Ελληνική ταινία για πρώτη φορά στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Sundance

Ελληνική ταινία για πρώτη φορά στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Sundance

Ελληνική ταινία για πρώτη φορά στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Sundance

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 481 ΦΟΡΕΣ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το κορυφαίο Αμερικανικό Φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου Sundance, φιλοξενεί στο πρόγραμμά του, ελληνική ταινία. Η ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη, Attenberg, θα προβληθεί ως μια από τις καλύτερες ταινίες που έχουν διαγράψει

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το κορυφαίο Αμερικανικό Φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου Sundance, φιλοξενεί στο πρόγραμμά του, ελληνική ταινία. Η ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη, Attenberg, θα προβληθεί στο Τμήμα Spotlight, στο οποίο παρουσιάζονται οι καλύτερες ταινίες που έχουν διαγράψει σημαντική πορεία σε Διεθνή Φεστιβάλ μέσα στη χρονιά.

Η πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στο 51ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, όπου το Attenberg συμμετέχει στο Διεθνές Τμήμα του Φεστιβάλ (7/12), ενώ από την ερχόμενη Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου η ταινία βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα που έκανε τον Σεπτέμβριο στη 67η Μπιενάλε της Βενετίας, αποσπώντας το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για την πρωταγωνίστριά της, Αριάν Λαμπέντ, και την πολύ σημαντική διάκριση του βραβείου «Λίνα Μαντζιακάπρε», το Attenberg, έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ D’ Angers.

Η φεστιβαλική πορεία του Attenberg δεν σταματά εδώ, καθώς έχει δεχθεί προσκλήσεις από μεγάλα Διεθνή Φεστιβάλ της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας, αλλά και της Ευρώπης και της Αμερικής.

Μέχρι στιγμής η ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη, έχει ταξιδέψει στο Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου ψηφίστηκε από το indiewire -το πιο έγκριτο και δημοφιλές site ανάμεσα στους Αμερικάνους κριτικούς και bloggers- ως η 9η καλύτερη ανάμεσα στις ταινίες όλων των προγραμμάτων του φεστιβάλ του Τορόντο, ενώ η πρωταγωνίστρια της ταινίας Αριάν Λαμπέντ ψηφίστηκε ως η 4η καλύτερη ηθοποιός.

Στις ελληνικές αίθουσες, μαζι με το Attenberg, θα προβάλεται και η μικρού μήκους Casus Belli , του Γιώργου Ζώη, που είχε γίνει δεκτή στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα μικρού μήκους, στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Το Φεστιβάλ του Sundance θα πραγματοποιηθεί από τις 20-30 Ιανουρίου 2011.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!