Η Λέσχη Lions Χάλκης συνεχίζει την πλούσια δράση της!

Η Λέσχη Lions Χάλκης συνεχίζει την πλούσια δράση της!

Η Λέσχη Lions Χάλκης συνεχίζει την πλούσια δράση της!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1274 ΦΟΡΕΣ

Παρά το γεγονός ότι η Λέσχη Lions Χάλκης λειτούργησε μόλις στις 30 Νοεμβρίου 2023, πλήθος δράσεων ακολούθησαν!

Προσφορές σε συμπολίτες μας, ενημέρωση στα σχολεία της Χάλκης, δραστηριότητες που αποφέρουν χρήματα καθώς και ενίσχυση του ευαίσθητου τομέα της υγείας στη Χάλκη, περιλαμβάνονται στο έργο της έως σήμερα.

Τελευταία, ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, μέρα κατά την οποία η Λέσχη έζησε μία μοναδική εμπειρία με τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου της Χάλκης.

Σ’ αυτήν, η Χαλκίτισσα φιλόλογος, Αρχοντούλα Σκανδαλίδη, παρουσίασε στα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου σε μορφή power point τον Δανό παραμυθά, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, το έργο του, την ιστορία του βιβλίου και σπουδαίους Έλληνες λογοτέχνες, ενώ η Χαλκίτισσα, αρχιτέκτων μηχανικός, Σεβαστή Σπυρίδη, παρουσίασε σε όλο το σχολείο σε μορφή power point τον κύκλο του νερού, τη ρύπανση των θαλασσών και τρόπους εξοικονόμησης του νερού.

Ακολούθως, με τη συνδρομή της καθηγήτριας της αγγλικής γλώσσας και μέλους της Λέσχης, Ελισάβετ Διακομανώλη, η Λέσχη έπαιξε ένα παιχνίδι γνώσεων 55 ερωτήσεων με τα παιδιά!

Στο πλαίσιο της διάδρασης, οι μαθητές και οι μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου έγραψαν σε σελιδοδείκτες ένα απόφθεγμα για το βιβλίο και στο πλαίσιο της δημιουργικής γραφής έγιναν μικροί συγγραφείς!

Όσο για τα παιδιά του Δημοτικού, με την αρωγή των μελών της Λέσχης κατασκεύασαν μελωδούς, γράφοντας αποφθέγματα της αρεσκείας τους για το νερό!

Στα δε νήπια, χαρίστηκαν πολύχρωμες μπάλες!
Μάλιστα, κατόπιν σχετικού αιτήματος των μαθητών, των μαθητριών και της λυκειάρχη, η Λέσχη διέθεσε το ποσό των 300 ευρώ για την εκδρομή του Γυμνασίου και των δύο πρώτων Λυκειακών Τάξεων, για ταξίδι στην Κάλυμνο!

Ανάλογα, αλλά και μεγαλύτερα ποσά διατίθενται από το ξεκίνημα λειτουργίας στη Φιλοζωική, ξανά στο Λύκειο της Χάλκης, σε ανθρώπους του νησιού που τα έχουν ανάγκη για διάφορους λόγους ενώ τα μέλη της Λέσχης μεταξύ των άλλων, στα οποία δραστηριοποιούνται συνεχίζουν να διαθέτουν μακαρόνια χαλκίτικα, για την εξασφάλιση χρημάτων.

Σύμφωνα με δήλωση της προέδρου Ελένης Ρουμελιώτη, «η Λέσχη θα υπηρετεί πάντα την παιδεία, τη νεότητα, τους πολίτες που το χρειάζονται και θα δίνει βήμα σε νέους ανθρώπους που προάγουν με τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους το ανθρωπιστικό πνεύμα».

Να σημειωθεί, ότι η ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης θα γίνει στις 21 Απριλίου στη Λέσχη Αξιωματικών, με φαγητό και Χαλκίτικη μουσική!

Διαβάστε ακόμη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης

Ολοκληρώνεται η κατασκευή του νέου ΚΕΠ Χάλκης

Σημαντικό έργο για την εξοικονόμηση και διασφάλιση ποιότητας νερού πραγματοποιείται στη Χάλκη

City Οn Halki Pass-Η Χάλκη πρωτοπορεί και στην τεχνολογία