Τουριστική Σχολή ανωτάτου επιπέδου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τουριστική Σχολή ανωτάτου  επιπέδου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τουριστική Σχολή ανωτάτου επιπέδου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4658 ΦΟΡΕΣ

Σε καλό δρόμο φαίνεται ότι βρίσκεται η δημιουργία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο σχολής με αντικείμενο Τουριστικές Σπουδές ανωτάτου επιπέδου, καθώς υπάρχει σύμφωνη γνώμη τόσο από πλευράς αρμόδιου υπουργείου όσο και από πλευράς του ίδιου του Πανεπιστημίου.

Όπως έκανε χτες γνωστό ο πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Γιάννης Παπαβασιλείου, πρόκειται για ανώτατη οικονομική σχολή με αντικείμενο την ξενοδοχειακή διοίκηση και διεύθυνση, η οποία θα λειτουργήσει σε κτήριο εκτός των υπαρχουσών εγκαταστάσεων λόγω έλλειψης χώρου.

Μάλιστα έκανε λόγο, για μία αδικία σε βάρος του νησιού μας, η οποία πρέπει να αποκατασταθεί καθώς ενώ είχαν δοθεί υποσχέσεις για ίδρυση Σχολής Τουρισμού τελικά αυτή λειτούργησε στο Πανεπιστήμιο της Χίου και όχι της Ρόδου.

«Γίνεται μία προσπάθεια αυτή την εποχή από το υπουργείο παιδείας που έχει αποφασίσει να βοηθήσει τα περιφερειακά Πανεπιστήμια ξεκινώντας από την Αλεξανδρούπολη και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και σειρά έχει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η συζήτηση που κάναμε είναι ότι πρέπει να διορθωθεί μία αδικία που έχει γίνει στο νησί μας καθώς το Τμήμα Τουρισμού που έγινε στη Χίο, το είχαν υποσχεθεί σε εμάς, ήμασταν έτοιμοι να το δεχτούμε, και τελικά το πήρε η Χίος για λόγους που δε γνωρίζω αλλά αντιλαμβάνομαι» δήλωσε ο κ. Παπαβασιλείου και προσέθεσε:

«Το αίτημά μας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο οποίο συμφωνεί και αυτό είναι να δημιουργηθεί εδώ, το Τμήμα Hospitality που θα είναι Ανώτατη Οικονομική Σχολή και θα αφορά την ξενοδοχειακή Διοίκηση και Διεύθυνση, και θεωρώ ότι θα είναι μία ευτυχής κατάληξη αν δημιουργηθεί. Το μόνο που ζητά είναι ένα μικρό κτίριο όπου θα μπορεί να στεγαστεί γιατί δεν το χωρά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο κτήριο που υπάρχει. Έχω μιλήσει με τον δήμαρχο, μου είπε ποια κτήρια είναι διαθέσιμα και ενδεχομένως θα μπορούμε να κάνουμε αυτό το βήμα.

Οι ξενοδόχοι είμαστε υπέρ αυτής της εξέλιξης, διότι είναι πολύ καλό, γιατί θα έχουμε 120 φοιτητές κάθε έτος άρα 500 παιδιά θα βρίσκονται στο νησί μας που σημαίνει κίνηση της οικονομίας αλλά και εμείς θα έχουμε την ελπίδα ότι θα βγουν από εκεί διευθυντές και στελέχη που θα μας βοηθήσουν τα επόμενα 10 με 20 χρόνια στον ξενοδοχειακό τομέα». Με την ευκαιρία αναφέρθηκε και στην ΑΣΤΕΡ, για την ανωτατοποίηση της οποίας συνεχίζουν να γίνονται συζητήσεις με το αρμόδιο υπουργείο.

Όμως από την πλευρά της η ένωση ξενοδόχων κατέθεσε και εναλλακτική πρόταση στην περίπτωση που αυτό τελικά δεν επιτευχθεί. Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΕΞΡ, δήλωσε τα εξής:

«Όσον αφορά την ΑΣΤΕΡ γίνονται συζητήσεις αν μπορεί να γίνει ανώτατη σχολή. Αν όχι ζητήσαμε από το υπουργείο να γίνει συμφωνία ώστε όσοι τελειώσουν την ΑΣΤΕΡ να μπορούν χωρίς εξετάσεις, να μεταβαίνουν στο τέταρτο έτος του νέου τμήματος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ενδεχομένως και σε άλλα τμήματα ανά την Ελλάδα ώστε και αυτά τα παιδιά να παίρνουν την ανώτατη παιδεία για να κάνουν μεταπτυχιακά και εξειδικεύσεις, που σήμερα δεν μπορούν να κάνουν εύκολα».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας