΑΡΔΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΙΔΡΥΣΙΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ως πληροφορούμεθα κατά την τελετήν της ιδρύσεως του Συλλόγου Αγροτοπαίδων εις Καλαβάρδα αι νεάνιδες του χωρίου διετύπωσαν αίτημα όπως αποσταλή και δι’ αυτάς υπάλληλος της Αγροτικής οικοκυρικής διά την οργάνωσιν Συλλόγου Αγροτονεανίδων.

Οι προϊστάμενοι των Γεωργικών Υπηρεσιών και οι γεωπόνοι οίτινες επ’ ευκαιρία της λήξεως της α’ συσκέψεως των είχον μεταβή εκεί συνεκινήθησαν εκ της διατυπώσεως του αιτήματος και οι αρμόδιοι υπεσχέθησαν την κατά το δυνατόν ικανοποίησιν της επιθυμίας των κοριτσιών των Καλαβάρδων.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗΝ ΤΟ «ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ»
Την προσεχή Πέμπτην αναμένεται να καταπλεύση εις τα ροδιακά ύδατα το τουριστικόν υπερωκεάνειον «Λεονάρδο ντά Βίτσι» με εκατοντάδας ξένων περιηγητών οι οποίοι θα επισκεφθούν τα αξιοθέατα.

Το υπερωκεάνειον θα καταπλεύση την 12ην μεσημβρινήν προερχόμενον εκ Χάιφας και θα αποπλεύση την 6ην μετά μεσημβρινήν διά την Κωνσταντινούπολιν.

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ Α.Τ.Ε. ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟΝ
Κατόπιν σχετικών εισηγήσεων Υποκαταστημάτων της Αγροτικής Τραπέζης διαφόρων περιφερειώνε τέθησαν κατά την παρελθούσαν εβδομάδα εις την διάθεσιν των νέαι πιστώσεις εκ δραχμ. 4.265.000 εν συνόλω διά την χορήγησιν μεσοπροθέσμων δανείων εις παραγωγούς της περιοχής των διά διαφόρους παραγωγικούς σκοπούς ήτοι διά την αγοράν δασικών μηχανημάτων και εργαλείων διά την ανάπτυξιν της αμπελουργίας, δι’ ελαιοφυτεύσεις, δι’ εγκατάστασιν οπωρώνων εσπεριδοειδών, βερυκοκέας, αχλαδέας, ξηρών καρπών κ.λπ. διά την ανάπτυξιν της μελισσοκομίας διά την εγκατάστασιν θερμοκηπίων θερμοφυτωρίων και θερμοσπορείων διά την δημιουργίαν θαλάμων εκτροφής μεταξοσκωλήκων, διά την αγοράν των ειδικού τύπου θερμαστών της Α.Τ.Ε. κ.λπ. Μεταξύ των ενισχυομένων εξ άλλου διά των εν λόγω πιστώσεων Υποκαταστημάτων της ΑΤΕ περιλαμβάνεται και της Καλύμνου.

ΠΑΡΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΔΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΝ ΣΥΣΣΙΤΙΟΝ
Υπό της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου παρελήφθησαν 44 χαρτοκιβώτια βουτύρου διά τας ανάγκας των συσσιτίων του Δήμου της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και της Οικοκυρικής Σχολής.
Τ’ ανωτέρω εφόδια απεστάλησαν υπό του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!