Ο ιδρυτής του WikiLeaks πήρε επιπλέον μέτρα ασφαλείας

Ο ιδρυτής του WikiLeaks πήρε επιπλέον μέτρα ασφαλείας

Ο ιδρυτής του WikiLeaks πήρε επιπλέον μέτρα ασφαλείας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 268 ΦΟΡΕΣ

«Δεν φοβάμαι για τη ζωή μου, αλλά έπρεπε να ληφθούν επιπλέον μέτρα ασφαλείας», είπε ο ιδρυτής ιστότoπου WikiLeaks Τζούλιαν Εσέιντζ, μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο του Ισραήλ, μετά τη δημοσιοποίηση περίπου 400.000 εμπιστευτικών εγγράφων για τον πόλεμο στο Ι

«Δεν φοβάμαι για τη ζωή μου, αλλά έπρεπε να ληφθούν επιπλέον μέτρα ασφαλείας», είπε ο ιδρυτής της ιστοσελίδας WikiLeaks Τζούλιαν Εσέιντζ, μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο του Ισραήλ, μετά τη δημοσιοποίηση περίπου 400.000 εμπιστευτικών εγγράφων για τον πόλεμο στο Ιράκ.

Σύμφωνα με το κανάλι, «η συνέντευξη έγινε σε ένα μουσουλμανικό πολιτιστικό κέντρο που βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου». Ο Τζούλιαν Εσέιντζ «συνοδευόταν από προσωπικούς φρουρούς» .

Υπενθυμίζεται ότι ο ιστότοπος πληροφοριών WikiLeaks δημοσιοποίησε την Παρασκευή το βράδυ μυστικά αμερικανικά έγγραφα για τον πόλεμο του Ιράκ με την επισήμανση ότι πρόκειτα «για τα πιο σημαντικά μυστικά στρατιωτικά έγγραφα στην ιστορία».

Πρόκειται για 400 χιλιάδες εμπιστευτικά έγγραφα που αφορούν την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2004 έως τον Δεκέμβριο του 2009 που αναφέρονται σε περιπτώσεις βασανιστηρίων από τις ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις καθώς και για πάνω από 300 περιπτώσεις βασανιστηρίων που διαπράχθηκαν από τις συμμαχικές δυνάμεις, σύμφωνα με τον Τζούλιαν Εσέιντζ.

Με βάσει τα έγγραφα αυτά τουλάχιστον 109.000 άτομα, εκ των οποίων το 63% ήταν πολίτες, σκοτώθηκαν στο Ιράκ από την επέμβαση τον Μάρτιο του 2003 μέχρι τα τέλη του 2009. Από τις 66 χιλιάδες θανάτους πολιτών οι 15 χιλιάδες δεν αναφέρθηκαν ποτέ.

Ο ιδρυτής του ιστότοπου σε συνέντευξή του στο Λονδίνο ανέφερε ότι τα έγγραφα που δημοσιοποίησε «αποκαλύπτουν όλη την αλήθεια για τον πόλεμο στο Ιράκ».

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης