Σε δικαστήριο ανηλίκων θα δικαστει ο δολοφόνος του Χ. Ντινκ

Σε δικαστήριο ανηλίκων θα δικαστει ο δολοφόνος του Χ. Ντινκ

Σε δικαστήριο ανηλίκων θα δικαστει ο δολοφόνος του Χ. Ντινκ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 262 ΦΟΡΕΣ

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε ότι η δίκη του φερόμενου ως δολοφόνου του τουρκοαρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ θα συνεχιστεί σε δικαστήριο ανηλίκων, με τη δικαιολογία ότι ο κατηγορούμενος ήταν ανήλικος την εποχή του συμβάντος, το 2007, όπως

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε ότι η δίκη του φερόμενου ως δολοφόνου του τουρκοαρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ θα συνεχιστεί σε δικαστήριο ανηλίκων, με τη δικαιολογία ότι ο κατηγορούμενος ήταν ανήλικος την εποχή του συμβάντος, το 2007, όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης.

Στην 15η συνεδρίαση του δικαστηρίου για τη δίκη του φερόμενου ως δολοφόνου Ογκούν Σαμάστ και των δύο συνεργών του, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, οι δικαστές δέχθηκαν το αίτημα των συνηγόρων του Σαμάστ και αποφάσισαν ότι η δίκη θα συνεχιστεί ενώπιον ενός δικαστηρίου ανηλίκων.

Η απόφαση προκάλεσε την αγανάκτηση της οικογένειας του Ντινκ, παρόλο που οι δικαστές συμφώνησαν ότι αυτή η αλλαγή δεν θα επηρεάσει την ποινή η οποία ενδέχεται να επιβληθεί στον κατηγορούμενο.

"Δεν θα υπάρξει διαφορά στην ποινή στην οποία θα καταδικαστεί', δήλωσε ο Αχμέτ Γκιουντέλ, ένας από τους δικαστές, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.Ο αδερφός του θύματος, ο Χοσρόφ Ντινκ, κατήγγειλε την "παρακώληση της δικαιοσύνης", όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Ο Χραντ Ντινκ, ο οποίος επεδίωκε τη συμφιλίωση ανάμεσα στους Τούρκους και τους Αρμένιους, δολοφονήθηκε με τρεις σφαίρες στις 19 Ιανουαρίου 2007 από τον Ογκούν Σαμάστ, ένα νεαρό άνεργο εθνικιστή, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, μπροστά στα γραφεία της δίγλωσσης τουρκο-αρμενικής εφημερίδας Agos που διηύθυνε. Ο Σαμάστ, που τότε ήταν 17 ετών, έχει παραδεχθεί τις πράξεις του.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης