Αφέθηκε ελεύθερος 52χρονος που είχε συλληφθεί για καταδικαστική απόφαση

Αφέθηκε ελεύθερος 52χρονος που είχε συλληφθεί για καταδικαστική απόφαση

Αφέθηκε ελεύθερος 52χρονος που είχε συλληφθεί για καταδικαστική απόφαση

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1271 ΦΟΡΕΣ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που είχε με τη δικαιοσύνη, 52χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής που είχε συλληφθεί στο τέλος Ιανουαρίου στη Ρόδο, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου των Αγίων Σαράντα της Αλβανίας.

Ο 52χρονος που είχε οδηγηθεί στη φυλακή, μετά τις ενέργειες που έκανε ο συνήγορός του κ. Δημήτρης Βερβέρης, αφέθηκε τελικά ελεύθερος με απόφαση του Τριμελούς Αυτοφώρου Πλημμελειοδικείου Χανίων, λόγω παραγραφής της αλβανικής ποινής.

Πιο αναλυτικά, η σύλληψη του 52χρονου έγινε στις 22 Ιανουαρίου 2024 το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, και σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, αφορούσε διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, η οποία είχε εκδοθεί για την καταδικαστική απόφαση που εκκρεμούσε σε βάρος του αλλοδαπού με ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών, για υπόθεση σωματικής βλάβης.

Σε βάρος του συλληφθέντος κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία και έτσι οδηγήθηκε στη φυλακή.

Όμως δια του δικηγόρου του κ. Βερβέρη, ο 52χρονος προσέφυγε στη δικαιοσύνη καταθέτοντας αντιρρήσεις επί της υπόθεσης, οι οποίες και έγιναν τελικά δεκτές (την προηγούμενη εβδομάδα) από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Το δικαστήριο αποφάσισε ο αλλοδαπός κρατούμενος ν’ αφεθεί ελεύθερος, καθώς η ποινή που του έχει επιβληθεί από το Πρωτοδικείο των Αγίων Σαράντα της Αλβανίας, έχει παραγραφεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αντιρρήσεις κατατέθηκαν στο δικαστήριο των Χανίων καθώς εκεί ήταν ο τόπος κράτησης του 52χρονου που φιλοξενούνταν στις φυλακές Αγυιάς στα Χανιά.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών