Τελετή βράβευσης για το «Δημοτικό Σχολείο Γενναδίου»

Τελετή βράβευσης για  το «Δημοτικό Σχολείο Γενναδίου»

Τελετή βράβευσης για το «Δημοτικό Σχολείο Γενναδίου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2325 ΦΟΡΕΣ

Για το β’ Εθνικό Βραβείο στην Εαρινή Καμπάνια e- Twinning «Ευημερία στο Σχολείο»

Το Δημοτικό Σχολείο Γενναδίου και η Ελληνογαλλική Σχολή (St. Joseph) κατάφεραν να κερδίσουν το β’ Εθνικό Βραβείο στον 17ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό e- Twinning με το ευρωπαϊκό έργο: “A School for All”.

Το έργο απέσπασε επίσης την Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Ουγγαρία, Τουρκία). Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου στο πλαίσιο της Εαρινής Καμπάνιας e- Twinning, με ετήσιο θέμα: «Ευημερία στο Σχολείο». Το Δημοτικό Σχολείο Γενναδίου εκπροσώπησε η υπεύθυνη καθηγήτρια του έργου κα Ρενάτα Αγκόλη και έγινε σχετική προβολή βίντεο.


Λίγα λόγια από το Σχολείο για το έργο που απέσπασε το βραβείο: «Το ευρωπαϊκό έργο “A School for All” είναι ένα ταξίδι προς την «Ιθάκη» της γνώσης, καλλιέργειας της κριτικής σκέψης και ανάληψης πρωτοβουλιών για τη δημιουργία ενός δημοκρατικού και λειτουργικού σχολείου μέσω ενός κοινού Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού Συντάγματος. Το έργο αυτό επισημαίνει τη σπουδαιότητα της πρόσβασης κάθε μέλους της κοινότητας στα αγαθά της εκπαίδευσης τα οποία προσφέρονται με δημοκρατικό τρόπο, χωρίς διακρίσεις που αφορούν ικανότητες, προτιμήσεις και φυλετικούς προσανατολισμούς.

Το ΜΟΤΤΟ μας «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ». Το νέο αυτό Σύνταγμα εμπεριέχει πολύχρωμες μαθητικές φωνές και διέπεται από τις αρχές της ισονομίας, ισογνωμίας και ισότητας θέτοντας τα θεμέλια για ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό σχολείο».

 

https://youtu.be/Y7g2RdAIlbI?si=nW5Egjvic6sJTJmI  

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου