Οι παχύσαρκοι στοιχίζουν 73 δισ. δολ. το χρόνο στις ΗΠΑ

Οι παχύσαρκοι στοιχίζουν 73 δισ. δολ. το χρόνο στις ΗΠΑ

Οι παχύσαρκοι στοιχίζουν 73 δισ. δολ. το χρόνο στις ΗΠΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 284 ΦΟΡΕΣ

Οι αμερικανοί εργαζόμενοι που είναι παχύσαρκοι στοιχίζουν στους εργοδότες τους περίπου 73 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, εξαιτίας της μειωμένης παραγωγικότητας που οφείλεται στην εύθραυστη υγεία τους, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσ

Οι αμερικανοί εργαζόμενοι που είναι παχύσαρκοι στοιχίζουν στους εργοδότες τους περίπου 73 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, εξαιτίας της μειωμένης παραγωγικότητας που οφείλεται στην εύθραυστη υγεία τους, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Αυτό το ποσό αντιστοιχεί στην πρόσληψη "1,8 εκατομμυρίων ανθρώπων το χρόνο με ετήσιο μισθό 42.000 δολάρια", επισημαίνει ο Ερικ Φίνκελστάιν, ερευνητής του Πανεπιστημίου Ντιουκ-Νάσιοναλ της Σιγκαπούρης.

Για να φτάσει στο ποσό αυτό ο Φίνκελστάιν και οι συνεργάτες τους υπολόγισαν τα ιατρικά έξοδα, την μειωμένη παραγωγικότητα και τις απουσίες των παχύσαρκων από την εργασία τους.

Συνδυάζοντας αυτούς τους τρεις παράγοντες έφτασαν στο συμπέρασμα ότι "κόστος" της παχυσαρκίας φτάνει τα 16.900 δολάρια ετησίως για τις γυναίκες που έχουν 45 κιλά παραπάνω ή περισσότερο και 15.500 δολάρια για τους άντρες συναδέλφους τους.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Occupational and Environmental Medicine, η μειωμένη παραγωγικότητα των παχύσαρκων είναι αυτό που κοστίζει περισσότερο.

Η απώλεια παραγωγικότητας μετρήθηκε υπολογίζοντας το χρονικό διάστημα ανάμεσα στη στιγμή που ο εργαζόμενος φτάνει στον τόπο εργασίας και στο πότε αρχίζει να δουλεύει. Στα δεδομένα αυτά προστίθεται ο χρόνος που περνά χωρίς ο εργαζόμενος να κάνει αυτά που του έχουν ανατεθεί, λόγω της έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης, της κούρασης, αλλά και της αφηρημάδας.

Τα στοιχεία της έρευνας βασίστηκαν στις απαντήσεις των ίδιων των εργαζόμενων σε ερωτήσεις όπως τις ημέρες που απουσιάζουν από τη δουλειά ή που έχουν μειωμένη παραγωγικότητα εξαιτίας προβλημάτων υγείας.

Σύμφωνα με άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, η παχυσαρκία στοιχίζει κάθε χρόνο στην αμερικανική οικονομία τουλάχιστον 215 δισεκατομμύρια δολάρια. Στο τεράστιο αυτό ποσό περιλαμβάνονται ιατρικά έξοδα, αλλά και έμμεσες απώλειες κυρίως λόγω της μειωμένης αποδοτικότητάς τους στην εργασία.





Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης