Στην «τσιμπίδα» της Εφορίας περιπτώσεις φοροδιαφυγής και από τα Δωδεκάνησα

Στην «τσιμπίδα» της Εφορίας περιπτώσεις φοροδιαφυγής και από τα Δωδεκάνησα

Στην «τσιμπίδα» της Εφορίας περιπτώσεις φοροδιαφυγής και από τα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 769 ΦΟΡΕΣ

Πάνω από 150 εκατ. ευρώ το συνολικό ποσό των φόρων εισοδήματος και ΦΠΑ που δεν αποδόθηκαν στο Δημόσιο

Του Γιώργο Παλαιτσάκη

στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Τριάντα μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής εντόπισαν οι Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) της ΑΑΔΕ το 2023. Οι μέθοδοι εξαπάτησης του Δημοσίου που διαπιστώθηκαν ήταν κυρίως η έκδοση και η λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων, η έκδοση πλαστών ή παραποιημένων τιμολογίων και αποδείξεων, η αποφυγή έκδοσης αποδείξεων και τιμολογίων, η μη υποβολή δηλώσεων και η υποβολή ανακριβών δηλώσεων.

Το συνολικό ύψος της αδήλωτης – αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης που διαπιστώθηκε σε αυτές τις 30 υποθέσεις άγγιξε τα 400 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, ανήλθε σε 396,18 εκατ. ευρώ. Το συνολικό ποσό των φόρων εισοδήματος και ΦΠΑ που δεν αποδόθηκαν στο Δημόσιο εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 150 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικά, όπως αποκαλύπτεται από την απολογιστική έκθεση δράσεων του 2023 που συνέταξε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στην περιοχή μας αντιστοιχούν οι εξής περιπτώσεις:


- Ατομική επιχείρηση σε νησί του Αιγαίου με αντικείμενο δραστηριότητας υπηρεσίες πίστας καρτ, κατά τα έτη 2019 και 2020, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις Φόρου Εισοδήματος αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη ύψους 11.200.000 ευρώ.
-ΙΚΕ με έδρα στα Δωδεκάνησα και αντικείμενο δραστηριότητας το λιανικό εμπόριο απομιμήσεων κοσμημάτων, κατά τα έτη 2018-2022 υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις Φόρου Εισοδήματος και ΦΠΑ, αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη καθαρής αξίας 1.184.530 ευρώ και μη αποδίδοντας ΦΠΑ ,αξίας 124.800 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»