Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 558 ΦΟΡΕΣ

Γράφει o
Γιάννης Παρασκευάς

«Την πορεία και τον δρόμο για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα του όποιου από εμάς τον προδιαγράφουν και το καθορίζουν, ένα περίεργο άρμα, με μια περίεργη σύνθεση, το άλογο το καλό, το άλογο το κακό και ο αναβάτης», έτσι λέει ο Πλάτωνας.

Ο αναβάτης είναι το λογικό, το καλό άλογο το επιθυμητικό και το κακό άλογο τον θυμοειδές.
Προσπαθεί να τα κουμαντάρει ο αναβάτης και να οδηγήσει το άρμα στο δρόμο που οδηγεί στην εσωτερική ολοκλήρωση, στον δρόμο της αρετής.

Δύσκολη δουλειά, το κακό άλογο δύστροπο όπως είναι, τους περισσότερους από εμάς μας οδηγεί στον δρόμο της απώλειας, μας καθιστά μικρούς και άβουλους και έρμαια των παθών μας.
Μικρό το κακό αν αυτό αφορά την ιδιωτική προσωπική ζωή του καθενός, γίνεται όμως επικίνδυνο, αν τα πάθη, ο υπερβολικός εγωισμός και οι αδυναμίες, είναι αυτά που επηρεάζουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων των πολιτικών ανδρών.

Αποτελεί ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ και ΕΥΤΕΛΙΣΜΟ της ΛΑΙΚΗΣ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑΣ η λογική κατάθεσης ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ κατά της εκλογιμότητας τους οιουδήποτε με την επίκληση των διαφόρων ανοησιών που περιλαμβάνει ο σχετικός νόμος για τα κωλύματα εκλογιμότητας.

Να θυμίσω ότι τέτοιου είδους κωλύματα δεν έδιναν το δικαίωμα συμμετοχής στης εκλογές στον μισό πληθυσμό.
Ισως θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε όσους θέλουν να προσφέρουν στα κοινά, ότι, κάθε φορά που εμπλέκεται η ΤΥΦΛΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τη λύση δήθεν κάποιου προβλήματος λειτουργίας του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος, εκλογικού, απονομής ευθυνών, προστασίας δικαιωμάτων των πολιτών, γίνεται από ΤΥΦΛΗ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΗ και αποδίδει το δίκαιο κατά το δικούς και όχι κατά ΝΟΜΟΝ.

Το πολίτευμα και οι εκλογικές διαδικαςσίες οφείλουν να έχουν ένα και μοναδικό προστάτη τον άμεσα ενδιαφερόμενο που δεν είναι άλλος από τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

Κανένας Δικαστής δεν μπορεί να ανατρέπει την ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
ΥΣ. Σημαδιακή μέρα 21/4/67 ΧΟΥΝΤΑ ποιοι στήριξαν την εκτροπή;

Διαβάστε ακόμη

Μαρία Καροφυλλάκη-Σπάρταλη: «Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται ο των Αγγέλων Βασιλεύς…»

Σάκης Αρναούτογλου: «Η Φωνή των Δωδεκανήσιων στην Ευρώπη»

Πρωτοπρεσβπυτερις Κυριάκος Μανέττας: Μια χαριτωμένη μοναχική συνοδεία στο κελί των Εισοδίων της Θεοτόκου Ραβδούχου στο Άγιον όρος της Μονής Παντοκράτορος

Ελένη Καραγιάννη: Αξιολόγηση και κατάκριση στον δημόσιο βίο

Φίλιππος Ζάχαρης: Οι αγωνιστές των έρημων δρόμων και του βολικού διαδικτύου

Μαν. Κολεζάκης: Ιστορική αναδρομή στην oνοματολογία της Δωδεκανήσου

Στέφανος Χρύσαλλος: Έπεα Πτερόεντα (περί ορατότητας)

Χρήστος Γιαννούτσος: Μάτι... ένα έγκλημα δίχως τιμωρία