Ιταλία: Σπάνιος πύθωνας - φύλακας της κοκαΐνης

Ιταλία: Σπάνιος πύθωνας - φύλακας της κοκαΐνης

Ιταλία: Σπάνιος πύθωνας - φύλακας της κοκαΐνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 326 ΦΟΡΕΣ

Η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε έναν σπάνιο αλμπίνο πύθωνα σε επιδρομή κατά συμμορίας εμπόρων ναρκωτικών στη Ρώμη. Οι έμποροι χρησιμοποιούσαν το φίδι για να προστατεύει την κοκαΐνη και να τρομοκρατούν τους πελάτες που τους χρωστούσαν χρήματα.

Η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε έναν σπάνιο αλμπίνο πύθωνα στη Ρώμη σε μία επιδρομή κατά μίας συμμορίας εμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν το φίδι για να προστατεύει την κοκαΐνη τους και να τρομοκρατούν τους πελάτες που τους χρωστούσαν χρήματα.

Το μήκους τριών μέτρων ερπετό επιτέθηκε στους αστυνομικούς, όταν αυτοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα των εμπόρων, οι οποίοι εκείνη τη στιγμή προετοίμαζαν την κοκαΐνη που επρόκειτο να διακινήσουν. Χρειάσθηκε να κληθεί ειδικός της δασονομίας στα ερπετά για να μπορέσουν οι αρχές να "συλλάβουν" τον πύθωνα.

"Μόλις μπήκαμε βρήκαμε το ερπετό να καραδοκεί πίσω από την πόρτα, ακριβώς όπως ένας φύλακας σκύλος" ανέφερε ο υπαστυνόμος Λούκα Τζελορμίνο. "Μας εξέπληξε που βρήκαμε 200 γραμμάρια καθαρής κοκαΐνης κάτω από το φίδι, την οποία προστάτευε με περισσό ζήλο. Από την έρευνα που κάναμε, συμπεράναμε πως το ερπετό είχε εκπαιδευθεί για να προστατεύει τα ναρκωτικά", πρόσθεσε.

Οι ιδιοκτήτες του κρατούσαν το φίδι νηστικό επί πολλές εβδομάδες για να το κάνουν πιο επιθετικό, όμως οι αρχές το ησύχασαν μόλις του πρόσφεραν μία γενναία μερίδα κοτόπουλο. Ο πύθωνας ( της οικογένειας Python Molurus Bivittatus), για τον οποίο η δασονομία ανακοίνωσε πως προέρχεται από τη Γουϊνέα και πως «αξίζει πολλά χρήματα», μεταφέρθηκε στο καταφύγιο ερπετών στον Ζωολογικό Κήπο της Ρώμης.

Στην επιχείρησή της η αστυνομία συνέλαβε 12 άτομα και κατέσχεσε περίπου 5 κιλά κοκαΐνη.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης