Εκδήλωση για τον Βαγγέλη Παυλίδη στο Κατάλυμα της Γαλλίας

Εκδήλωση για τον Βαγγέλη Παυλίδη στο Κατάλυμα της Γαλλίας

Εκδήλωση για τον Βαγγέλη Παυλίδη στο Κατάλυμα της Γαλλίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 962 ΦΟΡΕΣ

Έκθεση πρωτότυπης εικονογράφησης και επετειακές εκδόσεις του βιβλίου του Βαγγέλη Παυλίδη «Ρόδος 1306-1522: μία ιστορία» θα παρουσιαστούν στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο αύριο, ημέρα Σάββατο 11 Μαΐου.

25 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την έκδοση του βιβλίου-σταθμός του Βαγγέλη Παυλίδη «Ρόδος 1306-1522: μία ιστορία». Με την ευκαιρία αυτή, η Kasseris Publications και η οικογένεια Παυλίδη εκδίδουν νέες επετειακές εκδόσεις του βιβλίου στα Ελληνικά και τα Αγγλικά, καθώς και νέες μεταφράσεις στα Γαλλικά και τα Σουηδικά.

Οι νέες εκδόσεις θα παρουσιαστούν το Σάββατο 11 Μαΐου, ώρα 19.00, στο Κατάλυμα της Γαλλίας στην οδό Ιπποτών. Παράλληλα θα λειτουργήσει και έκθεση πρωτότυπων εικονογραφήσεων του βιβλίου από τον Βαγγέλη Παυλίδη.

Το βιβλίο
Το «Ρόδος 1306-1522: μία ιστορία» εκδόθηκε πρώτη φορά το 1999. Το 2002, το βιβλίο τιμήθηκε από το Διεθνές Κέντρο για τη Διάσωση της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς (CICOP). Επίσης, έκθεση με τα έργα του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στην έδρα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη στο Λονδίνο, το St John's Gate, την οποία και επισκέφθηκε η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Ομιλητές
Για το βιβλίο και για το έργο του Βαγγέλη Παυλίδη θα μιλήσουν ο Μάνος Στεφανίδης, πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του δήμου Ρόδου, ο Marc René de Montalembert, ιδρυτής του Ιδρύματος Montalembert και η μεταφράστρια Ansa Messner.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 26 Μαΐου και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά 10.00-14.00 και 18.00-20.00.

Διαβάστε ακόμη

Πολιτιστικές δράσεις στη Σορωνή της Ρόδου

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο