Πετρέους: Δεν είναι σίγουρο ότι θα αναλάβουν οι Αφγανοί το 2014

Πετρέους: Δεν είναι σίγουρο ότι θα αναλάβουν οι Αφγανοί το 2014

Πετρέους: Δεν είναι σίγουρο ότι θα αναλάβουν οι Αφγανοί το 2014

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 303 ΦΟΡΕΣ

Ο ανώτατος διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους εκτίμησε ότι το 2014, ημερομηνία κατά την οποία έχει ανακοινωθεί ότι θα περάσει στις αφγανικές δυνάμεις η ασφάλεια της χώρας, είναι μια "λογική προοπτική" αλλά επισ

Ο ανώτατος διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους εκτίμησε ότι το 2014, ημερομηνία κατά την οποία έχει ανακοινωθεί ότι θα περάσει στις αφγανικές δυνάμεις η ασφάλεια της χώρας, είναι μια "λογική προοπτική" αλλά επισήμανε ότι "τίποτε δεν είναι σίγουρο".

"Δεν ξέρω εάν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά", απάντησε ο στρατηγός σε ερώτηση της τηλεόρασης του ABC εάν είναι σίγουρο πως θα μεταφερθεί η ασφάλεια της χώρας στις αφγανικές δυνάμεις το 2014.

"Πιστεύω ότι κανένας διοικητής δεν θα μπορούσε να πει: είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό", τόνισε και επισήμανε:"Πιστεύουμε ότι είναι μια λογική προοπτική και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μπορέσουμε να αυξήσουμε τις πιθανότητες να γίνει πράξη αυτή η προοπτική".

"Αλλά για μια ακόμα φορά τονίζω ότι κανείς δεν μπορεί να είναι απολύτως βέβαιος και για να είμαι τίμιος δε λέω τίποτε με βεβαιότητα" ανέφερε ο στρατηγός Πετρέους.

Τα σχόλια του στρατηγού έγιναν μετά την ξαφνική επίσκεψη την Παρασκευή στο Αφγανιστάν του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος διαβεβαίωσε τους εκεί αμερικανούς στρατιώτες ότι "επέτυχαν την αποστολή τους".

Ωστόσο ο κ. Ομπάμα, που πραγματοποίησε τη δεύτερη επίσκεψή του στο Αφγανιστάν αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του αρχές του 2009, προειδοποίησε τους στρατιώτες ότι έρχονται "δύσκολες ημέρες" στις μάχες με τους Ταλιμπάν.

"Σε κάθε επιχείρησή μας σκοτώνουμε ή συλλαμβάνουμε εξεγερμένους Ταλιμπάν αλλά αμέσως αναδύονται κι' άλλοι, κι' άλλοι. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να συνεχίσουμε να τους κυνηγάμε" τόνισε ο στρατηγός Πετρέους που καταλήγοντας χαρακτήρισε τον πόλεμο του Αφγανιστάν "έναν πολύ δύσκολο και πολύ μπερδεμένο πόλεμο".

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης