Στις φυλακές 28χρονος Ρομά που έχει καταδικαστεί για κλοπές

Στις φυλακές 28χρονος Ρομά που έχει καταδικαστεί για κλοπές

Στις φυλακές 28χρονος Ρομά που έχει καταδικαστεί για κλοπές

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 784 ΦΟΡΕΣ

Στη φυλακή θα οδηγηθεί για να εκτίσει την ποινή του, 28χρονος Ρομά που έχει καταδικαστεί για κλοπές που έχει διαπράξει στο Ροδίνι πριν από δέκα χρόνια, μαζί με έναν (τότε) ανήλικο ομόφυλό του!

Συγκεκριμένα, ο 28χρονος καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε φυλάκιση 4 ετών ενώ του είχε επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ. Κατά της απόφασης αυτής άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στις 11 Ιανουαρίου 2022 από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, από όπου και απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη.

Ως εκ τούτου, διατηρείται η ποινή των 4 ετών φυλάκισης και το χρηματικό πρόστιμο για τον 28χρονο Ρομά, ο οποίος στο πλαίσιο της απόφασης αυτής του δικαστηρίου που εκκρεμούσε σε βάρος του, εντοπίστηκε χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, συνελήφθη και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Η υπόθεση αφορά τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων που είχαν σημειωθεί το φθινόπωρο του 2014 στο νησί της Ρόδου και τις οποίες είχαν εξιχνιάσει οι αρμόδιοι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών Ρομά ηλικίας τότε 15 και 18 ετών, ενώ ο τελευταίος είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω.

Όπως είχε ανακοινωθεί από την Αστυνομία, έπειτα από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, εξιχνιάστηκαν οι περιπτώσεις κλοπής που είχε διαπράξει συμμορία νεαρών ημεδαπών, Ρομά, στην περιοχή Ροδίνι της Ρόδου.

Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί περιελάμβανε τους δύο Ρομά (δηλαδή αυτόν που σήμερα είναι 28 ετών και συνελήφθη και έναν –τότε- ανήλικο ομόφυλό του, καθώς και τη μητέρα τού τότε ανήλικου, οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων και συνδυαστικής αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος από κοινού, είτε με τον 15χρονο είτε με άλλα άτομα, επέλεγαν ισόγειες κατοικίες στην περιοχή Ροδίνι της Ρόδου και εισέρχονταν σε αυτές με σκοπό την αφαίρεση αντικείμενων και χρημάτων. Ειδικότερα, εξακριβώθηκε η ακόλουθη εγκληματική δραστηριότητα και εξιχνιάστηκαν οι εξής περιπτώσεις:

• Στις 4.10.2014 πρωινές ώρες, ο 28χρονος με δύο ακόμη άτομα διέρρηξαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφαίρεσαν γυναικεία τσάντα που περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, Επίσης, την ίδια ήμερα οι παραπάνω δράστες μπήκαν σε κατοικία και αφαίρεσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

• Στις 9.10.2014 βραδινές ώρες, ο 28χρονος μπήκε από μπαλκονόπορτα που παραβίασε σε διαμέρισμα, όπου έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή.

• Στις 15.10.2014 το απόγευμα, ο 28χρονος από κοινού με τον 15χρονο, αποπειράθηκαν να μπουν σε διαμέρισμα αλλά έγιναν αντιληπτοί και στο πλαίσιο αστυνομικών αναζητήσεων που ακολούθησαν, συνελήφθη ο 15χρονος από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Σημειώνεται ότι, ο 28χρονος εξεταζόμενος στις 21.10.2014 είχε παραδεχτεί τις πράξεις του, ενώ παράλληλα είχε αναγνωριστεί και ταυτοποιηθεί για τη συμμετοχή του στις κλοπές.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών