Ο "μαφιόζικος καφές" της Νάπολης

Ο "μαφιόζικος καφές" της Νάπολης

Ο "μαφιόζικος καφές" της Νάπολης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 305 ΦΟΡΕΣ

Η Μαφία της Νάπολης, η Καμόρα, επέβαλε σε εκατοντάδες επιχειρηματίες- ιδιοκτήτες καφέ μπαρ να αγοράζουν το δικό της χαρμάνι καφέ, που παρήγαγε στην πόλη Καζέρτα, στην περιφέρεια της Καμπανίας. Η ιταλική αστυνομία προχώρησε σε έντεκα συλλήψεις μαφιόζων-μελ

Η Μαφία της Νάπολης, η Καμόρα, επέβαλε σε εκατοντάδες επιχειρηματίες- ιδιοκτήτες καφέ μπαρ να αγοράζουν το δικό της χαρμάνι καφέ, που παρήγαγε στην πόλη Καζέρτα, στην περιφέρεια της Καμπανίας. Η ιταλική αστυνομία προχώρησε σε έντεκα συλλήψεις μαφιόζων-μελών της πανίσχυρης οικογένειας των Καζαλέζι.

Στις κατηγορίες περιλαμβάνεται η απόσπαση χρημάτων με εκβιασμό, η μαφιόζικη δράση και η παράνομη οπλοκατοχή. Πρόκειται για τη "φατρία της Καμόρα" με την οποία έχει ασχοληθεί, καταγγέλλοντας τις υπόγειες διασυνδέσεις της, ο γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο.

Ο "μαφιόζικος καφές", σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ήταν κάκιστης ποιότητας και η μάρκα έφερε την ονομασία "Caffe Setola", από το επώνυμο ενός εκ των μελών της οργάνωσης.

Οι επιχειρηματίες αναγκάζονταν να αγοράζουν τουλάχιστον δέκα κιλά το μήνα, με τη γνωστή προειδοποίηση-παρότρυνση ότι "οι Καζαλέζι θα χαίρονταν ιδιαίτερα αν μπορούσε να ξεκινήσει μια αποδοτική, σταθερή, συνεργασία".

Οι έρευνες ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, όταν ανακαλύφθηκαν, σε αποθήκες της Καμόρα, εκατοντάδες κούτες με "Caffe Setola", έτοιμες προς διανομή. Τα μέλη της ναπολιτάνικης Μαφίας είχαν προσπαθήσει να παρουσιάσουν την όλη δραστηριότητα ως μια νομότυπη επιχείρηση: με σειρά αποδείξεων, εταιρίες, φορολογικές δηλώσεις.

Αυτό, όμως, που φυσικά απέκρυπταν ήταν ότι υποχρέωναν με τη μέθοδο του εκβιασμού εκατοντάδες ιδιοκτήτες καφέ μπαρ και σούπερ μάρκετ να εγκαταλείπουν τις γνωστές μάρκες καφέ που συνήθιζαν να αγοράζουν και να προσφέτουν το δικό τους, σκάρτο, προϊόν.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης