Αντιδράσεις στο κοινοβούλιο της Ινδίας για τις τηλεπικοινωνίες

Αντιδράσεις στο κοινοβούλιο της Ινδίας για τις τηλεπικοινωνίες

Αντιδράσεις στο κοινοβούλιο της Ινδίας για τις τηλεπικοινωνίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 324 ΦΟΡΕΣ

Η συνεδρίαση του ινδικού κοινοβουλίου διακόπηκε σήμερα εν μέσω οχλαγωγίας και έντονων διαμαρτυριών προς τον πρωθυπουργό Μανμοχάν Σινγκ εξαιτίας ενός μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Η Γενική Αρχή Ελέγχου και Ακροάσεων της Ινδί

Η συνεδρίαση του ινδικού κοινοβουλίου διακόπηκε σήμερα εν μέσω οχλαγωγίας και έντονων διαμαρτυριών προς τον πρωθυπουργό Μανμοχάν Σινγκ εξαιτίας ενός μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Η Γενική Αρχή Ελέγχου και Ακροάσεων της Ινδίας (CAG) κατήγγειλε τον υπουργό Τηλεπικοινωνιών κατηγορώντας τον ότι ξεπούλησε τις άδειες λειτουργίας κινητής τηλεφωνίας δεύτερης γενιάς (2G) το 2008, στερώντας με αυτόν τον τρόπο σχεδόν 40 δισεκατομμύρια δολάρια (29,3 δισεκατομμύρια ευρώ) από τα κρατικά ταμεία.

Η αντιπολίτευση που ζητεί τη διενέργεια δικομματικής έρευνας για το σκάνδαλο αυτό επιχείρησε να εμποδίσει το έργο του κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας. Σήμερα η συνεδρίαση αναβλήθηκε, όταν οι βουλευτές εισέβαλαν στο κοινοβούλιο.

Χθες, το ανώτατο δικαστήριο ζήτησε από τον πρωθυπουργό να κάνει μια γραπτή δήλωση ενόρκως πριν από το Σάββατο για να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Αντιμούτου Ράτζα ουδέποτε ανησύχησε.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον υπουργό Τηλεπικοινωνιών ότι χορήγησε τις άδειες σε εταιρίες φιλικές του.

Το σκάνδαλο που μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα του ινδικού Τύπου αρκετές ημέρες τώρα, έχει εξοργίσει το λαό που πλήττεται από τη διαφθορά, μια από τις μεγαλύτερες μάστιγες στην Ινδία.

Οι κατηγορίες διαφθοράς αμαύρωσαν τις προετοιμασίες των Αγώνων της Κοινοπολιτείας οι οποίοι ολοκληρώθηκαν στα μέσα Οκτωβρίου. Το κόστος της κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων αυξήθηκε δραματικά και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Σούρες Καλμάντι επικρίθηκε έντονα, ύστερα από τις υποψίες σκανδάλων διαφθοράς που βαρύνουν την ομάδα του κατά τις εργασίες προετοιμασίας των αγώνων.



Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης