Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 234 ΦΟΡΕΣ

Στην Κωνσταντινούπολη ταξίδεψε αντιπροσωπεία καθηγητών και μαθητών του «Νικηφορείου»-1ου Γενικού Λυκείου Καλύμνου, προκειμένου να συμμετάσχει στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου:

«Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης» που πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 4 – 7 Απριλίου 2024.

Το 1ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου, περί της συμμετοχής του στο ανωτέρω μαθητικό συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρει τα εξής: «Πρόκειται για συνδιοργάνωση του Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινούπολης, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου.

Με προφορική παρουσίαση συμμετείχαν 58 μαθητικές ομάδες και περισσότεροι από 1082 μαθητές από 34 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, από την ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα (Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, Ρόδο, Κάλυμνο, Σάμο, Ικαρία), αλλά και ομογενειακά σχολεία της Σμύρνης και της Κωνσταντινούπολης. Για την παρακολούθηση του Συνεδρίου ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη περισσότεροι από 2.100 μαθητές/ήτριες και 300 εκπαιδευτικοί!

Το 1ο Μαθητικό Συνέδριο του Εθνικού Δικτύου χαιρέτισαν η Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου (δια του Πανοσιολογιότατου Πατέρα Ουκουμένιου Αμανατίδη, υπογραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου) και η υφυπουργός Παιδείας κα Ζέτα Μακρή (δια γραπτού μηνύματος που αναγνώσθηκε)

, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Δρ. Χρήστος Ρουμπίδης, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Δρ. Ευαγγελία Μπούτσκου,

η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινοπολιτών (δια του προέδρου της «Ένωσις Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως Βορείου Ελλάδος Δρ. Πολύβιου Στράντζαλη), ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Ανδρέας Ζέρβας και ο διευθυντής του Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινούπολης, κ. Ιωάννης Δερμιτζόγλου.

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες του «Νικηφορείου»-1ου Γενικού Λυκείου Καλύμνου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την εργασία τους το πρωί του Σάββατο 6 Απριλίου 2024 στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης. Στην πενθήμερη παραμονή τους στην «Πόλη» είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Αγία Σοφία, την Παναγία των Βλαχερνών καθώς και άλλους χώρους ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, μνημεία και ιερά προσκυνήματα.

Το Συνέδριο συμπεριέλαβε πλήθος παράπλευρων δράσεων. Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Σεπτή έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους χαιρετισμούς της Παναγίας-Γ’ Στάση και να λάβουν την ευλογία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Ήταν τέσσερις ημέρες γεμάτες πνευματικές εμπειρίες και συναισθήματα».

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθεροι με όρους δύο αδέλφια και ο εξάδελφός τους για τα χάπια κοκαΐνης

Έστελνε κάψουλες με κοκαΐνη για να μοιράζονται στην Κάλυμνο

Είχαν στην κατοχή τους τέσσερις αμφορείς

Απόστολος Ασπράκης: «Η πρόοδος στα νησιά, είναι αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας φορέων»

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στην Κάλυμνο

Λιμάνι εισόδου-εξόδου η Κάλυμνος έως και 31 Δεκεμβρίου 2024-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο