Δεν έγινε στη διάρκεια του καρναβαλιού το βίαιο επεισόδιο στ' Αφάντου

Δεν έγινε στη διάρκεια του καρναβαλιού το βίαιο επεισόδιο στ' Αφάντου

Δεν έγινε στη διάρκεια του καρναβαλιού το βίαιο επεισόδιο στ' Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4716 ΦΟΡΕΣ

Ανακοίνωση των διοργανωτών του Αφαντενού καρναβαλιού

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι διοργανωτές του Αφαντενού καρναβαλιού με την οποία ξεκαθαρίζουν ότι το επεισόδιο βίας που σημειώθηκε την Κυριακή 17 Μαρτίου το βράδυ με φερόμενους ως εμπλεκόμενους δύο αλλοδαπούς Αλβανικής καταγωγής, ουδεμία σχέση έχει με την εκδήλωση που προηγήθηκε αυτού.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση εκδόθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Π.Ε.Φ.Ε.Σ. ΤΕΛΧΙΝΕΣ, και μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «από την έναρξη ως και τη λήξη, δεν παρουσιάστηκε κανένα φαινόμενο βίας, αντιθέτως υπήρχε γιορτινό και πανηγυρικό κλίμα.

Η εκδήλωση καρναβαλιού που διοργανώθηκε από τον Π.Ε.Φ.Ε.Σ. ΤΕΛΧΙΝΕΣ, δε συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με τα φαινόμενα βίας που παρατηρήθηκαν την ίδια ημέρα σε δρόμο που βρίσκεται πλησίον της κεντρικής πλατείας Αφάντου».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«​Το Δ.Σ. του Π.Ε.Φ.Ε.Σ. ΤΕΛΧΙΝΕΣ, αισθάνεται την ανάγκη έκδοσης της παρούσας ανακοίνωσης, με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας και την διαφύλαξη του κύρους του από οποιαδήποτε σύγχυση περιστατικών βίας με το Αφαντενό Καρναβάλι, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 17-03-2024 και του οποίου τυγχάνουμε διοργανωτές.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση του Αφαντενού καρναβαλιού ξεκίνησε στις 17-3-2024 και ώρα 12:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία του χωριού, ενώ έληξε περί ώρα 16:00 μ.μ. με την ανακοίνωση λήξης του και τις ευχαριστίες σε συντελεστές και χορηγούς. Η εκδήλωση αποτελούνταν από παρουσιαστές, μουσικούς, τεχνικούς ήχου και μέλη του συλλόγου μας, τα οποία συνέδραμαν εθελοντικά, με τρόπο που είχε καθορίσει το Δ.Σ. του συλλόγου μας ήδη από την προετοιμασία της εκδήλωσης. Κατά τη διάρκεια του ως άνω καρναβαλιού, παρέλασαν πεζοπόρα τμήματα και μηχανοκίνητα άρματα τα οποία επάνδρωναν παιδιά και ενήλικες.

Από την έναρξη ως και τη λήξη, δεν παρουσιάστηκε κανένα φαινόμενο βίας, αντιθέτως υπήρχε γιορτινό και πανηγυρικό κλίμα.

Η εκδήλωση καρναβαλιού που διοργανώθηκε από τον Π.Ε.Φ.Ε.Σ. ΤΕΛΧΙΝΕΣ, δε συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με τα φαινόμενα βίας που παρατηρήθηκαν την ίδια ημέρα σε δρόμο που βρίσκεται πλησίον της κεντρικής πλατείας Αφάντου.

Η ανάγκη έκδοσης της παρούσας μας ανακοίνωσης, προέκυψε ύστερα από άρθρο τοπικής ηλεκτρονικής εφημερίδας του νησιού, το οποίο αναφερόταν σε περιστατικό βίας κατά τη διάρκεια του Αφαντενού καρναβαλιού.

Με απόλυτο σκοπό τη συνέχιση της προσπάθειας για την ανάδειξη του χωριού μας, την κοινωνική και πολιτιστική συνέχιση και ανάπτυξη του, όπως καθορίζεται από το καταστατικό μας, οφείλουμε να διαφυλάξουμε το κύρος μας, αποκαθιστώντας την αλήθεια.

Είναι κρίμα να αμαυρώνονται οι προσπάθειές μας για την πραγματοποίηση του Αφαντενού Καρναβαλιού, το οποίο αναβίωσε ύστερα από επτά (7) έτη και το αγκάλιασε θερμά η τοπική κοινωνία, την οποία ευχαριστούμε πολύ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΡΑΚΟΣ ΔΡΑΚΟΥ

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»