Νεκρός βρέθηκε επιστήμονας ειδικευμένος στις συνέπειες του Τσερνόμπιλ

Νεκρός βρέθηκε επιστήμονας ειδικευμένος στις συνέπειες του Τσερνόμπιλ

Νεκρός βρέθηκε επιστήμονας ειδικευμένος στις συνέπειες του Τσερνόμπιλ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 285 ΦΟΡΕΣ

Ο καθηγητής Ιβάν Νικιτσένκο, μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Λευκορωσίας, ειδικευμένος στις συνέπειες καταστροφής του Τσρενόμπιλ, πέθανε στο νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί μετά από τροχαίο. Η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει τον θάνατο «δολοφονία» κ

Ο καθηγητής Ιβάν Νικιτσένκο, 71 χρόνων, μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Λευκορωσίας ειδικευμένος στις συνέπειες της καταστροφής του Τσρενόμπιλ, βρέθηκε νεκρός.

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης για τις προεδρικές εκλογές της 19ης Δεκεμβρίου Βιτάλι Ριματσέφσκι δήλωσε ότι «πέθανε στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί μετά από τροχαίο, όταν συγκρούσθηκε το αυτοκίνητο που οδηγούσε με ένα φορτηγό».

«Δεν αποκλείουμε να επρόκειτο για δολοφονία, με δεδομένο το που εργαζόταν και ποια θέση κατείχε ο καθηγητής Νικιτσένκο», είπε ο Ριματσέφσκι και πρόσθεσε: «Θέλουμε τώρα να διευκρινιστούν οι συνθήκες του δυστυχήματος και αύριο θα ζητήσουμε πιθανότατα τη διενέργεια ανεξάρτητης ανακριτικής διαδικασίας».

Τα τελευταία χρόνια ο ακαδημαϊκός «δεν σταμάτησε να δηλώνει ότι ο πληθυσμός καταναλώνει μολυσμένα προϊόντα, που καλλιεργούνται σε μολυσμένες περιοχές και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Τσερνόμπιλ υπεξαιρέθηκαν», επισήμανε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης.

Ο καθηγητής είχε αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο όπου του ανέφερε τις εκτιμήσεις του για τις συνέπειες της καταστροφής του Τσερνόμπιλ, σύμφωνα με τις οποίες μια σημαντική μόλυνση είχε επέλθει σχεδόν στο σύνολο της Λευκορωσίας και πρότεινε την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος προστασίας του πληθυσμού από τη ραδιενέργεια.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης