Κυριάρχησε το θέμα Καλοπήτα στη συνεδρίαση της δημοτικής πλειοψηφίας

Κυριάρχησε το θέμα Καλοπήτα στη συνεδρίαση της δημοτικής πλειοψηφίας

Κυριάρχησε το θέμα Καλοπήτα στη συνεδρίαση της δημοτικής πλειοψηφίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1811 ΦΟΡΕΣ

Το θέμα με την ακύρωση της εκλογής του αντιδημάρχου Μεσαιωνικής Πόλης και Πολεοδομίας, κου Βάιου Καλοπήτα, όπως ήταν αναμενόμενο, κυριάρχησε στη συνεδρίαση της δημοτικής πλειοψηφίας, προχθές το βράδυ, με τη συμμετοχή του ιδίου.

Για περίπου πέντε ώρες συνεδρίαζαν οι αιρετοί της παράταξης του δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη, από τις οποίες για περίπου μιάμιση ώρα τους απασχόλησε η εξέλιξη αυτή με το πρωτοκλασάτο στέλεχος της δημοτικής αρχής και αναπληρωτή δημάρχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος, απευθυνόμενος στους πλέον στενούς συνεργάτες του, στην αρχή της συνεδρίασης, δεν έκρυψε την αγανάκτησή του για την εξέλιξη αυτή, στρέφοντας τα βέλη του κατά της παράταξης του τέως δημάρχου κου Αντώνη Καμπουράκη.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι, ανεξαρτήτως του πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, ο κ. Καλοπήτας είναι μέλος της παράταξης και θα παραμείνει κοντά τους.

Στη συνέχεια -λένε οι ίδιες πληροφορίες- αναφέρθηκε, έστω και επιδερμικά, στην αντικατάσταση του κου Καλοπήτα στο διοικητικό σχήμα, λέγοντας προς όλους ότι «αναγκαστικά θα υπάρξουν αλλαγές».

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στις επόμενες μέρες, από τον Δήμαρχο κο Αλέξανδρο Κολιάδη.

Στα στελέχη της δημοτικής αρχής, απευθύνθηκε βέβαια και ο κ. Καλοπήτας, ο οποίος, αφού τους έκανε γνωστό ότι θα ασκήσει αίτηση αναίρεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι θεωρεί ότι στοχοποιήθηκε ο ίδιος για να πληγεί η παράταξη.

Συμπλήρωση εκατό ημερών
Η παραπάνω εξέλιξη ήρθε αυτή την περίοδο που η παράταξη του κου Κολιάδη μόλις έχει συμπληρώσει εκατό ημέρες στο «τιμόνι» του δήμου.

Σε αυτή τη φάση, λοιπόν, ο ίδιος, ζήτησε από τους χωρικούς αντιδημάρχους να αναφέρουν τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις ενότητές τους, με τη δραματική έλλειψη προσωπικού να είναι το πιο πιεστικό για όλους.

Ζήτησε, λοιπόν, πέρα από τη συνεργασία που, ούτως ή άλλως, έχουν, να συντονιστούν μεταξύ τους και να βοηθάει ο ένας τον άλλον με τις ελλείψεις, ώστε να προλάβουν τυχόν προβλήματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Παράλληλα, κατέστη σαφές ότι, από την αρχή της θητείας, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για προσλήψεις, ακόμη και μόνιμου προσωπικού, με πλάνο πενταετίας.

Όσον αφορά όμως στο εποχικό προσωπικό, η δημοτική αρχή εξαντλεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει, ώστε να ενισχυθεί ο δήμος, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Έτσι και φέτος θα γίνουν οι προσλήψεις που γίνονται κάθε χρόνο για την πυροπροστασία με εργατοτεχνικό προσωπικό.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας