Φλας στο παρελθόν, 1964: Συνελλέγησαν 20 κιλά αίμα δια την Κύπρον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Συνελλέγησαν 20 κιλά αίμα δια την Κύπρον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Συνελλέγησαν 20 κιλά αίμα δια την Κύπρον

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 145 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Παρασκευή 20 Μαρτίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3885

Συνελλέγησαν
20 ΚΙΛΑ ΑΙΜΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟΝ
40 προσεφέρθησαν
Κατόπιν της εκκλήσεως που απηύθυνεν το Τμήμα Ρόδου διά την προσφοράν εθελοντικώς αίματος το οποίον θα αποσταλή εις Κύπρον ως συμπαράστασις των Ροδίων προς τους τραυματίας Κυπρίους εγνώσθη ότι συνεκεντρώθησαν παρά των εμφανισθέντων 40 εθελοντών αιμοδοτών 20 κιλά αίματος εις 40 φιάλας.

Η ενέργεια του Τμήματος Ρόδου απεφασίσθη όταν ηκούσθη ενταύθα εκπομπή του ραδιοσταθμού Λευκωσίας απευθύνουσα έκκλησιν προς τον Κυπριακόν λαόν διά την προσφοράν αίματος χάριν των τραυματιών, αγωνιστών.

Κατά δήλωσιν αρμοδίου αναμένονται από το Κεντρικόν του Ε.Ε.Σ. ειδικά φορητά ψυγεία διά την αποστολήν του αίματος η οποία θα γίνη αεροπορικώς, μέσα Αθηνών εντός των ημερών.

Μετά την αποστολήν των δοχείων η συλλογήν αίματος θα συνεχισθή παραλλήλως δε θα ειδοποιηθή η Κυπριακή Κυβέρνησις διά την παραλαβήν των δοχείων.

62.000 ΔΡΧ. ΔΙ’ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΧΥΝΟΜΕΝΩΝ ΜΟΣΧΩΝ
Δι’ εγκυκλίου του υπουργείου Γεωργίας προς την Αγροτικήν Τράπεζαν δίδεται εντολή όπως αύτη προβή εις την διάθεσιν πιστώσεων κατά Υποκαταστήματα διά την πληρωμήν επιδοτήσεως εις τους δικαιούχους παχυνομένων μόσχων διά το έτος 1964.

Βάσει της εν λόγω εγκυκλίου εις την περιφέρειαν της Διευθύνσεως Γεωργίας Δωδεκανήσου θα καταβληθούν κατόπιν σχετικής εγκρίσεως της οικείας Νομαρχιακής Επιτροπής επιδοτήσεως συνολικώς δρχ. 62.000 ήτοι υπό του Υποκαταστήματος Αγροτικής Τραπέζης Ρόδου δρχ. 30.000 και υπό του Υποκαταστήματος Αγροτραπέζης Κω δρχ. 32.000.

ΑΠΕΦΑΣΙΣΘΗ ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΑΘΗ ΑΥΞΗΣΙΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ
Σύσκεψις μεταξύ εκπροσώπων της ΕΓΣΔ και των τοματοπαραγωγών έλαβε χώραν προχθές εις Παραδείσι.

Κατά την σύσκεψιν συνεζητήθησαν διάφορα θέματα αφορώντα τους τοματοπαραγωγούς απεφασίσθη δε μεταξύ άλλων όπως επί των προτάσεων του Οργανισμού Βιοτεχνικής Αναπτύξεως ζητηθή βελτίωσις της τιμής της τομάτας και η παροχή διευκολύνσεως όσον αφορά τας ποικιλίας τομάτας.

ΛΗΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥΤΩΝ ΕΙΣ ΚΑΛΥΜΝΟΝ
Εντός της προσεχούς εβδομάδος εν όψει της λήξεως των μαθημάτων της Σχολής Δυτών Καλύμνου εις την οποίαν εφοίτησαν 20 άτομα θα αρχίσουν αι πρακτικαί ασκήσεις των υποψηφίων κυβερνητών δυτών και επιτηρητών.
Εξ άλλου εγνώσθην ότι τα σπογγαλιευτικά της Καλύμνου θα αναχωρήσουν εφέτος κατά τον Μάιον ολίγας ημέρας μετά το Πάσχα.

ΑΙ ΑΠΟΘΗΚΑΙ ΕΙΣ «ΤΖΕΝΙΟ»
ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΑΪΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΑΙ
Υπό την προεδρίαν του Νομάρχου κ. Ιωάννου θα συνέλθη σήμερον την 7ην μ.μ. το Διοικητικόν Συμβούλιον του Νομαρχιακού Ταμείου Δωδεκανήσου το οποίον μεταξύ των άλλων θεμάτων θα ασχοληθή και με την έγκρισιν της δαπάνης διαρρυθμίσεως αποθηκών του Δημοσίου Τζένιο. Ως γνωστόν ο χώρος ούτος προορίζεται να διαμορφωθή εις λαϊκάς κατοικίας.

Επίσης το συμβούλιον θα εγκρίνη τον προϋπολογισμόν του Δήμου Κάσου οικονομικού έτους 1964 ως και την δαπάνην επισκευής του δημοσίου κτιρίου του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...