Οργή και αγανάκτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας στη Ρόδο- Σφοδρές αντιδράσεις σε πανελλήνιο επίπεδο για την κράτηση των δύο εκπαιδευτικών

Οργή και αγανάκτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας στη Ρόδο- Σφοδρές αντιδράσεις σε πανελλήνιο επίπεδο για την κράτηση των δύο εκπαιδευτικών

Οργή και αγανάκτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας στη Ρόδο- Σφοδρές αντιδράσεις σε πανελλήνιο επίπεδο για την κράτηση των δύο εκπαιδευτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 8836 ΦΟΡΕΣ

Στάσεις εργασίας ανακοίνωσαν ΔΟΕ, Α' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου και Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. & Νηπιαγωγών Ρόδου

Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε στη Ρόδο, τόσο στο σύνολο των εκπαιδευτικών όσο και στην  ίδια την κοινωνία η κράτηση από τις δικαστικές αρχές Ρόδου ενός διευθυντή σχολικού συγκροτήματος και μίας νηπιαγωγού οι οποίοι κατηγορούνται ότι ενεπλάκησαν σε υπόθεση που αφορούσε διένεξη γονέων για την επιμέλεια των δύο παιδιών τους.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) καθώς επίσης και η Α' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου με ανακοινώσεις που εξέδωσαν σήμερα προκήρυξαν στάση εργασίας για αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου από τις 8 έως τις 11 το πρωί, ενώ αμέσως μετά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Προσχολικής Αγωγής Ρόδου παίρνει τη σκυτάλη με μία ακόμα τρίωρη στάση εργασίας.

Το γεγονός αυτό σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε μέχρι αυτή την ώρα η Ροδιακή, δείχνει ότι τα περισσότερα σχολικά συγκροτήματα δεν πρόκειται να λειτουργήσουν αύριο τόσο στη Ρόδο όσο και στα χωριά του νησιού μας. Έτσι, σε κάθε περίπτωση οι γονείς θα πρέπει να ενημερώνονται από τους εκπαιδευτικούς και τις διευθύνσεις των σχολικών συγκροτημάτων που φοιτούν τα παιδιά τους.

Σημειώνεται ότι μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Ρόδου όπου κρατείται η νηπιαγωγός (σ.σ.: Ο διευθυντής του σχολείου μεταφέρθηκε φρουρούμενος στο νοσοκομείο)  παρέμειναν περίπου 200 εκπαιδευτικοί από όλα τα σχολεία ως ένδειξη συμπαράστασης για την άδικη και απαράδεκτη απόφαση του ανακριτή Ρόδου.

"Δεν είμαστε εγκληματίες, είμαστε εκπαιδευτικοί", σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΟΕ:

Δυστυχώς, ως Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, δεν αισθανόμαστε έκπληκτοι. Πρόκειται για ένα ακόμη, εξαιρετικά βίαιο περιστατικό άδικης σύλληψης και κράτησης εκπαιδευτικών στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους στο σχολείο, δίχως την υπαιτιότητά τους. Ένα ακραία περιστατικό όπου εκπαιδευτικοί προσάγονται τως εγκληματίες μπροστά στα έκπληκτα βλέμματα των μαθητών τους. Ένα ακόμα βαθύτατα προσβλητικό για τους εκπαιδευτικούς περιστατικό που η Δ.Ο.Ε. προσπάθησε να αντιμετωπίσει με την κατάθεση σχετικής πρότασης νόμου δύο φορές, στις 27/3/2018 και 7/11/2019, σε δύο διαφορετικές κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) συναντώντας την απόλυτη αδιαφορία. Την ίδια πρόταση έχουμε συμπεριλάβει και στο Σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που έχουμε καταθέσει στη πολιτική ηγεσία, αναμένοντας εις μάτην ανταπόκριση. Είναι επιτακτική η ανάγκη της θεσμικής θωράκισης των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε αυτές με τρόπο που θα πάψουν να αποτελούν τα εξιλαστήρια θύματα ή τις παράπλευρες απώλειες σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

Αυτό που πραγματικά ξεπερνά κάθε όριο σεβασμού στην ιδιότητα και τον ρόλο των εκπαιδευτικών είναι το γεγονός ότι μέχρι και αυτή τη στιγμή (απόγευμα Τετάρτης 17/4) και μετά από τη συμπλήρωση ενός 24ώρου καταταλαιπώρησης (με εμφανή τα αποτελέσματα στην υγεία του ενός, τουλάχιστο, συναδέλφους φαίνεται εξαιρετικά πιθανό η κράτηση των συναδέλφων να διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο !!!

Η καταδίκη του συγκεκριμένου απαράδεκτου γεγονότος καθώς και όλων των, πολλών, ανάλογων που έχουν βιώσει και βιώνουν οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί, δεν αρκεί. «Χορτάσαμε από δηλώσεις συμπάθειας προς τους άδικα διωκόμενους εκπαιδευτικούς. Αυτό που χρειάζεται είναι πράξεις!

Ζητάμε να υπάρξει απόσυρση της δίωξης κατά των εκπαιδευτικών και τα συναρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν άμεσα στην υιοθέτηση των προτάσεων της Δ.Ο.Ε., στην κατεύθυνση προστασίας των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών από ανοίκειες εγκλήσεις που πλήττουν βάναυσα το σχολικό κλίμα, την ασφάλεια των μαθητών και, κυρίως, την αξιοπρέπεια και το κύρος των εκπαιδευτικών,

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ανταποκρινόμενο στο αίτημα του Σ.Ε.Π.Ε. Ρόδου κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου στις 18/4/2014 και καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν δυναμικά, απαιτώντας την αποκατάσταση του δικαίου και τον έμπρακτα σεβασμό, από την πολιτεία, της αξιοπρέπειας, του κύρους και του εξαιρετικά σημαντικού έργου των εκπαιδευτικών, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου την Πέμπτη 18/4/2024 και ώρα 10 π.μ. Στη συγκέντρωση θα συμμετέχει κλιμάκια του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

H ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου:

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου ομόφωνα προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για το πρώτο μισό της πρωινής βάρδιας 08.00-11.00 προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί στο να μεταβούν και να παραστούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστικό μέγαρό Ρόδου στις 09.30 την Πέμπτη 18-4-2024 σχετικά με την άδικη κράτηση συναδέλφων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Κουφού Αντώνιος Κλαδογένης Δημήτριος

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. & Νηπιαγωγών Ρόδου:

 

Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα ο Φώτης Χατζηδιάκος θα γίνονταν 65 ετών - Συγκινητική ανάρτηση και φωτογραφικό υλικό από τον αδελφό του

Συλλυπητήριο μήνυμα του Γ. Νικητιάδη για την απώλεια του Μιχαήλ Σωμού

Εφαρμογή της βίζας «εξπρές» για Τούρκους πολίτες και για τα 10 νησιά του Αιγαίου

Ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για αυξημένο κίνδυνο Δάγκειου πυρετού

Στέφανος Πορτσέλλη: Υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω υποστελέχωσης των υπηρεσιών

Συνελήφθη 21χρονος που μετέφερε ναρκωτικά με σκοπό τη διακίνηση στη Ρόδο

Ο Δήμος Ρόδου φώτισε «μπλε» το Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής!

Πενήντα στρέμματα καμένης γης στη Νότια Ρόδο υιοθέτησε ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδου