Πατέρας στη Ρόδο αναλαμβάνει την επιμέλεια των δύο παιδιών του και θα παίρνει και διατροφή

Πατέρας στη Ρόδο αναλαμβάνει την επιμέλεια των δύο παιδιών του και θα παίρνει και διατροφή

Πατέρας στη Ρόδο αναλαμβάνει την επιμέλεια των δύο παιδιών του και θα παίρνει και διατροφή

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 25280 ΦΟΡΕΣ

Με προσωρινή απόφαση που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο Ρόδου

Την επιμέλεια των δύο ανήλικων τέκνων του αναλαμβάνει πατέρας με προσωρινή απόφαση τού Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, ενώ θα λαμβάνει και διατροφή από τη μητέρα των παιδιών!

Η εν λόγω προσωρινή διαταγή, λήφθηκε πριν από λίγες ημέρες και αποτελεί «σταθμό» στη νομολογία τού Οικογενειακού Δικαίου, γιατί αφενός, με τον Ν. 4800/2021 επήλθαν σημαντικές αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο σχετικά με την επιμέλεια των τέκνων, καθώς θεσμοθετήθηκε η άσκηση συνεπιμέλειας των τέκνων σε περίπτωση διακοπής της συμβίωσης των γονέων, αφετέρου η αποκλειστική επιμέλεια στον πατέρα δύναται να δοθεί μόνο εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως π.χ. περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών από τη μητέρα, εγκατάλειψη τέκνων.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο πατέρας προσέφυγε στη δικαιοσύνη, δια του δικηγόρου του, κ. Μιχαήλ – Άγγελου Καζουλλάκη, καταθέτοντας αίτημα λήψεως ασφαλιστικών μέτρων, λόγω συνδρομής επείγουσας περίπτωσης που επιτάσσει την προσωρινή ρύθμιση έννομης σχέσης, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου για την προσωρινή ρύθμιση της επιμέλειας και διατροφής των δύο παιδιών του.

Ο ίδιος υποστήριξε, ότι τα παιδιά παραμελούνται από τη μητέρα και ζήτησε να αναλάβει την επιμέλειά τους. Λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης των σχέσεων του ζευγαριού, αλλά και της σχέσης των παιδιών (όπως ο πατέρας υποστηρίζει) με τη μητέρα τους, ζήτησε τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, «προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η ασφάλειά τους και να προστατευθεί η ψυχική υγεία των ανήλικων».

Το αρμόδιο Δικαστήριο, εξετάζοντας όλα τα στοιχεία, προέβη στην έκδοση προσωρινής διαταγής, με την οποία αναθέτει προσωρινά την επιμέλεια των δύο παιδιών στον πατέρα, ρυθμίζει τον τρόπο επικοινωνίας τους με τη μητέρα τους, την οποία και υποχρεώνει να καταβάλλει διατροφή για το κάθε παιδί στον πατέρα, αφού πλέον θα ζουν μαζί του.

Η κύρια αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το δικαστήριο το φθινόπωρο.

Διαβάστε ακόμη

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών

Θάνατος 68χρονης λουόμενης στη Ρόδο