Κάθειρξη 7 ετών σε 59χρονο κατηγορούμενο για απάτη

Κάθειρξη 7 ετών σε 59χρονο κατηγορούμενο για απάτη

Κάθειρξη 7 ετών σε 59χρονο κατηγορούμενο για απάτη

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 846 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 59χρονος που κατηγορούνταν για απάτη και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η υπόθεση αφορά την αποπεράτωση κατοικίας στη Μύκονο ενός αλλοδαπού από το Κονγκό, την οποία είχε αναλάβει η εταιρεία στην οποία ήταν εταίρος και συνδιαχειριστής ο 59χρονος.

Για τον σκοπό αυτό και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου είχε καταβάλει (τμηματικά) το χρηματικό ποσό των περίπου 500.000 ευρώ, ενώ οι εργασίες που είχαν ολοκληρωθεί ήταν αξίας 228.000 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο 59χρονος αποφασίστηκε να δικαστεί για απάτη κατ’ εξακολούθηση εκ της οποίας η συνολική ζημία και το σκοπούμενο παράνομο περιουσιακό όφελος υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, το αδίκημα αυτό φέρεται να τελέστηκε το χρονικό διάστημα από τις 22 Ιανουαρίου του 2013 έως και τον Ιανουάριο του 2014.

Ο αλλοδαπός που διέμενε στο Κονγκό είχε μία ημιτελή κατοικία στη Μύκονο, η οποία ήταν στο στάδιο ολοκληρωμένου σκελετού από σκυρόδεμα και τοιχοποιίας και συμφώνησαν με την εταιρεία στην οποία ήταν εταίρος και συνδιαχειριστής ο 59χρονος, να του την ολοκληρώσουν, έναντι του χρηματικού ποσού των 516.000 ευρώ, τα οποία θα έδινε τμηματικά.

Πράγματι, ο αλλοδαπός έδινε τα χρήματα, όμως οι εργασίες στην οικοδομή, όπως και ο ίδιος είχε διαπιστώσει κατά την επίσκεψή του το καλοκαίρι του 2013, δεν «προχωρούσαν».

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ενόψει και της καταβολής της δωδέκατης δόσης στο τέλος Νοεμβρίου του 2013 των χρημάτων από τον αλλοδαπό και της σύναψης πρόσθετου συμφωνητικού στα μέσα Νοεμβρίου 2013, ο 59χρονος κατηγορείται ότι διαβεβαίωσε τον αλλοδαπό ότι η καθυστέρηση που και ο ίδιος είχε διαπιστώσει οφειλόταν σε έκτακτους, εξαιρετικούς και παροδικούς λόγους, όπως έκτακτα καιρικά φαινόμενα, απεργίες και ασθένειες.

Τέλος, τον Ιανουάριο του 2014 οπότε και ο αλλοδαπός διαπίστωσε καθυστερήσεις στις πληρωμές των υπεργολάβων και του ΙΚΑ, ο 59χρονος τον διαβεβαίωσε εκ νέου, ότι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές και τα χρέη που σωρεύονταν οφείλονταν σε πρόσκαιρη οικονομική αδυναμία, η οποία δεν ήταν ενδεικτική της γενικότερης οικονομικής κατάστασης της εταιρείας, πείθοντάς τον με τον τρόπο αυτό να καταβάλλει ο ίδιος απευθείας σε υπεργολάβο στον οποίο οφείλονταν χρήματα από αμοιβές και ένσημα, το ποσό των 30000 ευρώ, λαμβάνοντας όμως απόδειξη της εταιρείας του 59χρονου.

Τελικά, ο αλλοδαπός είχε φθάσει στο σημείο να έχει καταβάλει συνολικά 498.666 ευρώ, ενώ οι εργασίες που είχαν ολοκληρωθεί ήταν αξίας 228.000 ευρώ.

Χθες, η υπόθεση εκδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο έκρινε ένοχο τον 59χρονο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Βασίλης Καβουριού, ενώ για την υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό του αλλοδαπού οι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής και Γιώργος Μαυρομμάτης.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών