Γιάννης Παρασκευάς: Μία άλλη θλιβερή ιστορία: «ΙΚΑ μου αμαρτία μου»

Γιάννης Παρασκευάς: Μία άλλη θλιβερή ιστορία: «ΙΚΑ μου αμαρτία μου»

Γιάννης Παρασκευάς: Μία άλλη θλιβερή ιστορία: «ΙΚΑ μου αμαρτία μου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2313 ΦΟΡΕΣ

Για άλλη μια φορά κάποιοι άλλοι αποφάσισαν για εμάς, επαναλαμβάνω συχνά, την ρήση και άποψη, ότι, «Η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΟΧΗ».

Για χρόνια γινόντουσαν συζητήσεις και αντεγκλήσεις, πρώτον για την αναγκαιότητα κατασκευής νέου κτηρίου για την στέγαση των υπηρεσιών του ΙΚΑ και δεύτερο η εξεύρεση του καταλληλότερου χώρου.

Από τότε εχουν περάσει πολλα χρόνια και η απόσταση του χρόνου δίνει το δικαίωμα κοινολόγησης του τί τότε συνέβαινε.

Ιδιοτελή συμφέροντα, πολιτικά και οικονομικά, εμπόδιζαν την σύγκλιση των διαφόρων απόψεων και την λήψη μιας απόφασης.

Διάφοροι δήθεν πολιτικοί, πολιτικολογούντες, αρμόδιοι και αναρμόδιοι εξέφραζαν άποψη για ένα και μοναδικό λόγο, να μην υπάρξει απόφαση και πρόταση.

Πάρθηκε απόφαση στατικής ενίσχυσης του παλαιού κτηρίου του ΙΚΑ, το οποίο τότε κρίθηκε ακατάλληλο και έπεται η αρχιτεκτονική διαρρύθμιση των χώρων.

Τριάντα τόσα χρόνια ακατάλληλο και σήμερα βρίσκεται κατάλληλο, μάλλον κάτι συμβαίνει, ή αυτοί που τότε το έκριναν ακατάλληλο ηταν άσχετοι ή διαπλεκόμενοι, ή αυτοί που σήμερα το κρίνουν κατάλληλο εχουν άλλα κριτήρια.

Επί της ουσίας πρόκειται για μια νέα χωροθέτηση στο κέντρο της πόλης υπηρεσιών και μάλιστα σχετικά μεγάλου αριθμού, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψη, οι επιβαρύνσεις που θα επιφέρει αυτή η χωροθέτηση στην περιοχή.

Θα το επαναλαμβάνω μονίμως και όσο μπορώ, δεν χωροθετώ όπου υπάρχει κτήριο, αλλά εκει που εξυπηρετεί τον μακροχρόνιο σχεδιασμό της πόλης.

Ο ελεύθερος χώρος του ακινήτου είναι μικρός, οι δρόμοι που θα το εξυπηρετούν είναι ήδη κυκλοφοριακά βεβαρημένοι και η πρόσθετη επιβάρυνση με τους υπαλλήλους και τους επισκέπτες, θα δημιουργήσουν μια κατάσταση εκτός ανεκτών ορίων.

Είναι αδήριτη αναγκαιότητα η κατασκευή ΝΕΟΥ ΚΤHΡΙΟΥ και το συμμάζεμα των διαφόρων γραφείων που σήμερα στεγάζονται εδώ και εκει.

ΤΟ ΝΕΟ ΚΤHΡΙΟ θα πρέπει να κατασκευασθεί σε χώρο κοντά στο ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ο σχεδιασμός της κυκλοφοριας υπάρχει, ελπίζω και εύχομαι κάποτε να ολοκληρωθεί, η πρόσβαση ακόμα και σήμερα είναι ευκολότερη από ότι στο χώρο που εχει επιλεγεί.

Τελειώνω, μπορεί να υπάρχουν διαφωνούντες, καλό είναι, όλη η περιοχή γύρω από στην πλατεία ΦΩΚΙΑΛΗ που είναι μια περιοχή που μπορεί και πρέπει να μεταλλαχθεί, είναι ένας μικτός χώρος κατοικίας, γραφείων και μικροεμπορίου.

ΤΟ ΚΤHΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ και να δημιουργηθεί μια πλατεία και πάρκο, σημείο αναφοράς των γύρω γειτονιών.
Κάποτε πρέπει να βλέπουμε μπροστά και να μην οδηγούμε πάντα με την όπισθεν.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου