Στους δρόμους σήμερα οι εκπαιδευτικοί της Ρόδου – Έντονες αντιδράσεις για την αδικαιολόγητη κράτηση των δύο συναδέλφων τους

Στους δρόμους σήμερα οι εκπαιδευτικοί της Ρόδου – Έντονες αντιδράσεις για την αδικαιολόγητη κράτηση των δύο συναδέλφων τους

Στους δρόμους σήμερα οι εκπαιδευτικοί της Ρόδου – Έντονες αντιδράσεις για την αδικαιολόγητη κράτηση των δύο συναδέλφων τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6722 ΦΟΡΕΣ

Κλειστά σήμερα τα περισσότερα σχολεία στη Ρόδο - Απολογείται τελικά η μία εκπαιδευτικός

Μεγάλη αναστάτωση και πρωτοφανείς αντιδράσεις προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Ρόδου, η απόφαση του ανακριτή Ρόδου, να μην επιτρέψει την απολογία δύο εκπαιδευτικών και να διατάξει την παράταση της κράτησή τους.

Σήμερα τα περισσότερα σχολεία στη Ρόδο είναι κλειστά εξαιτίας των στάσεων εργασίας που προκήρυξαν διαδοχικά η ΔΟΕ και ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μαζικά και δεκάδες εκπαιδευτικοί από Γυμνάσια και Λύκεια της Ρόδου.

Μετά από μεγάλες πιέσεις και γενικό ξεσηκωμό της τοπικής κοινωνίας, αποφασίστηκε τελικά να γίνει σήμερα η διαδικασία απολογίας των δύο εκπαιδευτικών. Αυτή την ώρα απολογείται η νηπιαγωγός, ενώ όπως όλα δείχνουν ο διευθυντής του σχολείου θα παραμείνει στο νοσοκομείο της Ρόδου, και θα απολογηθεί τις επόμενες μέρες, καθώς οι γιατροί δεν επιτρέπουν την μετάβασή του στο δικαστήριο.

Οι εκπαιδευτικοί, όπως υποστηρίζει ο σύλλογός τους, βρέθηκαν εμπλεκόμενοι σε μια δικαστική διαμάχη δύο χωρισμένων γονέων, που διεκδικούσαν την επιμέλεια των δύο παιδιών τους, με αποτέλεσμα να ασκηθεί σε βάρος τους κακουργηματική δίωξη, κατηγορούμενοι ότι ενημέρωσαν τη μητέρα των παιδιών, ότι επίκειται αφαίρεση της επιμέλειας με δικαστική απόφαση, γεγονός που επέτρεψε στην ίδια να τα πάρει από το σχολείο πριν προλάβουν να παραδοθούν στις αστυνομικές αρχές για να δοθούν στον πατέρα τους.

Τόσο ο διευθυντής του σχολείου όσο και η νηπιαγωγός που κρατούνται, υποστηρίζουν ότι παρέδωσαν τα παιδιά στην μητέρα τους που είχε την επιμέλειά τους όπως έκαναν κάθε μέρα, και ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν επισήμως από τις αρμόδιες αρχές για τη δικαστική υπόθεση.

Δυστυχώς όμως, δόθηκε εντολή να συλληφθούν και οι δύο, παρά τις εξηγήσεις που έδωσαν οι δικηγόροι τους με αποτέλεσμα να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και να κληθούν ενώπιον του ανακριτή.

Ο ανακριτής Ρόδου, σύμφωνα με τις καταγγελίες των νομικών υπεράσπισης των εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, επικαλούμενος φόρτο εργασίας, αρνήθηκε να επιτρέψει την απολογία τους μέσα στο χρονικό όριο της ημέρας και την προσδιόρισε αρχικά αρκετές μέρες αργότερα! Μέχρι τότε διέταξε την κράτησή τους!

Στο άκουσμα της απόφασης, ο διευθυντής του σχολείου λιποθύμησε και έπεσε στο πάτωμα, ενώ χρειάστηκε άμεση ιατρική βοήθεια από τους παρευρισκόμενους και μεταφορά του στο νοσοκομείο της Ρόδου! Επίσης η νηπιαγωγός, μητέρα δύο μικρών παιδιών, οδηγήθηκε στο κρατητήριο και παρουσίασε εξίσου προβλήματα υγείας κατά την διάρκειά της κράτησής της.

Πρωτοφανείς αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία από την απόφαση του ανακριτή

Περισσότεροι από 250 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, συγκεντρώθηκαν χθες έξω από τα δικαστήρια και το αστυνομικό τμήμα, καταγγέλλοντας ως απαράδεκτη και τη δίωξη και την διαδικασία που ακολουθήθηκε, ενώ σήμερα το πρωί, δεκάδες εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Ρόδου.

Το θέμα έφθασε ακόμα και στον Άρειο Πάγο σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ ενημερώθηκε και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στα δικαστήρια και ο δήμαρχος Ρόδου

Στα δικαστήρια βρέθηκε επίσης και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης μαζί με τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Σταύρο Τσούβαλη προκειμένου να ενημερωθούν για τα όσα διαδραματίζονται. 

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών και οι γονείς

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Γονέων Ρόδου αναφέρει για το περιστατικό:

Οι γονείς δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στους δύο εκπαιδευτικούς που κρατούνται και διώκονται άδικα και μάλιστα για κακούργημα. Αυτοί που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, που δίνουν και την ψυχή τους καθημερινά μέσα στα σχολεία είναι ουσιαστικά απροστάτευτοι σε τέτοιες καταστάσεις και μπορούν να αποτελέσουν τις παράπλευρες απώλειες, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στους ίδιους αλλά και στους μαθητές.
Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη 18/4 και ώρα 9.30πμ έξω από το δικαστικό μέγαρο και καλούμε όλους τους γονείς να καταδικάσουν αυτό το περιστατικό βίας απέναντι στους εκπαιδευτικούς.
Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι εγκληματίες! Ζητάμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι και ν αποσυρθούν οι άδικες κατηγορίες σε βάρος τους.

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: "Είμαι υπερήφανος που σε αυτόν τον τόπο, υποδεχόμαστε την εργατική Πρωτομαγιά με ενεργές Τοπικές Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που προβλέπουν αυξημένες αμοιβές από τις αντίστοιχες πανελλαδικές"

«Μοναδική εμπειρία ζωής η καλλιτεχνική διαμονή κεραμικής στη Ρόδο»

Γ. Νικητιάδης από Λέρο. Συνεχίζεται και επεκτείνεται η εγκατάλειψη των νησιών μας από την Κυβέρνηση

Σύλληψη μετά από καταδίωξη αλλοδαπών διακινητών στη θαλάσσια περιοχή στο Παραδείσι!

Γ. Κλούβας: Ανοικτά τα περισσότερα καταστήματα εστίασης στη Ρόδο

Λύθηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου

Συγκέντρωση την Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Αλ. Κολιάδης: «Ο Αντ. Καμπουράκης πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα»