Ενημέρωση για την πιλοτική εφαρμογή “Just Go Zero app”

Ενημέρωση για την πιλοτική  εφαρμογή “Just Go Zero app”

Ενημέρωση για την πιλοτική εφαρμογή “Just Go Zero app”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1020 ΦΟΡΕΣ

Οι κάτοικοι της πόλης της Ρόδου θα εξυπηρετούνται σε πρώτη φάση από την εφαρμογή “Just Go Zero app”, για την αποκομιδή συγκεκριμένων ειδών απορριμμάτων κατόπιν ειδοποίησης, όπως αναφέρει ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, τονίζοντας ότι προσωρινά δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί η περιοχή της Παλιάς Πόλης λόγω των περιορισμών προσβασιμότητας που ισχύουν για τα οχήματα.

Ειδικότερα, προς ενημέρωση των πολιτών, αναφέρει τα εξής:
«Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ήδη κατεβάσει και δημιουργήσει λογαριασμό στο “Just Go Zero app”, αλλά και τους ενδιαφερόμενους πολίτες πως κατά το Πιλοτικό στάδιο της, η εφαρμογή θα εξυπηρετεί ουσιαστικά τους δημότες της πόλης της Ρόδου που κατοικούν στις τρεις ζώνες Πιλοτικής κάλυψης.

Οι Ζώνες αυτές περιλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης της Ρόδου, ενώ κατά την Πιλοτική φάση εφαρμογής δεν θα εξυπηρετείται προσωρινά η περιοχή της Παλαιάς Πόλης, λόγω των δεδομένων περιορισμών προσβασιμότητας που παρουσιάζει για τα οχήματα.

Οι ταχυδρομικοί κωδικοί των περιοχών της πόλης της Ρόδου στις οποίες θα παρέχεται αρχικά η υπηρεσία συλλογής και μεταφοράς κατά την Πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος είναι:
• Τ.Κ. 85131
• Τ.Κ. 85132
• Τ.Κ. 85133

Κατά την εγγραφή των νέων χρηστών στην εφαρμογή, η καταχώρηση Τ.Κ. προκύπτει αυτόματα σύμφωνα με τα στοιχεία τοποθεσίας της συσκευής που διαμοιράζονται από την εφαρμογή Google Maps.

Ενημερώνουμε τους χρήστες της εφαρμογής και τους ενδιαφερόμενους πολίτες, πως η αυτόματη άντληση στοιχείων τοποθεσίας έχει ως συνέπεια την αυτόματη καταχώρηση του 85100 ως Τ.Κ. για αρκετές περιοχές της Πόλης της Ρόδου, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες αποκομιδής που προσφέρονται να μην φαίνονται ως διαθέσιμες στους χρήστες της εφαρμογής.

Για την αποκατάσταση του ζητήματος, οι ήδη εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να τροποποιήσουν τον καταχωρημένο Τ.Κ. τους σε έναν από τους τρείς Τ.Κ. των περιοχών της Πόλης, οι οποίες εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα κατά την Πιλοτική φάση.

Οι νέοι χρήστες, εφόσον διαμένουν σε περιοχή η οποία καλύπτεται από την Πιλοτική φάση εφαρμογής του προγράμματος, μπορούν κατά την εγγραφή τους να καταχωρούν χειροκίνητα τον Τ.Κ. της περιοχής τους.

Στην επίσημη ιστοσελίδα https://wastefreeaegean.gr/ θα βρείτε όλους τους συνδέσμους για να κατεβάσετε την εφαρμογή “Just Go Zero app”.

Εναλλακτικά μπορείτε να την κατεβάσετε απευθείας από εδώ
https://apps.apple.com/gr/app/just-go-zero-app/id6448774726 για συσκευές IOS και από εδώ για συσκευές Android https://play.google.com/store/apps/details...

Εκτιμούμε την κατανόηση των συμπολιτών μας και επιζητούμε τη συμβολή όλων των δημοτών της Πόλης της Ρόδου στην εφαρμογή καινοτόμων πρωτοβουλιών που μεταμορφώνουν καθοριστικά την καθημερινότητά μας προς το καλύτερο».

 

 

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη