Ν. Διμέλης: Στεγνά Αρχαγγέλου... η αιτία όλων των πολεοδομικών παραβάσεων;

Ν. Διμέλης: Στεγνά Αρχαγγέλου... η αιτία όλων των πολεοδομικών παραβάσεων;

Ν. Διμέλης: Στεγνά Αρχαγγέλου... η αιτία όλων των πολεοδομικών παραβάσεων;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1466 ΦΟΡΕΣ

Ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Αρχαγγέλου κ. Νικόλαος Διμέλης αναφέρει τα εξής:
« Η αυθαίρετη δόμηση στην Ελλάδα είναι μια σουρεαλιστική πραγματικότητα. Ανθεί μέσα από τους πολλούς νόμους που ψηφίστηκαν για να την περιορίσουν, οι οποίοι δημιούργησαν περισσότερα αυθαίρετα.


Ερώτηση προς τους κυβερνώντες: τα 13 κτίσματα ιδιώτη στο εθνικό πάρκο του Σχοινιά,τα οποία έχουν πρωτόκολλα κατεδάφισης και έχουν ανεγερθεί στη ζώνη υψίστης προστασίας έχουν κατεδαφιστεί; Αντιθέτως, οι εργασίες συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο του 2023.Υπάρχει μια μανία με τα Στεγνά το τελευταίο διάστημα με μια στοχευμένη απαξίωση από τους κυβερνώντες.

Πώς είναι δυνατό το ίδιο το κράτος να τα έχει ηλεκτροδοτήσει,υδροδοτήσει να δηλώνονται στο Ε9 και στο τέλος να λέμε ρίξετέ τα είναι παράνομα! Τον Νοέμβριο εμποδίσαμε τις κατεδαφίσεις και σε μένα σχηματίστηκε δικογραφία ως πρόεδρος της κοινότητας.

Στη συνέχεια, βλέποντας την ασάφεια που υπήρχε με τον αιγιαλό, ο τ. δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης μέσω της ΠΕΔ έκανε ανάθεση σε έγκριτους νομικούς για τη κατάθεση τροπολογίας όσον αφορά τον αιγιαλό,αυτό ψηφίστηκε και έγινε νόμος. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας είναι αυτός που στηρίζει θερμά το θέμα των Στεγνών και θα συνεχίσει και στην περίπτωση των δασικών, μήπως και βρεθεί λύση.

Ερωτώ... πού είναι η στήριξη του δημάρχου Ρόδου, περιφερειάρχη, των υπολοίπων αιρετών στον αγώνα αυτών των ανθρώπων; Δείτε με προσοχή τι έκαναν οι αιρετοί της Κρήτης για τις κατεδαφίσεις και αντιγράψετε τους,δεν είναι ντροπή. Προσωπικά εγώ δεν έχω κανένα συμφέρον γιατί δεν κατέχω ούτε μέτρο στη περιοχή, όμως βλέπω δύο μέτρα και δύο σταθμά.


Όλοι οι Ροδίτες,οι επισκέπτες, τα Στεγνά τα προτιμούν είτε για το φαγητό, είτε για διακοπές και χαιρόμαστε γιατί έγιναν προορισμός... τα καταλύματα έχουν σχεδόν όλα βαθμολογία 10.
Έγιναν σοβαρές παρεμβάσεις, ανακαινίσεις που συνάδουν με το περιβάλλον, δεν υπάρχουν παράγκες στα Στεγνά.


Εδώ και τώρα ζητώ αναστολή των κατεδαφίσεων. Ήδη ξεκίνησαν να έρχονται οι πρώτοι τουρίστες... Ταυτόχρονα, να δοθεί μέριμνα και για τα δασικά κτίσματα, καθώς εκκρεμούν οι αντιρρήσεις που έχουν κατατεθεί σχετικά με τους δασικούς χάρτες.
Με εκτίμηση.
Νικόλαος.Κ.Διμέλης
πρώην πρόεδρος
κοινότητας Αρχαγγέλου».

Διαβάστε ακόμη

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch