Ανακοινώθηκε ο προσωρινός ανάδοχος

Ανακοινώθηκε ο προσωρινός ανάδοχος

Ανακοινώθηκε ο προσωρινός ανάδοχος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 835 ΦΟΡΕΣ

Για το νέο καρνάγιο. Πρόκειται για τον όμιλο εταιριών «Παρασκευάς Κακάς-εργοδομή ΑΕ-Ναυτιλιακές τουριστικές επιχειρήσεις ΑΕ-Γνώμων-Κυριακούλης-Μεσογειακές κρουαζιέρες».

Ο όμιλος εταιριών «Παρασκευάς Κακάς-εργοδομή ΑΕ-Ναυτιλιακές τουριστικές επιχειρήσεις ΑΕ-Γνώμων-Κυριακούλης-Μεσογειακές κρουαζιέρες» είναι τελικά ο προσωρινός ανάδοχος για το νέο καρνάγιο της Ρόδου, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που προέβλεπε ο σχετικός διαγωνισμός. Την ανακοίνωση έκανε ο δήμαρχος Ροδίων κ. Χατζής Χατζηευθυμίου κάνοντας γνωστό ότι στο διαγωνισμό έλαβαν συνολικά μέρος τρεις ενδιαφερόμενοι. Οι υπόλοιποι δύο ήταν οι «Ι. Μαρουλής» και «Α1 Yacht Trade Consortium». Εκείνο που όπως τόνισε μέτρησε στην επιλογή του συγκεκριμένου αναδόχου ήταν η βαθμολόγηση του επιχειρηματικού σχεδίου και η οικονομική του πρόταση. Σύμφωνα με το δήμαρχο Ροδίων θα υπάρξει αναμονή διαστήματος 5 ημερών για τυχόν ενστάσεις και αμέσως μετά θα εγκριθεί από τη λιμενική επιτροπή ώστε να ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο. Ο ανάδοχος στη συνέχεια θα αρχίσει τις διαδικασίες για τις αδειοδοτήσεις που απαιτούνται από την αρχαιολογία και την πολεοδομία για όποιο έργο σκοπεύει να κατασκευάσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο αφορά την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων και τη λειτουργία του καρνάγιου και εκείνο που «μέτρησε» στην επιλογή του συγκεκριμένου ομίλου εταιριών ήταν το γεγονός της προσφοράς 80.000 ευρώ ετησίως. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού ο ανάδοχος θα κατασκευάσει όσα επιπλέον λιμενικά έργα απαιτούνται για την προστασία του καρνάγιου, καθώς και κτίρια που θα βοηθήσουν στη λειτουργία του. Παράλληλα θα γίνει εφοδιασμός και με διάφορα απαραίτητα μηχανήματα για τις εργασίες στο καρνάγιο. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ροδίων η επένδυση θα ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ ενώ θα δημιουργηθούν και περίπου 100 θέσεις εργασίας σε μία δύσκολη οικονομικά εποχή. Πάντως ο κ. Χατζηευθυμίου δεν παρέλειψε να επισημάνει την επιτυχία που σημείωσε ο δήμος Ροδίων παρά τις δύσκολες εποχές που διανύουμε, τονίζοντας ότι κατάφερε να αξιοποιήσει διάφορες εκμεταλλεύσεις που βρίσκονταν επί χρόνια σε λήθαργο.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο