Θ. Βυρίνης και Γ. Παπακαλοδούκας διεκδικούν θέση στο ευρωψηφοδέλτιο

Θ. Βυρίνης και Γ. Παπακαλοδούκας διεκδικούν θέση στο ευρωψηφοδέλτιο

Θ. Βυρίνης και Γ. Παπακαλοδούκας διεκδικούν θέση στο ευρωψηφοδέλτιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1581 ΦΟΡΕΣ

Τους δύο Δωδεκανήσιους που θα διεκδικήσουν να είναι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις Eυρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου, «σύστησαν» χθες, σε συνέντευξη Tύπου που παραχώρησαν, τα στελέχη του κόμματος στην περιοχή μας, τονίζοντας ότι με αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία που θα λάβει χώρα την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου, το Νότιο Αιγαίο θα έχει την ευκαιρία να έχει έναν υποψήφιο στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τα Δωδεκάνησα, οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Θανάσης Βυρίνης και Γιώργος Παπακαλοδούκας, μίλησαν χθες για τους λόγους που αποφάσισαν να είναι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και τα θέματα που προτάσσουν σε επίπεδο Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι, συνολικά από το Νότιο Αιγαίο οι υποψήφιοι θα είναι πέντε καθώς εκτός από τους παραπάνω Δωδεκανήσιους, υποψήφιες θα είναι ακόμη οι κυρίες: Αικατερίνη Γιαννακά, Μπαρμπούνη Δήμητρα και Αγγελετάκη Αλεξάνδρα από τις Κυκλάδες.

Όσο για την εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής, κάλπες θα στηθούν σε τέσσερα σημεία: στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. Εθνικής Αντιστάσεως και Λάρνακας 5), στο Γεννάδι, στο Πνευματικό Κέντρο Κρεμαστής και στο Δημοτικό Κατάστημα Αφάντου. Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από νωρίς το πρωί μέχρι τις 6:00 το απόγευμα.

Με αυτή τη διαδικασία, το Νότιο Αιγαίο θα έχει υποψήφιο στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και θα εκπροσωπείται η περιφέρεια. Ο πρώτος σε ψήφους θα καταλάβει μία από τις 21 θέσεις του ψηφοδελτίου.

Σημαντικό είναι ότι μπορεί να ψηφίσει ο οποιοσδήποτε, δηλαδή και μέλη αλλά και φίλοι του κόμματος, δίχως να χρειάζεται να εγγραφούν στο κόμμα, παρά μόνο συμπληρώνοντας μία αίτηση.

Οι υποψήφιοι από τα Δωδεκάνησα
Χθες, λοιπόν, παρουσιάστηκαν οι κ.κ. Βυρίνης και Παπακαλοδούκας πλαισιωμένοι από το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, τέως βουλευτή Δωδεκανήσου, κα Χρύσα Καραγιάννη καθώς και τη συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής νότιας Δωδεκανήσου κα Γιώτα Γιαννακοπούλου.

Η κα Καραγιάννη είπε, μεταξύ άλλων, ότι είναι μία καλή συγκυρία για ένα προοδευτικό κόμμα που σέβεται αυτό που έθεσε ο πρόεδρός του, ότι δηλαδή τα άτομα που θα φθάσουν στο ευρωψηφοδέλτιο θα έχουν ανακηρυχθεί από τη βάση. Και είπε ακόμη:

«Αυτή τη στιγμή η Ευρωβουλή είναι ένας στόχος για όλους μας, ώστε τελικά να μπορέσει ο ένας από όλους τους εταίρους αυτής της Ένωσης, η Ελλάδα, να δώσει κάτι παραπάνω απ’ αυτό που μέχρι τώρα έχει δώσει.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε βρεθεί σε μία δύσκολή καμπή γι’ αυτή τη χώρα, που ήταν το λίκνο της δημοκρατίας, και τώρα βλέπουμε ότι η Ε.Ε. δεν χάνει την ευκαιρία να προβάλει τα τρωτά της σημεία κυρίως ως προς το κράτος δικαίου».

Ο κ. Βυρίνης
Μαθηματικός, γνωστός από τη θητεία του στον δήμο της Ρόδου ως Αντιδήμαρχος Τουρισμού και από την κοινωνική του δράση, ο κ. Βυρίνης καταρχάς, μίλησε για τη θέλησή τους να έχουν αυτή την εξωστρέφεια που τους χαρακτηρίζει και που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αναδείχθηκε από τον νέο Πρόεδρο ενώ γίνεται μία πρωτόγνωρη διαδικασία εκλογής υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο και είναι και το μοναδικό κόμμα που μπαίνει σ’ αυτή τη διαδικασία.

Αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για τον ίδιο, που δηλώνει φίλος του χώρου εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο δεν είχε ενταχθεί και αυτό αποτέλεσε την αφορμή.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους δέκα στόχους που έχουν τεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ «για μία δημοκρατική, κοινωνική και πράσινη Ευρώπη» ενώ μίλησε για την προσωπική του πορεία, πέρα από την ενασχόλησή του με την Αυτοδιοίκηση, για την ευαισθησία που έχει επιδείξει στους νέους και στα σχολεία.

Όπως είπε, θα πρέπει να δώσουμε τη σκυτάλη σε νέους με ακαδημαϊκά προσόντα, να ασχοληθούν με την πολιτική.

Ο ίδιος προέρχεται από τον φροντιστηριακό χώρο με σχεδόν τριάντα χρόνια στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Επισήμανε ακόμη, ότι η εκπαίδευση και η ποιότητα αποτέλεσε πρωταρχικό του στόχο και στον τομέα του τουρισμού και θέλησαν να προσεγγίσουν επιστημονικά αυτό το κομμάτι ενώ θεωρεί ότι έγιναν αρκετά βήματα.

«Είναι τιμή να συμπεριληφθεί ένας συμπολίτης μας στο ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων», είπε και ανέφερε, ότι θα πρέπει να πιέσουν σθεναρά.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι δεν είναι εποχή μιας «χαλαρής» ψήφου και ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για το ποιος θέλει να τον εκπροσωπεί.

Ο κ. Παπακαλοδούκας
Ο κ. Παπακαλοδούκας έιναι φιλόλογος στο Βενετόκλειο, έχει υπηρετήσει και σε άλλα σχολεία της Ρόδου ενώ έχει εργαστεί στο γραφείο Τύπου του δημάρχου Σύμης και ήταν ο κύριος υπεύθυνος για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ.

Ευχαρίστησε και εκείνος τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που έδωσε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να δείξουν τι μπορούν να κάνουν και πώς μπορούν να βγάλουν τη χώρα απ’ αυτό τον βάλτο που έχει πέσει.

Όσο για τους λόγους που τον ώθησαν να ασχοληθεί και μάλιστα από τη θέση αυτή, είναι γιατί θέλει να δώσει με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο την αίσθηση του δικαίου, καθώς πρώτη φορά βλέπει να καταπατάται τόσο πολύ το δίκιο σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας μας.

Υπάρχουν -συνέχισε- πάρα πολλά ζητήματα που δεν τον αφήνουν αδιάφορο και θα ήθελε να του δοθεί η ευκαιρία να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο είναι και το αρμόδιο για να λάβει μέτρα για προβλήματα όπως το μεταναστευτικό, την κοινωνική προστασία, την πολιτική προστασία, για την ισονομία, για τη δικαιοσύνη που βλέπουμε ότι καταπατώνται.

Θέλησε ακόμη να πει, ότι αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική και απηύθυνε κάλεσμα να έρθουν και ψηφίσουν έναν από τους πέντε υποψηφίους, καθώς είναι πολύ σημαντικό το Νότιο Αιγαίο να εκπροσωπηθεί με έναν υποψήφιο ευρωβουλευτή.

Μίλησε και για το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας, ότι κατά την άποψή του δεν είναι πλέον ένα προοδευτικό κόμμα και αυτό το αποδεικνύει περίτρανα η παρουσία του κ. Ζαγοράκη, ο οποίος μπήκε στο ευρωψηφοδέλτιο, όντας ένας άνθρωπος που κατέβηκε τουλάχιστον δύο φορές με τη Ν.Δ. και έχει εκφράσει σθεναρά τις απόψεις του κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

«Το μόνο κόμμα που εκφράζει τον προοδευτισμό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»