Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 735 ΦΟΡΕΣ

Της Ελένης Σακέλλη
στον «Εθνικό Κήρυκα»

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω εορταστικού κλίματος, η κοινότητα Λέρου Νέας Υόρκης διοργάνωσε την 77η ετήσια Χοροεσπερίδα της, σε αίθουσα εκδηλώσεων του πολυχώρου “Terrace on the Park”, στην περιοχή του Φλάσινγκ Μέντοους – Κορόνα Παρκ.

Επρόκειτο για την πρώτη μεγάλη εκδήλωση του ιστορικού Συλλόγου μετά από πέντε χρόνια, κατά τα οποία μεσολάβησε και η παύση των κοινωνικών εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας, όπως και άλλες δυσκολίες, δίνοντας ξανά τη δυνατότητα στα μέλη της να έρθουν κοντά και να συνευρεθούν, τιμώντας την κουλτούρα της Λέρου και την κοινή καταγωγή τους.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της κοινότητας Λέρου, Μανώλης Παπάζογλου, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισε το κοινό, τονίζοντας την επαναδιοργάνωση της χοροεσπερίδας μετά από ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, παρουσιάζοντας το χορευτικό συγκρότημα που απέδωσε παραδοσιακούς χορούς και απέσπασε το χειροκρότημα.

Στη συνέχεια, ο Βασίλης Μιχαηλίδης διάβασε τον χαιρετισμό που απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, όπου εξέφρασε τις δικές του ευχές, με ειδική αναφορά στη μάχη του 1943 στη Λέρο, η επέτειος της οποίας είναι συνδεδεμένη με την επέτειο ίδρυσης του Συλλόγου και τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

«Διατηρώντας αυτήν την επώνυμη ιστορία, παραμένετε φάρος μνήμης και παιδείας για τις μελλοντικές γενιές. Γι’ αυτό, σας ενθαρρύνω να μην ξεχνάτε ποτέ την ιστορία της ελπίδας, της έμπνευσης, της αλληλεγγύης και της επιμονής. Να γιορτάζετε πάντα με ευλάβεια και σεβασμό την αγιασμένη μνήμη των ευλογημένων προγόνων σας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, το μήνυμα τού κ. Ελπιδοφόρου.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπάζογλου παρουσίασε τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς, που ήταν ο πρώην πρόεδρος, Αντώνης Φυλακούρης, το επί χρόνια μέλος της κοινότητας, Νικόλας Αράπης, όπως επίσης και η Ειρήνη Φυλακούρη, για την προσφορά τους στον Σύλλογο.

«Είναι τρεις άνθρωποι που έχουν δουλέψει πολύ για την Κοινότητα και θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε», ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινότητας, Τάκης Ρίζος, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά σε όλους τους τιμώμενους, ενώ έπλεξε το εγκώμιο της Ειρήνης Φυλακούρη, τονίζοντας την προσφορά της, παρά το γεγονός ότι δεν έχει καταγωγή από τη Λέρο.

«Της εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα προσφέρει στην κοινότητά μας. Τι να πούμε γι’ αυτήν;

Δεν είναι από τη Λέρο, είναι Κρητικιά. Την επαινούμε και είμαι ευχαριστημένος που έχω τέτοια νέα άτομα κοντά μου για να βοηθούν, διότι χωρίς αυτήν την παρουσίαση, το βιβλίο που βλέπετε εδώ δεν θα υπήρχε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα κάνει με το χορευτικό, για απόψε και για το βιβλίο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρίζος.

Ακολούθως, ο Τάκης Ρίζος απένειμε τιμητική πλακέτα στις γυναίκες που βοήθησαν στην οργάνωση της εκδήλωσης και, συγκεκριμένα, την Αδαμαντία Μαρή «για όλες τις συνεισφορές της κατά τα χρόνια που είναι μαζί μας», τη Ρόζα Καμίτση Φυλακούρη για την «ακούραστη παρουσία της και τη συνεχή στήριξη», τη Μαρία Ελένη, «τη Μαρία του Μαρίνου, όχι του Σούλη» επισήμανε ο κ. Ρίζος, και την Αναστασία Λιβάνου, «τη δεύτερη δασκάλα για το χορευτικό μας συγκρότημα, που προσφέρει μεγάλη βοήθεια και την ευχαριστούμε πολύ».

Παράλληλα, ο κ. Ρίζος επισήμανε ότι η Μαρία-Ελένη «επίσης δεν είναι από τη Λέρο, αλλά τώρα όλοι είμαστε από τη Λέρο, βοηθάει πολύ την κοινότητα και έχει επίσης συντάξει αυτό το υπέροχο βιβλίο μαγειρικής που είναι διαθέσιμο για πώληση απόψε. Σε ευχαριστούμε, Μαρία».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Κοινότητας, ευχαρίστησε άπαντες για την παρουσία τους στην εκδήλωση, αλλά και τη δράση τους προς όφελος της Κοινότητας και των ανθρώπων της Λέρου.

«Πέντε χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία μας χοροεσπερίδα, πέντε χρόνια που μας λείψαν πολύ. Προσπαθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, να βοηθήσουμε εκείνους που μας χρειάζονταν, ανθρώπους στο νησί μας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προέδρους των συλλόγων, που μας τίμησαν απόψε με την παρουσία τους, ιδιαίτερα εκείνους από τα νησιά, τα Δωδεκάνησα, και από παντού», κατέληξε ο κ. Ρίζος.

Ο Νίκος Αράπης παραλαμβάνει το βραβείο από τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της Κοινότητας Λέρου Νέας Υόρκης, Μανώλη Παπάζογλου και τον πρόεδρο του Συλλόγου, Τάκη Ρίζο.  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΕΛΕΝΗ ΣΑΚΕΛΛΗ
Ο Νίκος Αράπης παραλαμβάνει το βραβείο από τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της Κοινότητας Λέρου Νέας Υόρκης, Μανώλη Παπάζογλου και τον πρόεδρο του Συλλόγου, Τάκη Ρίζο. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΕΛΕΝΗ ΣΑΚΕΛΛΗ
Ο Γιάννης Φυλακούρης παρέλαβε το βραβείο για τον πατέρα του, Αντώνη, από τους Μανώλη Παπάζογλου και Τάκη Ρίζο.  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΕΛΕΝΗ ΣΑΚΕΛΛΗ
Ο Γιάννης Φυλακούρης παρέλαβε το βραβείο για τον πατέρα του, Αντώνη, από τους Μανώλη Παπάζογλου και Τάκη Ρίζο. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΕΛΕΝΗ ΣΑΚΕΛΛΗ
Η κοινότητα Λέρου Νέας Υόρκης βράβευσε την Ειρήνη  Φυλακούρη για την ανιδιοτελή προσφορά της στον Σσύλλογο.  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΕΛΕΝΗ ΣΑΚΕΛΛΗ
Η κοινότητα Λέρου Νέας Υόρκης βράβευσε την Ειρήνη Φυλακούρη για την ανιδιοτελή προσφορά της στον Σσύλλογο. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΕΛΕΝΗ ΣΑΚΕΛΛΗ
Η Αδαμαντία Μαρή με τον Μανώλη Παπάζογλου και τον πρόεδρο της Κοινότητας, Τάκη Ρίζο, στο “Terrace on the Park”.  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΕΛΕΝΗ ΣΑΚΕΛΛΗ
Η Αδαμαντία Μαρή με τον Μανώλη Παπάζογλου και τον πρόεδρο της Κοινότητας, Τάκη Ρίζο, στο “Terrace on the Park”. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΕΛΕΝΗ ΣΑΚΕΛΛΗ

Διαβάστε ακόμη

Πήρε εξιτήριο η 68χρονη Ειρήνη Ταχλιαμπούρη

Η εορτή του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σίδνεϋ

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κονέκτικατ για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα